Nr. 4

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 4 Dinsdag 24 januari 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Sallandse Huizen
Viering tien jaar Jubilarissen bij
Zonnebloem viert
Kampioenen bij Vitaal Vechtdal 7 Vrouwen van Nu 9 het nieuwe jaar 11 Flash Nieuwleusen 13
Woning verkopen ? Gratis waardebepaling ! 0529 851110

IJsclub De Poel Oudleusen organiseert geslaagde snertwandeling

OUDLEUSEN – Ruim 260 deelnemers trokken hun wandelschoenen aan om de jaarlijkse snertwandeling van ijsclub De Poel in Oudleusen te lopen .
De ijsclub kreeg veel complimenten over de twee uitgezette routes , van 5 en 12 kilometer , waarbij de wandelaars dicht langs de Vecht konden lopen . Routes die normaalgesproken niet beschikbaar zijn voor wandelaars . Er was een tussenstop bij de ijsbaan bij de stuw tussen Oudleusen en Vilsteren . Bij terugkomst stond de snert en chocolademelk klaar in het proeflokaal bij de supermarkt van Dirk Wennemars . Wandelen langs de oevers van de Vecht .

DJ ’ s Eddie Mensink en Jan Oostra eenmalig weer achter draaitafels in ’ t Witte Peerd

DJ ’ s Eddie Mensink en Jan Oostra
NIEUWLEUSEN – Partycentrum ’ t Witte Peerd in Nieuwleusen wordt op zaterdag 4 februari voor één avond omgedoopt tot ‘ Superdancing Reuvers ’. Voormalige DJ ’ s Eddie Mensink en Jan Oostra , oftewel DJ Oosie , nemen die avond nog één keer plaats achter de draaitafels .
Het moet een avond vol nostalgie worden . Vandaar ook de naamswijziging . Want het huidige Witte Peerd , stond vroeger in de volksmond bekend als Reuvers . “ De huidige eigenaren , André , Klaas en Arian , hebben ons al een tijdje geleden gevraagd om een keer weer achter de draaitafels te gaan staan ”, vertelt Eddie . “ Ze bleven er maar over doorgaan .” “ En we pakken gewoon ouderwets de microfoon er weer bij ”, vult Jan aan . De twee komen allebei uit Nieuwleusen en kennen elkaar al sinds hun jeugd . Eddie is 55 , Jan 60 . Onafhankelijk van elkaar bouwden ze in de jaren zeventig , tachtig en negentig een carrière op als DJ in het uitgaansleven van ( grotendeels ) noordoost Nederland . Met de muziek die toen populair was . Van oude discokneiters van Boney M . tot U2 , van R & B tot Golden Earring . Eddie stond er in die tijd bekend om dat af en toe ook aan te vullen met Nederlandstalig . “ In het begin tikten ze naar hun voorhoofd , maar na een jaar of drie kwamen de grootste critici zelf met verzoekjes in die richting ”, vertelt hij . Jan en hij werken nu ook al zo ’ n achttien jaar samen achter de schermen bij het Mega Piraten Festijn : Eddie als hoofdorganisator , Jan als terreinmeester . “ Eigenlijk zijn we nu met hetzelfde bezig als vroeger als DJ : het vermaken van mensen ”, vertelt Jan . “ Niet meer op een podium , maar achter de schermen . We zorgen voor leu-
ke avonden , waarbij alles goed en veilig moet verlopen . Dat gaat allemaal in overleg : ‘ Zo willen we het , zo gaan we het doen !’” Ze hebben er vooral heel veel zin in . “ Met wat we willen draaien hebben we al wel drie avonden nodig ”, stelt Jan . Eddie : “ Het wordt een avond voor alle leeftijden vol met nostalgie , maar zeker ook muziek van nu . En dit is echt een eenmalig gebeuren . Eigenlijk is het een wonder dat we ermee hebben ingestemd . We hebben het al druk genoeg …” De avond met DJ Eddie Mensink en DJ Jan Oostra begint om 21.00 uur . De entree is gratis . Een uitgebreid interview staat op www . dedalfsermarskramer . nl

Vrijwilligers gezocht

NIEUWLEUSEN - Stichting Oekraïne Nieuwleusen zoekt er nieuwe mensen bij : vrijwilligers die lid willen worden van de activiteitencommissie , en wijkcoördinatoren .
De stichting biedt al ruim 27 jaar hulp aan de allerarmsten in Beregovo in het westen van Oekraïne . Deze hulp bestaat momenteel uit het verstrekken van voedselpakketten . Het hiervoor benodigde geld wordt hoofdzakelijk bijeengebracht door twee jaarlijkse acties : in april de plantenactie en in oktober de voedselactie ( huis-aan-huiscollecte ). Deze acties worden georganiseerd door de activiteitencommissie en ondersteund door wijkcoördinatoren , die zorgen voor de nodige vrijwilligers om de acties uit te voeren . Zowel bij de activiteitencommissie als bij de wijkcoördinatoren heeft de stichting momenteel enkele vacatures . De stichting vindt het heel belangrijk dat deze vacatures op korte termijn worden ingevuld om de activiteiten op goede wijze te kunnen voortzetten . De stichting roept daarom mensen op om serieus te overwegen een van deze taken op zich te nemen . Neem voor meer informatie contact op met Jan Fieten : e-mail : janfieten @ home . nl of tel . 0529 484 575 .
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T