Nr. 24

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 24 Dinsdag 11 juni 2024 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen

Schaap scheren

Nieuwleusen Synergie Zonnige Cazemiermarkt in Oudleusen 11 38.080 euro op 15 Flash kampioen
Team D211 haalt Dames Recreanten deelt cheques uit 9
17

Wandelaars lopen drie dagen mooie routes in Dalfsen

DALFSEN – Ruim 1.400 wandelaars deden vorige week mee aan de Dalfser wandel- 3daagse . Hiervan kwamen iets meer dan 1000 deelnemers alle drie avonden in actie . Zo ´ n 380 kabouters liepen donderdagavond de speciale kabouterroute door het dorp , waarbij ook Zorgcentrum Rosengaerde werd aangedaan .
De organiserende Stichting Wandel3daage Dalfsen kijkt , samen met de 85 vrijwilligers , terug op een geslaagde editie van het jaarlijkse wandelevenement . Het weer werkte bijzonder goed mooi . Het bleef alle dagen droog .
NIEUWLEUSEN - Natuurboerderij BalkInn organiseert een Schaapscheerdersfeest op zaterdag 15 juni van 14.00 tot 17.00 uur .
Schapen van uiteenlopende rassen ruilen onder de handen van de vakman hun winterjassen in voor een zomerse dracht . Het wordt een middag met plezier voor jong en oud . De kleintjes kunnen extra ( knutsel ) activiteiten ondernemen met een knipkaartje waarvoor een kleine vergoeding wordt gevraagd . Alle activiteiten staan in het teken van het schapen scheren .
Woensdag ging de route van zowel de korte als lange afstand vanaf het Kerkplein richting Hoonhorst . Een dag later liepen de wandelaars over de Blauwe Bogen Brug naar kasteel Rechteren . Op de laatste avond stond de route door Oosterdalfsen op het programma .
Op de slotavond , die in het teken stond van de Olympische
Spelen , liepen de deelnemers met muzikale begeleiding van muziekvereniging Excelsior , over de finish op het Kerkplein . De prijs

Midzomerfestival Nieuwleusen op nieuwe locatie

NIEUWLEUSEN – Er komt toch weer een Midzomerfestival in Nieuwleusen en wel op zaterdag 6 juli . Afgelopen keren werd het festival bij kulturhus De Spil georganiseerd , samen met de braderie van Ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen .
Vanaf dit jaar wordt het festival verplaatst naar het terrein bij de Grote Kerk , bij ’ t Witte Peerd en bij Museum Palthehof . “ De Spil stopte met de organisatie en daardoor
Op de laatste avond liepen de deelnemers over het Luchiespad in Oosterdalfsen .
werd het voor de ondernemersvereniging ook lastig om te organiseren ,” zegt Arian Dijsselhof , uitbater van ’ t Witte Peerd . “ Daarom hebben wij het naar ons toegetrokken ,
Archieffoto Midzomerfestival Nieuwleusen , op de oude locatie bij De Spil .
want we vonden het jammer als het helemaal zou stoppen . Nu gaan we het festival organiseren onder de vlag van Beleef Nieuwleusen ( het samenwerkingsverband van diverse Nieuwleuser organisaties die nieuwe initiatieven in Nieuwleusen ontwikkelen en promoten ( red .)).
Het festival wordt in eerste in-
voor de mooist uitgedoste groep ging bij beide afstanden naar twee groepen van basisschool Sjaloom . De deelnemers in rolstoelen en scootmobielen ontvingen hun medailles uit handen van onder andere burgemeester Erica van Lente .
stantie bescheiden opgezet , het gaat erom sfeer en gezelligheid te creëren . Er komt een braderie met marktkramen – enigszins vergelijkbaar met Kerstmarkt Nieuwleusen - en verder zorgt de organisatie voor een zomers sfeertje met een terras met live muziek , lekkere hapjes en drankjes , een snackkar , een kleedjesmarkt en kindervermaak zoals springkussens , bungeejump en een draaimolen . Vechtdal FM komt uitzenden vanaf het festivalterrein . Verder wordt een brommertocht-route uitgezet , Museum Palthehof organiseert schatgraven voor kinderen en BalkInn komt met een activiteit . Beleef Nieuwleusen wil graag laten zien wat het dorp allemaal doet en wat voor mooie initiatieven eruit voort komen .
Opgeven “ Inmiddels zijn er al 40 kramen verzegd ,” zegt Arian . “ Als meer ondernemers en organisaties uit het dorp op de braderie willen staan , kunnen zij zich opgeven via de website www . apeldoorn2000 . nl “ Deze organisatie doet de opbouw van de marktkramen , net als voorgaande jaren . Andere inwoners die op een of andere manier een leuke inbreng hebben wat betreft dorpsbeleving en saamhorigheidsgevoel voor het Midzomerfestival ,
Volg De Dalfser Marskramer op X , Facebook en Instagram :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer dedalfsermarskramer . nl
kunnen contact opnemen met evenementen @ hetwittepeerd . nl
“ Nu was er maar kort tijd voor de voorbereidingen ,” zegt Arian . “ We hopen dat het een gezellig dagje wordt en als het een succes is , kunnen we het volgend jaar hopelijk uitbreiden met bijvoorbeeld een avondprogramma erbij . Samen met Arno Hekman en Marlon Nijland doen wij in ieder geval ons best om wat leuks te organiseren , wat goed is voor de leefbaarheid van het dorp .”

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T