Nr. 3

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 3 Dinsdag 17 januari 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Sallandse Huizen
Nieuwjaarsreceptie Kerngezond
SVD biedt hospice
Kampioenen bij OVL en gemeente 5 Schoolaanbod gestart 9 een cheque aan 9 Schietsportvereniging 13
1,0 % courtage excl . btw Verkoop van uw woning .
0529 851110

Première voor toneelvereniging Vinkenbuurt

VINKENBUURT – De eerste twee van maar liefst acht toneelavonden zitten erop voor toneelvereniging Vinkenbuurt . Met verve voerden de spelers het toneelstuk Annie ’ s Dreum op .
Het verhaal gaat over Annie , die van het veebedrijf van de drie zussen een beautyfarm wil maken . Haar zussen Annet en Ankie zien dat helemaal niet zitten , maar Annie beslist . Om hun tegenzin duidelijk te maken , gaan ze dwars liggen en dat is natuurlijk heel vervelend met gasten die voor de ontspanning komen . Dat zorgde voor hilarische situaties . Het stuk wordt nog gespeeld op 17 , 20 , 21 , 24 , 27 en 28 januari . Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de voorstellingen van 24 , 27 en 28 januari , te reserveren bij Gerda van Est : 06-2443 1770 . De voorstellingen beginnen om 20.00 uur en de zaal is vanaf 19.00 uur open . Kaartjes kosten 7,50 euro per persoon ( incl . koffie en cake ). Foto : Marcel van Saltbommel .

‘ Thuis bij Kappers ’ nu ook officieel van start

HOONHORST – Op 1 januari konden de Hoonhorsters tijdens de nieuwjaarsreceptie al een kijkje nemen in het vernieuwde Grand Café Thuis bij Kappers . Afgelopen donderdag was de officiële opening en werd nog eens even teruggeblikt op het vele werk dat afgelopen tijd is verzet .
Voorzitter van de dorpscoöperatie Hoonhorst Andries van Daalen schetste in zijn toespraak kort het verloop van afgelopen periode . In oktober 2021 ging het gerucht dat Zaal Kappers te koop stond en dat er een projectontwikkelaar geïnteresseerd was . Dat bracht de dorpsbewoners in beweging : ‘ hoe kunnen we er voor zorgen dat het dorpscafé behouden blijft voor Hoonhorst .’ “ Je klikt met je vingers en je hebt in Hoonhorst meteen een ongelooflijke groep vrijwilligers klaarstaan ,” aldus Van Daalen . Duurzaam Hoonhorst en Plaatselijk Belang startten met enkele ondernemers een initiatief tot behoud van Kappers voor Hoonhorst . De denktank ‘ Kappers , ons café ’ was daarmee geboren . Er werd een dorpscoöperatie opgericht , die certificaten uitgaf en binnen drie weken hadden de dorpsbewoners 750.000 euro bij elkaar gebracht . “ En dat in een gemeenschap van nog geen 1.800 mensen ,”
zei Van Daalen . Het pand werd gekocht en was nog een tijdje open met een cateraar . Vanaf 1 juni vond er een grote verbouwing plaats : isoleren , geluidsisolatie , bedrading vervangen , verbouwen , schilderen , vloerbedekking leggen : het hele pand kreeg een facelift . Het Anjerpunt kwam op een andere plaats in het gebouw , met een eigen ingang en zicht op de molen . De verbouwing werd uitgevoerd met plaatselijke aannemers , overdag betaald , maar ’ s
avonds stonden ze er weer , met vele andere vrijwilligers . “ Omgerekend in geld is er tussen de 150.000 en 175.000 euro aan vrijwilligersuren ingestoken ,” aldus de voorzitter . In maart werd echtpaar Bas en Mariska Ruiter aangesteld als uitbaters en ze zijn enthousiast begonnen met het runnen van de zaak .
Gedeputeerde Roy de Witte van Provincie Overijssel vertelde in zijn toespraak dat hij al voor de derde keer bij Kappers is . “ Waar kun je nu beter je donderdagmiddagborrel houden ,” zei hij met een lachje . Een dorp zonder café is voor hem ondenkbaar . “ De passie en overtuigingskracht in Hoonhorst is een voorbeeld voor Overijssel ,” aldus de gedeputeerde . “ Als provincie konden we ook niet anders dan subsidie verlenen aan de plannen . Dit pand gaan de toekomstige Hoonhorsters veel brengen . Elk biertje dat je drinkt , helpt mee aan het verdienmodel ,” en daar kreeg hij de lachers wel mee op zijn hand . Judith Snepvangers van Plaatselijk Belang Hoonhorst bood een cadeautje aan aan de dorpscoöperatie : een bordje aan de lantaarnpaal met daarop de tekst : ‘ Ons café . Van Hoonhorst – voor Hoonhorst 1-1-2023 .’

‘ Gemis ( t ) in je leven ’

NIEUWLEUSEN - Uitvaartverzorging Nieuwleusen organiseert een herinneringsavond rondom het thema ‘ Gemis ( t ) in je leven ’ op zaterdag 11 februari . De avond is bestemd voor alle nabestaanden , inwoners van Nieuwleusen en omstreken en voor iedereen die verbinding en troost zoekt .
Gezamenlijk staan de aanwezigen deze avond stil bij hen die zijn overleden . De vocalgroup V-Capella verzorgt de zang en muziek , daarnaast werken Alice Bijker van Afscheid in Woorden en Mirjam Booij van Praktijk VeerKracht mee aan deze avond . Zowel Alice als Mirjam zijn werkzaam in de uitvaartzorg en treden onder andere op als spreker bij uitvaarten . Klari Nanning , auteur van het boek ‘ Gemis ( t ) in je leven ’ is als gastspreker aanwezig . De bijeenkomst begint om 18.30 uur en vindt plaats in Uitvaartcentrum Nieuwleusen , Ds . Smitslaan 14 . De toegang is vrij , inloop is mogelijk vanaf 18.15 uur . Het programma eindigt rond 19.15 uur met een wandeling naar een centraal punt op de begraafplaats , grenzend aan het uitvaartcentrum . Na afloop is er gelegenheid om samen iets te drinken en met elkaar in gesprek te gaan .
Cadeautje voor de dorpscoöperatie . Foto ’ s : Marcel van Saltbommel .
Grand Café Thuis bij Kappers , Kerkstraat 7 in Hoonhorst , tel . 0529- 401281 / 06-5149 3232 , e-mail : info @ thuisbijkappers . nl
Gedeputeerde Roy de Witte .