Nr. 2

Dorpscoöperatie Hoonhorst vergaart 750.000 euro voor aankoop pand Kappers
SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 2 Dinsdag 11 januari 2022 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Geraldino exposeert Fotowedstrijd voor
Patiënte sticht brand
Weekend van zijn tekeningen 5 gemeentemagazine 7 in CTP Veldzicht 9 Kunst om Dalfsen 11

Samen bomen planten in Dorpsboomgaard Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Rond de 80 vruchtbomen hebben vrijwilligers zaterdag in de grond gespit , voor de Dorpsboomgaard in Nieuwleusen .
Een man of acht nam de schop ter hand . De Werkgroep Dorpsboomgaard is een onderdeel van Natuurboerderij BalkInn op de hoek Bosmansweg / Westerveen , waarvan de bouw na vier jaar van voorbereidingen binnenkort van start gaat . Er zijn allerlei verschillende rassen geplant van appel- , peren- , pruimen- , kersen- en walnootbomen , die samen de biodiversiteit ten goede komen .
Lees verder op pagina 7
Vrijwilligers planten de fruitbomen in de Dorpsboomgaard in Nieuwleusen .
Dorpscoöperatie Hoonhorst vergaart 750.000 euro voor aankoop pand Kappers

Kappers kan het hart van Hoonhorst blijven

HOONHORST – Het is Dorpscoöperatie Hoonhorst gelukt om 750.000 euro bij elkaar te krijgen voor de aankoop van horecapand Kappers . Familie Huitink , eigenaar en uitbater van café , restaurant , zaal Kappers , had besloten om eind 2021 te stoppen met het bedrijf . Omdat zij geen opvolging konden vinden , startten Duurzaam Hoonhorst en Plaatselijk Belang in oktober een denktank voor het behoud van Kappers voor Hoonhorst . Nog enkele ondernemers uit het dorp sloten zich daarbij aan . Want naast het markante gebouw en de horecafunctie , heeft Kappers ook een verbindende en maatschappelijke rol in het dorp .
Men besloot als dorp Kappers te kopen , maar daar was natuurlijk geld voor nodig . De initiatiefnemers hadden van te voren twijfels of ze de eerste horde van 250.000 euro op weg naar de 750.000 euro zouden halen voor eind december .
Maar dat begin januari de teller op 750.000 euro zouden staan , hadden ze niet durven dromen . “ De grote vraag was of inwoners en ondernemers bereid zouden zijn om geld te steken in dit avontuur ,” zegt Andries van Daalen , de kersverse
voorzitter van Dorpscoöperatie Hoonhorst . “ Het antwoord op die vraag hebben we : ja !” Van de 900.000 euro die nodig is voor aankoop , bijkomende kosten en onderhoud voor de eerste vijf jaar , is nu dus zo ’ n 750.000 euro
binnen gekomen . In aandelen ( lidmaatschap van de Dorpscoöperatie = 5000 euro ) en certificaten ( lening aan de Dorpscoöperatie = 500 euro ), maar ook als giften . Hoonhorst staat dus dubbel en dwars achter het initiatief om op deze manier de horeca en daarmee het hart van Hoonhorst te behouden . Met het opgehaalde bedrag gaan de initiatiefnemers nu met opgeheven hoofd naar provincie Overijssel en gemeente Dalfsen , om hen te vragen ook een duit in het zakje te doen om het hart van Hoonhorst kloppend te houden .

Info politiek en raadsverkiezingen

DALFSEN - Gemeente Dalfsen organiseert vanavond ( dinsdag ) om 19.30 uur een digitale bijeenkomst over gemeenteraadsverkiezingen en politiek . Deze is bestemd voor inwoners uit de gemeente Dalfsen .
Op woensdag 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats . Tijdens de bijeenkomst krijgen deelnemers antwoord op vragen als : waarom zou ik stemmen , wat gebeurt er met mijn stem , hoe worden besluiten genomen in de gemeenteraad . Meedoen is gratis en aanmelden kan door een e-mail te sturen naar griffie @ dalfsen . nl Er is ruimte voor 40 geïnteresseerden .
Vanwege de geldende coronamaatregelen vindt de bijeenkomst online , via Zoom , plaats . Burgemeester Erica van Lente , griffier Joost Leegwater en raadsadviseur Marianne van Spijker verzorgen de avond . “ Op de avond zelf wordt ingegaan op de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 , het stemrecht en hoe de gemeente en gemeenteraad werkt . Het is dus een heel interessante avond voor Dalfsenaren die graag iets meer willen weten over de verkiezingen en politiek . Ik nodig iedereen dan ook van harte uit voor deze avond ”, aldus burgemeester Van Lente .
Inwoners die vragen hebben over de avond of twijfelen om wel of niet te komen kunnen contact opnemen met de griffie door een mail te sturen naar griffie @ dalfsen . nl . Ook kunnen ze bellen met telefoonnummer 14 0529 .
Lees verder op pagina 3
Zaal Kappers . Bron : Hart van Hoonhorst .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

VAKKUNDIG VRIENDELIJK SNEL
Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Korterink Autoschade
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL
Oude Rijksweg 482 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
Archieffoto : Marcel van Saltbommel .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer