Nr. 23

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 23 Dinsdag 4 juni 2024 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen

Wandel3daagse

Afscheid na 40 jaar Oudste inwoner
Bijdrage voor
Ruben Brinkman seniorengym 7 Dalfsen 103 jaar 9 kapschuur Palthehof 10 speelt 200e wedstrijd 13

Station tot Station Loop vijftien jaar een succes

DALFSEN – In totaal 1500 hardlopers verschenen woensdagavond aan de start van de vijftiende editie van de Station tot Station Loop . Bij het station in Ommen klonk om half acht het startschot voor de 10 Engelse mijl ( 16,1 kilometer ). Taco Schaaf uit Zwolle ging in een tijd van 53,06 als eerste loper over de finish bij het station in Dalfsen .
Eeva Feuth Sajanti uit Finland legde beslag op de eerste plaats bij de vrouwen . Met haar tijd van 58,07 vestigde zij een parcoursrecord . Veertien lopers kwamen alle edities van de populaire loop door het groene Vechtdal in actie . Han Brandwacht voltooide als enige Dalfsenaar alle vijftien Stationslopen . Het parcours langs landgoed Het Laer , door de Vilsterse molen , langs de boorden van de Vecht en kasteel Rechteren is zo aantrekkelijk dat het evenement goed staat aangeschreven . Ook dit jaar was de limiet van het aantal atleten in no-time bereikt . Alle deelnemers ontvingen dit jaar een mouwloos shirt met daarop het cijfer vijftien als her-
innering aan het jubileum . Een kleine honderd vrijwilligers zorgden er voor dat het evenement probleemloos verliep . Zoals elk jaar vermaakte speaker Henk Borgmeijer het talrijke publiek ook nu weer met zijn feitenkennis over de loop en de deelnemers .
Eén euro van elke ingeschreven deelnemer schenken de organisatoren van ACO van Elderen uit Ommen en Railrunners uit Zwolle aan een plaatselijk goed doel . In januari 2024 ging de cheque van 1500 euro van de editie 2023 naar Kindertas Dalfsen .

Team4Niels organiseert samen met Helios sportevenement voor Duchenne Heroes

NIEUWLEUSEN – Team4Niels , dat bestaat uit Gerben Boneschansker en Bjorn Keizer uit Nieuwleusen , organiseert een sportevenement op zondag 23 juni . Samen met Helios Nieuwleusen zoekt het team naar zoveel mogelijk deelnemers om geld in te zamelen voor de ziekte Duchenne Spierdystrofie , een ziekte die de spierkracht langzaam afbreekt .
DALFSEN - Stichting Wandel3daagse Dalfsen organiseert het loopevenement dit jaar op woensdag 5 , donderdag 6 en vrijdag 7 juni . Zowel groepen als individuele deelnemers en kabouters doen mee , maar alleen individuele wandelaars kunnen zich nog inschrijven bij de start op woensdag 5 juni .
De start en finish is alle drie dagen op het Kerkplein , vertrek vanaf 18.15 uur voor alle afstanden . Behalve de Kabouterroute van 3,5 km . op donderdag , die start om 18.30 uur vanaf het Kerkplein . Er zijn korte afstanden van ongeveer 7,5 kilometer en lange afstanden tot 12,5 kilometer per avond . Voor minder valide deelnemers is er elke avond een rolstoelvriendelijke route van ongeveer 4 kilometer . De vrijdag staat in het teken van het thema Olympische spelen , dus iedereen mag zich passend kleden . De jury beoordeelt de deelnemers op originaliteit . Meer informatie is te vinden op : www . wandel3daagse . nl
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Gerben Boneschansker ( links ) en Bjorn Keizer , na een 200 km lange rit in de regen op de mtb .
Gerben en Bjorn doen van zondag 8 tot en met zaterdag 14 september op de mountainbike mee aan Duchenne Heroes : fietsen voor kinderen en volwassenen met de ziekte van Duchenne . Tijdens het evenement Duchenne Heroes , fietsen de deelnemers zeven dagen lang ongeveer 100 km per dag in om geld in te zamelen voor het versnellen van de genezing en behandeling van Duchenne .
Team4Niels is ontstaan vanwege Niels van Tolij : hij is opgegroeid in Dalfsen / Nieuwleusen en heeft Duchenne . Niels woont nu in een zorginstelling in Apeldoorn . Samen met zijn familie en kennissen zet Team4Niels acties op om uiteindelijk zoveel mogelijk te verbeteren in de behandeling en zorg van de spierziekte Duchenne .
Sportevenement Van het sportevenement op 23 juni bij Helios gaat de volledige opbrengst naar Duchenne Heroes . Het is een marathon van spinning en HiiT lessen ( HIIT staat voor High Intensity Interval Training . Een intensieve trainingsvorm van meestal 20 tot 60 minuten per training , waarin je zeer intensieve oefeningen afwisselt met korte rustperiodes ). Van 15.00 tot 18.00 uur kan iedereen ieder uur deelnemen aan deze lessen . Een uur spinning kost 15 euro , een uur HiiT 10 euro . Buiten staat een hapje en drankje klaar . Locatie : Sportschool Helios , Burg . Backxlaan 175 in Nieuwleusen . Meer informatie op de actiepagina https :// supporta . cc / hoel / 0l0jlc of bij Bjorn Keizer , e-mailadres : Bjorn _ Keizer1 @ hotmail . com
Volg De Dalfser Marskramer op X , Facebook en Instagram :
@ dalfsermarskr
dedalfsermarskramer
Dalfsermarskramer