Nr. 22

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 22 Dinsdag 31 mei 2022 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Team USV 2 is kampioen
OMMEN / DALFSEN – De perrons van de stations van Ommen en Dalfsen waren woensdagavond weer goed gevuld met hardlopers , na drie stille jaren . Met ongeveer drie volle treinen gingen de lopers naar de start om 19.30 uur in Ommen .
De sfeer zat er goed in bij de start en bijna 1.100 lopers streden hun strijd in het mooie groene Vechtdal met een lichte miezerregen . Niet alleen de afstand , maar ook de straffe tegenwind naar Dalfsen bleek een pittige tegenstander . Beide leken geen vat te hebben op de ontketende Danny Koppelman van ACO van Elderen . Danny finishte als koploper en winnaar bijna 3 minuten voor de rest van het veld met daarin goede atleten .
Lees verder op pagina 5
5
Samen eten bij Cheque voor
Dalfser clubs krijgen De Groene Hof 7 S . V . Nieuwleusen 7 led verlichting 9

Danny Koppelman wint dertiende Station tot Station Loop

Dalfsen gaat nieuwe raadsperiode in met vier wethouders

TOP H E RSTEL
De coalitiepartijen zijn weliswaar hetzelfde , aldus formateur Ronald Kip , maar zij willen wel een nieuw
De doorkomst in Vilsteren .
DALFSEN – Gemeentebelangen en CDA hebben woensdagmorgen het nieuwe coalitiedocument 2022 - 2026 ‘ Veel te doen in Dalfsen !’ gepresenteerd .
elan uitstralen . De onderlinge verbondenheid van de gemeenschap staat in alle dynamiek van ontwik-
kelingen voorop , aldus de opstellers . Dit betekent dat er meer aandacht komt voor bestuurlijke vernieuwing en het stimuleren en faciliteren van de samenwerking met en tussen inwoners , ondernemers en ( maatschappelijke ) organisaties .
De vier wethouders .
In plaats van drie , treden er nu vier wethouders aan , samen goed voor 3,6 fte , een uitbreiding dus van 0.6 fte . Dit vanwege de omvang en complexiteit van opgaven , de terugtrekkende Rijksoverheid en de samenwerking in en met de gemeenschap . Nieuw is dat zij naast hun eigen aandachtpunt , ook een eigen gebied krijgen . De beoogd wethouders zijn oudgedienden André Schuurman ( Gemeentebelangen ) 1,0 fte : wethouder Wonen , gebiedswethouder Dalfsen , Jan Uitslag ( CDA ) 1,0 fte : wethouder Leven , gebiedswethouder Nieuwleusen , een verrassende terugkeer van Ruud van Leeuwen ( Gemeentebelangen ) 0,8 fte : wethouder Financiën , gebiedswethouder Lemelerveld en nieuwkomer Betsy Ramerman ( CDA ) 0,8 fte : wethouder Werken , gebiedswethouder buitengebied , Oudleusen en Hoonhorst . Van Leeuwen was van plan om met pensioen te gaan , maar is door Gemeentebelangen toch overgehaald om door te gaan . Formateur Kip wees erop dat er de komende jaren veel op de gemeente af komt , op het gebied van wonen ,

Krant dag later

NIEUWLEUSEN - Deze krant komt volgende week een dag later uit vanwege Pinksteren . De krant valt dus een dag later als normaal in de brievenbus . Wel staat het actuele nieuws dagelijks op de website en sociale mediakanalen .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
SCHA DEGA RAN T
duurzaamheid , sociaal domein , financiën en regionale samenwerking . vandaar ook de ondertitel van het coalitiedocument ‘ Veel te doen in Dalfsen !’ Om de bestaande voorzieningen te behouden en Dalfsen een aantrekkelijke gemeente te laten blijven , moet er veel gebeuren . Daarom hebben de partijen een coalitied ocument op hoofdlijnen opgesteld , zodat er snel kan worden ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen en de inbreng van de oppositiepartijen ook beter gebruikt kan worden . In het document zijn ook passages uit de verkiezingsprogramma ' s van de oppositiepartijen opgenomen . Dalfsen moet een zelfstandige gemeente blijven met een eigen plattelandskarakter die kiest voor samenwerking passend bij Dalfsen . Op woensdag 1 juni om 20.00 uur wordt het coalitiedocument besproken in de gemeenteraad en staat de benoeming van de wethouders op de agenda . De uitkomst van de formatie leidt ertoe dat de fracties Inge Haarman ( Gemeentebelangen ) en Bert Ruitenberg ( CDA ) hebben gekozen als nieuwe fractievoorzitter .
De samenstellers en adviseurs van het coalitiedocument .