Nr. 38

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 38 Dinsdag 19 september 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Beurs Nieuwleusen De Zaaier heeft
Vele nationaliteiten
170 wandelaars zit bijna helemaal vol 5 nu een Doe-lab 9 bij Jerseydag Vechtdal 11 ronden challenge af 13

Obs De Tweemaster viert 25-jarig jubileum met circusvoorstelling

De circusvoorstelling . Foto : Marcel van Saltbommel .
NIEUWLEUSEN – Obs De Tweemaster in Nieuwleusen bestaat 25 jaar . Het jubileum werd afgelopen vrijdag gevierd met een heuse circusvoorstelling . En de circusartiesten ? Dat waren de leerlingen van de school zelf . Eerst oefenden ze alle acts en daarna vond de circusvoorstelling plaats op het grasveld naast de school , onder grote belangstelling .

Stap in de huifkar en beleef wat Nieuwleusen te bieden heeft

WAK-week met vele culturele activiteiten

DALFSEN / NIEUWLEUSEN – De Week van Alle Kunsten ( WAK ) is afgelopen week weer gehouden in de gemeente Dalfsen . Inwoners konden proeven aan allerlei vormen van kunst en cultuur . Open lessen , workshops , lezingen , informatie-uurtjes en nog veel meer . Een uitgebreid programma , met in alle kernen wel iets te doen . Voor wie de WAK heeft gemist : het aanbod voor kinderen van 6 tot 12 jaar is compleet te vinden op de site kerngezonddalfsen . nl Kijk bij de verschillende kernen bij Afterscool .
Bij Museum Palthehof leverde de WAK-week zelfs het jongste lid op voor de vereniging : Britt Kamstra ( 10 jaar ). De leerling van De Tweemaster kwam donderdagavond met haar moeder kijken bij de open repetitie van Out of the Blue ( zie foto ). Maar voor Nieuwleusen is de WAK nog niet afgelopen : komende zaterdag 23 september is er nog een uitgebreide open dag in Nieuwleusen . De werkgroep Beleef Nieuwleusen heeft een uitgebreid programma opgesteld om te laten zien wat Nieuwleusen tegenwoordig aan toeristische en recreatieve bezienswaardigheden biedt . Op zes locaties in het dorp kunnen belangstellenden genieten van allerlei activiteiten . Een huifkar rijdt tussen 12.00 en 17.00 uur gratis tussen de verschillende locaties en iedereen kan
in- en uitstappen waar hij of zij wil . Maar op eigen gelegenheid de locaties bezoeken kan natuurlijk ook .
Deelnemers Kulturhus De Spil dat dit jaar vijf jaar bestaat en dat viert met een open huis . Bezoekers kunnen kennismaken met alle gebruikers , die graag informatie geven over het programma voor het komende seizoen . Speciaal op deze dag zijn er extra sportieve , kunstzinnige en culturele activiteiten voor jong en oud . Bij Museum Palthehof kunnen kinderen graven naar schatten in de archeo-kuil onder leiding van amateurarcheologen Rik en Riky . Ook kunnen zij zich uitleven met Oud-Hollandse spellen . Het onlangs
uitgebreide en vernieuwde museum is gratis te bezoeken . Daar staan ervaren gastvrouwen en -heren klaar voor uitleg . De koffie staat klaar , net zoals de versgebakken knieperties . In het volledig verbouwde Olde Gemeentehuus bevindt zich sinds kort het Grammofoonmuseum . Daar is een unieke collectie grammofoons en andere opname- en afspeelapparatuur te bekijken . Voor deze dag geldt een gereduceerde toegangsprijs . Vrijwilligers staan klaar om iedereen welkom te heten en rond te leiden . Liefhebbers kunnen eventueel genieten van een nazit in het lounge-café , waar koffie wordt geschonken .
Lees verder op pagina 5

‘ Uitgaan als toen ’

NIEUWLEUSEN - Speciaal voor de doelgroep , die het uitgaan in de jaren 60 , 70 en 80 heeft ontdekt , organiseert Partycentrum De Deel een speciale stapavond op zaterdag 23 september .
Tijdens deze avond speelt de band My Generation live volop nummers uit de 60 ’ er en 70 ’ er jaren . Nu veel discotheken en kroegen van vroeger zijn verdwenen , is dit dé gelegenheid om elkaar weer eens in een samenstelling van toen te ontmoeten : ‘ uitgaan als toen , met mensen van nu .’ Dat 50 ’ ers en zelfs 60 ’ ers en 70 ’ ers nog graag uitgaan , blijkt wel uit de vele reacties die organisator Klaas Tuin en De Deel ontvangen na hun aankondiging van de stapavond . Zeker naar mate mensen ouder worden , vinden ze het leuk om vrienden en bekenden uit vervlogen tijden weer te ontmoeten .
Partycentrum De Deel , Den Hulst 180 in Nieuwleusen , tel . 0529 483 851 .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL
De open repetitie van Out of the Blue bij Museum Palthehof . Beleef Nieuwleusen met de huifkar .