Nr. 36

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 36 Dinsdag 5 september 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Huifkartocht met Philadelphia luncht
Herdenking
Loopfestijn Dalfsen Beleef Nieuwleusen 5 bij De Zweef 9 gevallenen in Indië 11 zeer geslaagd 13

Zonnig Vechterweerd Event trekt veel bezoekers

DALFSEN – De ‘ noabers ’ die samen het Vechterweerd Event organiseerden , troffen het afgelopen weekend goed met het weer . Vele fietsers trokken eropuit om het event te bezoeken .
De bezoekers konden genieten van verhalen , theater , dans , muziek en kunstschilders . De deelnemers kwamen uit Dalfsen en omgeving en zo bleek maar weer dat er veel talent huist in het dorp . Het event werd gehouden in het gebied Vechterweerd van Waterschap Drents Overijsselse Delta , rondom het stuwcomplex en de oude sluiswachterswoning , tussen Buitenplaats De Broekhuizen , camping Boerhoes en zorgboerderij Buitenplaats Vechterweerd aan de Koepelallee . Het onderwerp was tegengaan van verspilling , maar dan zonder opgeheven vingertje . Het Vechterweerd Event .

Expositie Trefkoele +

DALFSEN - Kom op zaterdag 9 september naar Trefkoele + in Dalfsen voor de nieuwe , langlopende kunstexpositie .
De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstgroep Trefkoele + en om 11.30 uur geeft pianiste Hilga Noorman uit Nieuwleusen een koffieconcert . Burgemeester Erica van Lente opent de expositie officieel rond 12.00 uur . Er wordt werk getoond van diverse exposanten : van het Vechterweerd Event en van de vaste expositiepartners Fotoclub Dalfsen en de Historische Kring Dalfsen . De expositie loopt van 9 september t / m 1 februari en de start valt samen met de Week van Alle Kunsten en Proef Dalfsen .
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer

Oranjefeest Nieuwleusen van start met Oranjedienst en darttoernooi

Festivalsfeertje met foodtrucks op Oranjefeest

NIEUWLEUSEN – Het Oranjefeest in Nieuwleusen is zondagmorgen van start gegaan met een goed bezochte Oranjedienst . ’ s Middags was het de beurt aan de darters , die ondertussen ook op de hoogte konden blijven van de Formule 1 .
Afgelopen week is het Oranjemagazine met het uitgebreide programma en achtergrondverhalen in de bus gevallen bij de inwoners van Nieuwleusen . Wie het magazine per ongeluk niet heeft gekregen : er liggen nog exemplaren in kulturhus De Spil en bij Mulders op Orde aan de Backxlaan 258 . Naast vertrouwde elementen , bevat het programma ook nieuwe onderdelen . Eén daarvan is het foodtruckfestival . Naast de bekende oliebollen- en friet- en snackkraam , staan er dit jaar diverse foodtrucks met lekkere hapjes van verschillende ondernemers . Met een lege maag naar het feest komen , is dus zeker geen probleem , want er is van alles te verkrijgen voor de lekkere trek .
De plaatselijke ondernemers zorgen dus voor de alternatieve foodtrucks . “ Het leek ons als Oranjevereniging Nieuwleusen leuk om een ‘ festivalsfeertje ’ te creëren op het terrein ,” zegt voorzitter Dorien Tuin . “ Daarbij dachten we onder andere aan foodtrucks . En hoe mooi zou het zijn als plaatselijke ondernemers dat op zich nemen .” Ze stuurden een mailtje naar de
plaatselijke horeca en er kwamen positieve reacties terug . ’ t Witte Peerd en Liv wilden zich hier wel voor inzetten en vroegen meteen de bakker en de slager erbij , Timmer en Kouwen .
“ In coronatijd hebben we ook wel samen activiteiten gedaan ,” zegt Arian Dijsselhof , uitbater van ’ t Witte Peerd , “ en sowieso kloppen we vaker bij elkaar aan , als we iets nodig hebben of elkaar kunnen helpen . Die samenwerking is er dus al .” Het spreekt de ondernemers aan dat het een lokaal gebeuren is en hoewel ze het allemaal best druk hebben , gaan ze er toch voor . “ Wat je leuk vindt , daar maak je tijd voor ,” zegt Gerben Kouwen . “ De Oranjevereniging organiseert dit ,
die betrekt ons daarbij , dus dan gaan we ons best doen om het tot een succes te maken .”
“ We hadden al langer het idee om foodtrucks te plaatsen ,” zegt Dorien , “ maar we hadden geen ruimte op het terrein . Nu de indeling is gewijzigd , kan het wel . Het lijkt ons een hele mooie aanvulling op het programma . Voor de bezoekers is het ook leuk dat er meer keuze is . Zeker als het mooi weer is en de zijkant van de tent open kan , dan loopt iedereen gemakkelijk even heen en weer voor een lekker hapje .” Het geheel wordt bovendien mooi aangekleed , met extra zitjes , beschilderde olievaten en gekleurde prikstokken , zodat het er allemaal heel uitnodigend uitziet .

Foodtrucks

NIEUWLEUSEN - De foodtrucks zijn open op woensdag van 15.00 - 23.00 uur , op donderdag van 18.00 - 23.00 uur , op vrijdag van 17.00 - 0.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 0.00 uur . De alternatieve trucks vormen een aanvulling op de friet- en snackkraam en de oliebollenkraam , die - net als elk jaar - op de Oranjefeesten te vinden zijn .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
TOP H E RSTEL
De goedbezochte tentdienst . Het darttoernooi . Foto ’ s : Marcel van Saltbommel .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T