Nr. 22

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 22 Dinsdag 28 mei 2024 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Actie Vakantietas Lodgepark ’ t Vechtdal Team SV Nieuwleusen
ALS-Team Dalfsen weer van start 9 officieel open 11 8 kampioen
13 naar Mont Ventoux 15

Kickboksgala trekt veel bezoekers in kulturhus De Spil

Open dag nieuw voedselbos

NIEUWLEUSEN - De werkgroep Vergroenen van Nieuwleusen Synergie houdt op zaterdag 1 juni tussen 10.00 en 12.00 uur een open dag over het plan om een voedselbos aan te leggen . Het bos komt op het weiland dat ligt tussen het buitengebied aan de Bouwhuisweg - tussen de nummers 10 en 12 - en de woonwijk aan het Vechtland .
Onder het genot van een kopje koffie of kruidenthee vertellen leden van de werkgroep graag meer over de plannen voor het voedselbos . Ook liggen de ontwerpschetsen klaar , zodat iedereen een goed beeld krijgt van hoe het eruit gaat zien . Daarnaast organiseert de werkgroep een prijsvraag , om samen na te denken over de naam van het voedselbos . Een mooie kans voor de creatievelingen in ons dorp om hun stempel te drukken op dit bijzondere project . Nieuwleusen Synergie , de lokale organisatie die zich inzet voor duurzame ontwikkeling en gemeenschapsbetrokkenheid , ondersteunt het project . Meer informatie : e-mail : voedselbosnieuwleusen @ gmail . com .
NIEUWLEUSEN – De tweede editie van het Fightday gala ( kickboksen ) was zaterdag een groot succes in kulturhus De Spil in Nieuwleusen .
Honderden bezoekers genoten weer van mooie partijen en veel extra entertainment . ’ s Middags waren de vechters onder 18 jaar aan de beurt en ’ s avonds kwamen
de volwassen vechters in actie . Zij lieten vele opwindende partijen zien . Het evenement werd weer georganiseerd door Team Sportfit uit Dedemsvaart en stond onder
toezicht van de World Full Contact Association ( WFCA ).
Foto : Het Kickboksgala . © Marcel van Saltbommel .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl

Meerdere evenementen en acties tegen de ziekte ALS in gemeente Dalfsen

Benefietyoga voor ALS en Parkinson in De Spil

NIEUWLEUSEN – Yogadocent Monique Klosse organiseert een benefietyoga-evenement voor ALS en Parkinson / InteraktContour bij kulturhus De Spil in Nieuwleusen op zaterdag 1 juni .
Met het evenement wil ze geld inzamelen voor onderzoek en voor de huur van een duofiets , zodat mensen die niet meer alleen kunnen fietsen , toch actief blijven . De yogadag - met onder andere
Monique Klosse organiseert een benefiet-yogadag voor ALS en Parkinson .
Yin Yoga , Yoga Nidra , Grote mensenyoga voor kinderen , Stoelyoga en Yoga op Maat - duurt van 9.00 tot 17.00 uur . Doe mee op 1 juni en steun deze goede doelen , terwijl je geniet van ontspannende
en helende yoga . Zacht Zijn voor jezelf en anderen . Voor meer info of opgave : 06-1227 4106 of e-mail : moniqueklosse1968 @ gmail . com Op www . dedalfsermarskramer . nl staat een uitgebreid artikel met het programma van de dag .
Monique geeft sinds 2001 zwangerschapsyoga Ademhaling & Ontspanning bij Ria Suyderhoud in Nieuwleusen en later bij Carinova in Ommen , Raalte en Dedemsvaart en vanaf 2015 ook online .
In 2019 is daar de ‘ gewone ’ yoga bijgekomen en heeft ze zich bij de KvK ingeschreven als yogastudio ‘ Zacht Zijn ’ en als freelance yogadocent . De lessen zijn toegankelijk via Saam Welzijn in Nieuwleusen ( De Spil ), Oudleusen ( De Wiekelaar ), Dalfsen ( De Trefkoele ), Ommen ( Yoga2All ) en bij Zacht Zijn ( De Spil en online ).
ALS Monique wil met het benefietevenement stilstaan bij de ernstige gevolgen van ALS en Parkinson .
Bij ALS ( amyotrofische laterale sclerose ) vallen je spieren één voor één uit . Na de eerste symptomen overlijden mensen met ALS gemiddeld binnen drie tot vijf jaar . Er is dus geen tijd te verliezen .
Parkinson Door de ziekte van Parkinson gaan bepaalde cellen in je hersenen langzaam kapot : de cellen die het belangrijke stofje dopamine maken . Dit kan voor allerlei klachten zorgen , zoals moeite met bewegen en problemen met denken . Waarvan dit de symptomen zijn die buitenstaanders waarnemen , helaas het topje van de ijsberg , er is nog zoveel meer .
Meer acties voor ALS Verderop in deze krant staan nog meer artikelen over evenementen die worden gehouden voor de ziekte ALS . Op pagina 10 staat het artikel Ladies Only Against ALS in Zaal Reimink in Lemelerveld . De damesavond op donderdag 6 juni om 19.30 uur heeft als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor
Stichting ALS . Een avond met allerlei heerlijkheden , snuisterijen en sieraden . Op pagina 15 staat een artikel over het ALS-Team Dalfsen , dat zich voorbereidt op de Tour du ALS op donderdag 13 juni , de beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T