Nr. 3

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 3 Dinsdag 16 januari 2024 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Gemeente en OVN Prominenten lezen
Een lied opnemen
Schietsport huldigt toosten op Nieuwjaar 9 op de voorleesdagen 11 uit dankbaarheid 13 haar jubilarissen 15

Toch nog eventjes schaatspret in gemeente Dalfsen

Spelen in Dalfsen

DALFSEN - Denk mee over spelen , bewegen en ontmoeten in Dalfsen . De gemeente Dalfsen wil graag dat de buitenruimte een plek is voor iedereen van jong tot oud om te bewegen , spelen en ontmoeten . Daarom is de gemeente nu het beleidsplan Spelen , Bewegen en Ontmoeten aan het schrijven . De gemeente schrijft dit plan niet alleen , maar samen met de inwoners .
Daarom organiseert de gemeente straatgesprekken om met inwoners in gesprek te gaan over spelen , bewegen en ontmoeten . Wil je meepraten ? Kom dan langs op woensdag 17 of 24 januari op een van de locaties : bekijk daarvoor het schema op www . dedalfsermarskramer . nl . Door onvoorziene omstandigheden kunnen tijden en locaties nog wijzigen .
Kun je er niet bij zijn en wil je nog graag iets kwijt ? Stuur dan een email naar : s . vos @ dalfsen . nl
Schaatspret op IJsbaan Nieuwleusen . Foto : Marcel van Saltbommel .
NIEUWLEUSEN – Op ondergelopen weilanden en wadi ’ s werd al een paar dagen geschaatst . Maar donderdag konden er ook ijsbanen open en verwelkomden ze de enthousiaste schaatsers .
Inwoners konden de ijzers onderbinden bij IJsvereniging Nieuwleusen , IJsclub Stokvisdennen en IJsbaan Lemelerveld . Het schaat- splezier was van korte duur , want vrijdag trad de dooi in en was de ijspret al weer afgelopen .

Internationale Vintage- en Techniekbeurs in De Spil

NIEUWLEUSEN – Voor de liefhebbers van oude techniek wordt op zaterdag 17 februari een groots opgezette internationale Vintage- en Techniekbeurs gehouden in Kulturhus De Spil . In de twee sporthallen bieden nationale en internationale deelnemers van 9.30 tot 15.30 uur hun spullen aan op 120 tafels .
De beurs is de voorzetting van de bij de liefhebbers bekende Techno-Nostalgicabeurs in Emmen . Vanwege de corona-epidemie is deze beurs na 2019 niet meer georganiseerd . Het Nationaal Grammofoonmuseum Nieuwleusen besloot , in samenspraak met enkele ex-organisatoren , de organisatie door te zetten . Volgens de organisatoren gebeurt dit ongetwijfeld tot grote vreugde van de vele trouwe ( inter ) nationale aanbieders en bezoekers van de Emmen-beurs . Op de beurs staat oude techniek centraal met prachtige nostalgische radio ’ s , grammofoons , elektrische apparaten , grammofoonplaten , muziekautomaten , klokken en stoommachines . Maar ook wetenschappelijke en militaire-apparatuur en -buizen , fotografie , optiek , oud technisch speelgoed , technische literatuur , brochures zijn te bewonderen . Een waar paradijs zowel voor de verwende verzamelaar als voor de beginnende liefhebber van historische technische antiek en curiosa . Verdere zijn er demonstraties en presentaties . Zo geeft Tim de Wolf , eigenaar van Audioarcheologie , een demonstratie van een live opname van een grammofoonplaat . Marco van der Hoever van Vintage Microphone World verzorgt de microfoonopstelling zodat muziek perfect op de plaat komt .
Het Allardpierson museum heeft een onderzoek gedaan naar wat verzamelaars van het Nederlandstalige lied bezielt om met zoveel passie alles te verzamelen . Rinus Blijleven is zo ’ n verzamelaar . Hij vertelt daarover op de beurs . Het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid uit Hilversum toont een originele professionele radiostudio uit de jaren 70 met EMT draaitafels , mengpaneel en boxen . Er komt een informatiestand met interessante spullen uit die periode . Ook is er muziek door een bekende DJ uit diezelfde tijd in samenwerking met De Vrienden van de Radio . Het is ook mogelijk een oude buizenradio of buizenversterker , die het niet meer doet , gratis te laten repareren door specialisten van de NVHR ( Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio ). Alleen nieuwe onderdelen moeten worden betaald . De entree is vijf euro per persoon . Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang .
* Schilderwerk
Schilderwerk Behangen Glas Service BTW v . a . 9 %
Schildersbedrijf Brouwer Dalfsen , ( 0529 ) 43 17 35
www . brouwerschilders . nl
Volg De Dalfser Marskramer ook op X en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl