Nr. 20

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 20 Dinsdag 16 mei 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Wethouders reiken Vanaf nu inschrijven
Nieuwleuser
Kickboksgala grote verkeersdiploma ’ s uit 5 voor Datrion 7 windmolens lonend 9 publiekstrekker 11

Nationale Molendag bij de molens in de regio

NIEUWLEUSEN – Zaterdag was het Nationale Molendag en alle molens in de regio organiseerden activiteiten op deze zonnige lentedag . De jaarlijkse Meimarkt van Molen Massier in Nieuwleusen had weer een gevarieerd aanbod met kramen en er gingen heel wat planten , boeken en eetwaar over in andere handen .
Boerderijwinkel Bij de molen organiseerde een gezellige fair bij De Westermolen in Dalfsen en ook de Molen van Fakkert in Hoonhorst was open en waren er meelproducten en planten verkrijgbaar . Molen De Star in Balkbrug verkocht eigengebakken pannenkoeken en andere producten .
De Mei Markt bij Massier . Foto : Marcel van Saltbommel .

Thema Citroën bij tiende editie Oldtimer Festival Balkbrug

BALKBRUG – “ Het is een heel gemoedelijk festival , een familieweekend zonder gedoe en er komen steeds meer bezoekers ,” zegt secretaris Chantal Kremer van het bestuur van Oldtimer Festival Balkbrug . Voor de tiende keer wordt het Oldtimer Festival gehouden in het Pinksterweekend . Omdat het een jubileumeditie is , bestaat het festival uit twee dagen . “ En misschien blijft dat ook wel zo ,” zegt Chantal , “ want het is wel heel veel werk voor één dag .”
Dit jaar staat het merk Citroën in de spotlights , maar uiteraard zijn andere merken net zo goed welkom . Een groot terrein waar veel mooie voertuigen zoals auto ’ s , bromfietsen , trekkers , vrachtauto ’ s en stationaire motoren , trots staan uitgestald . Waar demonstraties plaatsvinden en meer dan 40 kramen staan , zodat er voor iedereen iets te beleven valt . Een dag waar je het hele dorp weer eens tegenkomt . Het festival is in die meer dan tien jaar ( vanwege corona kon het enkele keren niet worden georganiseerd ) enorm gegroeid en staat bekend als een evenement voor de hele familie met rond de 500 deelnemers . Zo ’ n 5.000 á 6.000 bezoekers weten al jaren het terrein aan de Hoogeveenseweg in Balkbrug te vinden tijdens Pinksteren .
Onderdeel van het festival is – naast oldtimers – onder andere een markt , braderie , een speelplein voor de kinderen naast het horecaplein en muziek . Dit jaar is er op de markt een imkerij , een destilleerderij , een bezembinder , een klompenmaker , een listerzaag , schiettent , een oude stoommachine voor het zagen boomstammen , solexclub en een dorsmachine in werking . Voor de kinderen is er een clown , springkussen , schminken en zijn er minigraafmachines waar ze mee mogen spelen . Verder wordt er nog een wandeltocht uitgezet door het Reestdal , zodat er voor alle gezinsleden vermaak is . Het bestuur kan bij het organiseren elk jaar een beroep doen op veel vrijwilligers , een geoliede machine , aldus Chantal . Een andere groep die het evenement mede mogelijk maakt zijn de sponsors , veelal ondernemers uit Balkbrug en omgeving . Oldtimer-bezitters kunnen zich van te voren opgeven , maar op de dagen zelf gewoon aan komen rijden , is ook mogelijk . Dit keer heeft de organisatie de indeling van het terrein bij de Diamanthal gewijzigd , zodat het er

Vergadering van PB Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Plaatselijk Belang Nieuwleusen houdt op woensdag 24 mei om 20.00 uur de algemene ledenvergadering in De Ontmoetingskerk .
Na het officiële gedeelte beantwoordt wethouder Jan Uitslag vragen vanuit de zaal . Ook de nieuwe gebiedsverbinder van de gemeente Dalfsen voor het dorp Nieuwleusen stelt zich voor .
Na de pauze geeft de gemeente een toelichting op de aanpak voor toekomstvisie voor de Burgemeester Backxlaan en omgeving . Daarna wordt er nog een pubquiz gehouden met het thema veiligheid . Leden die het jaarboekje met de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering niet hebben ontvangen , kunnen contact opnemen of adreswijziging doorgeven via info @ plaatselijkbelangnieuwleusen . nl
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
weer helemaal anders uitziet . Zaterdag maakt duo Frederik & Frederik muziek op diverse plaatsen op het terrein en het dagprogramma wordt rond 16.00 uur afgesloten met de band Bar & Booz uit Balkbrug . Zondag verzorgen De Stuwzangers uit Vilsteren de muziek . “ Dit jaar komen er ook oldtimerbussen , die drie keer per dag een mooie route rijden door Balkbrug en omgeving ,” zegt Chantal . “ Koos Brouwer , voormalig fietsenmaker geeft uitleg tijdens de busrit .”
De organisatie ziet er naar uit om er op zaterdag 27 mei en zondag 28 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur een paar mooie dagen van te maken voor de liefhebbers en inwoners van Balkbrug en wijde omgeving . Meer info : e-mail info @ oldtimersbalkbrug . nl en tel . 06-1186 3680 .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
TOP H E RSTEL
Het bestuur bereidt zich voor op de tiende editie van Oldtimer Festival Balkbrug .
Archieffoto .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T