Nr. 25

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 25 Dinsdag 18 juni 2024 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
ALS-teams beklimmen Afscheid Oortwijn van Concert Mannenkoor
D ’ Ommerdieck viert berg Mont Ventoux 5 Grammofoonmuseum 9 Rijssen in Dalfsen 9 kampioenschap 11

Autorodeo Oudleusen : modderige Slag om Oldluus ’ n

Geslaagden

NIEUWLEUSEN - Woensdag ging een geslaagden-karavaan van wethouders en mensen van Saam Welzijn langs bij geslaagde jongeren in de gemeente om hen te verrassen en te feliciteren met het grote succes .
Op dinsdag 2 juli maakt de geslaagden-karavaan opnieuw een rondje door de kernen . Deze keer langs jongeren die geslaagd zijn voor hun herexamen ( s ).
Op de enige middelbare school in gemeente Dalfsen , het Agnieten College in Nieuwleusen , is ( bijna ) iedereen geslaagd . Alleen één meisje moet nog twee vakken doen , omdat ze ziek is geworden tijdens het centraal examen . De diploma-uitreiking is op 11 juli .
De Autorodeo . Foto : Marcel van Saltbommel .
OUDLEUSEN – De 31e editie van Autorodeo Oudleusen werd zaterdag georganiseerd , maar de weergoden werkten niet helemaal mee .

Tweelingzussen vieren samen hun 90e verjaardag

DALFSEN – De tweelingzussen Dicky Roebers-Van den Berg en Riek Slendebroek-Van den Berg hadden zaterdag een bijzondere dag . Op 30 mei werden ze allebei 90 jaar en dat vierden ze zaterdag samen met hun familie in de Tuinkamer van woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen . De twee gezellige dames zijn ondanks veel lichamelijk ongemak bijna altijd vrolijk en wonen allebei in Rosengaerde , Dicky aan de Schoolstraat en Riek aan het Pleijendal . Ze zoeken elkaar bijna dagelijks op en als dat even niet lukt , bellen ze elkaar .
De tweeling Riek en Dicky van den Berg werd geboren op de boerderij van hun ouders Willem van den Berg en Jennigje Aalvanger op ’ t Holt ( Hout-Es ) in Oudleusen . Ze
schrapen van de blubber , ontstond er door de regen zo weer nieuwe modder . De auto ’ s kwamen al snel vast te zitten en zelfs de shovels hadden
waren de tweede en derde dochter , na zus Willemien . Rond 1960 was er een ruilverkaveling en verhuisde het gezin naar de Welsummerweg . De boerderij werd later verbouwd
zodat Riek en haar man Coendert erbij in konden wonen . Het land van Van den Berg is nu onderdeel van het kerkhof , de Algemene Begraafplaats Welsum , dus liggen de
moeite om het terrein begaanbaar te houden . Toen werd de rodeo stilgelegd , maar bleef het in de tent nog wel lang gezellig . In de lichte klasse werd Sven Veerman eerste , in de middelklasse Dennis van Leussen en in de zware klasse Robbin Heusinkveld . Best painted car : René van de Kolk , rarest car : Buutnboer fm en beste dame : Joanne van Ommen . De Strijd van Salland was het goede doel tijdens de Autorodeo , deze stichting zamelt geld in voor hersentumoronderzoek .
voormalige eigenaren begraven ‘ op eigen grond ’. Dicky trouwde met Derk Roebers en zij hadden een boerderij op het hoekje van de Oosterdalfsersteeg en de Gerner Es . Rond 1970 verhuisde het echtpaar naar de Oosterdalfsersteeg , op de hoek van de Hessenweg . Het echtpaar is ruim 60 jaar getrouwd geweest , het huwelijk is kinderloos gebleven . Na het overlijden van Derk , verhuisde Dicky al snel naar Rosengaerde . Ze heeft veel contact met alle neven en nichten en krijgt ze regelmatig op bezoek . Verder gaat ze graag mee op de korte dagtripjes vanuit Rosengaerde .
Riek trouwde met Coendert Slendebroek , met wie ze vier kinderen kreeg . Coendert overleed in 1983 . Riek heeft haar ouders steeds verzorgd en verhuisde later naar de Pas-
De deelnemers hebben wel allemaal een ronde gereden , maar niet alle manches konden worden uitgevoerd . Ondanks het wegtoriestraat . Een aantal jaren daarna verhuisde ze ook naar Rosengaerde . Hier krijgt ze veel bezoek van kinderen , kleinkinderen en achterkleinkinderen . Onderhand zijn dat er al meer dan veertig en daar beleeft ze veel plezier aan . Riek is niet meer zo mobiel en zit in een rolstoel . Ze breit heel veel : de hele familie is al voorzien van echte warme Noorse sokken en voor de kleintjes breit ze schattige slofjes . Burgemeester Erica van Lente kwam de jarige tweeling feliciteren met de bijzondere verjaardag , net als directeur-bestuurder Margot Seip van Rosengaerde .
Adverteren doet verkopen !
adverteren @ dedalfsermarskramer . nl
mobiel : 06-53656857
Foto : Marcel van Saltbommel Vlnr . Dicky Roebers-Van den Berg , burgemeester Erica van Lente , Riek Slendebroek-Van den Berg en Margot Seip .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging