Nr. 21

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 21 Dinsdag 23 mei 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Wandelen met Enquête Bacxklaan :
Krediet voor
Flash huldigt alle Greenshoes 7 522 reacties 11 Klimaatwinkelstraat 10 kampioenen
15

Arnold Lassche bij VerhalenCafé

Konvooi met 100 trucks van CHV De Lichtmis

LICHTMIS – Chauffeursvereniging De Lichtmis organiseerde zaterdag weer de tweejaarlijkse konvooitocht vanaf restaurant De Lichtmis .
De kinderen en verzorgers van Speciaal Basisonderwijs Reestoeverschool in Meppel werden ' s ochtends eerst met bussen bij hun school opgehaald en naar De Lichtmis gebracht . De enorme colonne van ruim 100 trucks vertrok met de kinderen aan boord voor een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn . Het konvooi trok onderweg tijdens de rit via Balkbrug en Ommen veel bekijks : alle zwaaiende mensen gaven een extra feestelijk tintje aan de tocht . De terugweg kwamen de trucks via Ommen door de Vinkenbuurt naar Nieuwleusen en reden via Hessenpoort Zwolle weer naar De Lichtmis . Veel vrachtwagens van bedrijven uit Staphorst , maar ook van MDI en Westerman uit Nieuwleusen en Gerben Buiter uit de Vinkenbuurt deden mee . De kinderen én de truckers beleefden samen een prachtige dag .

Jubileum-editie van volleybaltoernooi

NIEUWLEUSEN – Volleybalvereniging Flash Nieuwleusen organiseert voor de vijftigste keer het Plus Luuk Tijs volleybaltoernooi – dat ondertussen wel enkele keren van naam is veranderd . Dit jaar vindt het toernooi plaats op zaterdag 24 juni .
Het toernooi is het bekendste volleybaltoernooi van het dorp . Elk
Foto : Marcel van Saltbommel

Flash Nieuwleusen organiseert volleybaltoernooi voor vijftigste keer

jaar staan fanatieke Nieuwleusenaren buiten op de volleybalvelden
om met hun team de eerste plaats te behalen . In 1971 organiseerde de Nieuwleuser volleybalvereniging het toernooi voor het eerst . Meestal vond het toernooi plaats in juni . In de eerste jaren volleybalden de deelnemers in de avonden
op speciaal opgezette velden in het Noorderpark . Op de laatste avond vond dan de finale van het toernooi plaats . Later verhuisde het volleybaltoernooi naar het terrein van de rijvereniging , waar nu het parkeerterrein van voetbalvereniging USV ligt . Verder werd het toernooi verplaatst van de avond naar de zaterdag . Later werd het volleybaltoernooi georganiseerd op de voetbalvelden van USV . Daar vindt het nu nog steeds elk jaar plaats .
Meerdere sponsors Het Plus Luuk Tijs toernooi wordt nu , zoals de naam al doet vermoeden , gesponsord door supermarkt Plus Luuk Tijs . Door de jaren heen heeft het toernooi meerdere sponsors gehad , waaronder ook Plus Bakker . Dankzij deze sponsors en de inzet van vrijwilligers kan het toernooi elk jaar weer succesvol worden gehouden .
Arnold Lassche .
NIEUWLEUSEN - Arnold Lassche heeft een fascinatie voor vogels en praat daarover in het Verhalen- Café van woensdag 31 mei . Het begint om 20.00 uur en iedereen is welkom vanaf 19.30 uur in kulturhus De Spil in Nieuwleusen .
Zijn het de prachtige ogen met de geelgroene iris of de roep van de Steenuil in de schemering ? Of is het de spanning bij het openen van de nestkast om te kijken of er ook dit jaar sprake is van een broedsel van deze prachtige uil ? Of zijn het de fel blazende jonge kerkuilen of de luid roepende jonge torenvalken ? Nog veel meer vragen en antwoorden zijn er waarom Arnold al vanaf zijn prille jeugd geboeid is door vogels . Vanaf 1983 is hij al lid van de Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e . o . en controleert hij nesten van roofvogels . Maar zijn passie voor kleine vogels blijkt ook uit het feit dat hij vanaf 1984 jaarlijks nestkastjes controleert in het Carstenbos in IJhorst . Een jaarlijks genieten van de eerste voorzichtige zang van de half april uit Afrika teruggekeerde Bont vliegenvanger . Het wonder van de vogeltrek . Vanaf 2000 controleert Arnold samen met anderen nestkasten van steenuilen , kerkuilen en torenvalken in en rond Nieuwleusen .
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr
dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer
Archieffoto : Marcel van Saltbommel .
Voor de vijftigste editie hebben vele Nieuwleusenaren alweer een team samengesteld om mee te spelen . Er zijn nog enkele plekken vrij voor teams die mee willen spelen tijdens deze jubileumeditie . Opgeven kan door te e-mailen naar activiteiten @ flashnieuwleusen . nl