Nr. 27

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 27 Dinsdag 5 juli 2022 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Zaaier zwaait juffen Open dag bij
Zwemvierdaagse
Modderig feestje muzikaal uit 5 Brandweer Dalfsen 9 Dalfsen goed verlopen 4 op Het Kompas 9

Dalfsen geniet van kermis , darten en bands

DALFSEN – Op het evenemententerrein naast het gemeentehuis stonden vijf dagen leuke kermisattracties voor jong en oud met ondermeer een zweefmolen , draaimolen , trampoline , botsauto ’ s , kraampjes en speelautomaten .
In de feesttent naast de kermis streden 25 ‘ pijltjesgooiers ’ donderdagavond om de titel ‘ Beste Darter van Dalfsen ’. Antoine Feijen heeft het toernooi gewonnen . Hij had ook de hoogste uitgooi , maar liefst 144 . En dat ook nog met z ’ n laatste drie pijlen in de beslissende leg waardoor hij de finale won . De meeste 180 ’ s zijn gegooid door Mike Sneijder .
Op vrijdagavond trad de band Straatwaarde op en een dag later zette Royal Beat de volle tent op z ’ n kop .
Foto : Marcel van Saltbommel

Samen eten & samen koken

DALFSEN - De twee editie van Samen eten & koken vindt plaats op zaterdag 9 juli bij Natuurboerderij Lindehoeve in Dalfsen .
De deelnemers oogsten uit sociale moestuin De Groene Hof en gaan samen koken . De voorbereidingsgroep komt op donderdag 7 juli om 16.00 uur bij elkaar om het menu te bespreken . Mensen die alleen komen eten , zijn op zaterdag vanaf 17.00 uur van harte welkom . Opgeven kan t / m woensdag 6 juli , om mee te helpen bij het maken en nuttigen van de gezamenlijke maaltijd . Vanwege een sponsor zijn er geen onkosten aan verbonden . Opgeven kan via socialemoestuindalfsen @ gmail . com of bel 06-5044 5991 . De volgende keren zijn op de zaterdagen 27 augustus en 17 september .
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer

KWPN keurt dressuur- en springpaarden en ook veulens op Fokkerijdag

Overijsselse Fokkerijdag bij Hippisch Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De KWPN ( Koninklijk Warmbloed Paard Nederland ) Regio Overijssel organiseert een Fokkerijdag op woensdag 13 juli . Het evenement omvat de Centrale Keuring van de dressuurpaarden , de veulenkeuring en een fokkersborrel op het terrein van Hippisch Nieuwleusen aan de Bosmansweg 72 .
Archieffoto van de kampioen van vorig jaar . Foto : Hippisch Nieuwleusen .
“ Al 50 veulens zijn er opgegeven ,” zegt Margaret Schep uit Nieuwleusen , secretaris van het KWPN Regio Overijssel . “ En daar komen er denk
ik nog wel meer bij . Voor het tweede jaar organiseren we nu de Fokkerijdag in Nieuwleusen met ook een veulenkeuring voor dressuuren springveulens erbij . Dat is altijd wel een trekpleister .” De KWPN heeft drie afdelingen in Overijssel , Twente , Salland en IJsseldelta en uit heel Overijssel komen de paarden naar Nieuwleusen toe . “ De stamboekkeuring voor de KWPN wordt gehouden op vijf plaatsen in Nederland ,” zegt Leon Diepman uit Hoonhorst , die voorzitter is van De Bergruiters , maar ook van KWPN Regio Overijssel . “ De betere dressuur en ( sping ) paarden doen mee voor het kampioenschap van Overijssel . Een selectie gaat daarna naar de NMK in Ermelo .”
De Fokkerijdag is afgelopen jaren al op diverse plaatsen gehouden , eerst was het een onderdeel van CSI Twente , daarna van CSI Ommen . “ Maar dat zijn zulke grote evenementen , daar kwam de Fokkerijdag toch een beetje in de verdrukking , het was daar meer een bijvulling ,” zegt Johan Kuiper , voorzitter van Hippisch Nieuwleusen . “ Vorig jaar merkten we dat er grote belangstelling is om de Fokkerijdag een eigen podium te geven . En de voorzieningen bij Hippisch Nieuwleusen zijn gewoon heel goed voor zo ’ n evenement , alles heel compact en korte loop- lijnen en Nieuwleusen is redelijk centraal gelegen .” Vorig jaar had de Fokkerijdag nog te maken met allerlei corona-restricties , maar de organisatoren hopen dat dat nu beter verloopt . “ Alhoewel , bepaalde voorzieningen houden we erin ,” zegt Margaret , “ bijvoorbeeld de stoelen om de ring waren best een goed idee eigenlijk .”
Het evenement begint woensdag rond 8.30 uur met het dressuurprogramma . De oudste dressuurpaarden zijn het eerst aan de beurt . Aan het eind van de morgen begint de veulenkeuring en die loopt ’ s middags nog even door . ’ s Middags is de keuring van de springpaarden en worden de fokkers gehuldigd van de paarden die in 2021 prestatiemerrie zijn geworden en de fokker van het jaar 2021 KWPN Regio Overijssel zowel dressuur als springen en het kampioenschap van 3-jarige spring- en dressuurmerries .
De organisatoren vinden het belangrijk om de fokkers en leden van de KWPN eens weer bij elkaar te hebben . Daarom is er als afsluiting van de dag een Fokkersborrel , waarbij KWPN Regio Overijssel een hapje en drankje aanbiedt en mensen de kans geeft om informeel met elkaar te praten . Hiervoor zijn ook oudgedienden uit- genodigd die veel voor de regio hebben betekend . Belangstellenden kunnen de Fokkerijdag gratis bezoeken in Nieuwleusen .