Nr. 19

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 19 Dinsdag 7 mei 2024 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Dodenherdenking Rondje Groen
S . V . Nieuwleusen te in gemeente Dalfsen 9 bij Lindehoeve 11 sterk voor Barbaros 15

Kunst om Dalfsen was een echt feestje en geen nep

Foto : Marcel van Saltbommel
12 mei
Leuke aanbiedingen voor Moederdag
12

Historische fietstocht

NIEUWLEUSEN - Historische vereniging Ni ’ jluusn van Vrogger organiseert een fietstocht ( 25 km .) op zaterdag 18 mei . Dat doet ze samen met stichting De Oude Fiets . De tocht wordt gereden op fietsen van minimaal 50 jaar oud en van ieder merk .
Natuurlijk hoopt de vereniging dat er ook veel oude Union-fietsen meedoen . De tocht gaat vanaf museum Palthehof richting Oudleusen via Om de Landskroon langs de Vecht naar de uitkijktoren bij De Stokte . Daarna kunnen de deelnemers het Saab-Museum aan de Dedemsweg bezichtigen . Vervolgens langs Molen Massier die dan draait en ook van binnen te zien is . Tot slot naar Natuurboerderij BalkInn . Er fietsen ‘ voorrijders ’ en een bezemwagen mee . Verzamelen vanaf 10.00 uur en vertrek om 11.00 uur , het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro . Het museum is dan ook open . De deelnemers moeten zelf hun lunch meenemen .
DALFSEN – Twee dagen lang konden kunst en cultuurliefhebbers zich afgelopen weekend onderdompelen in een artistieke expeditie door de gemeente Dalfsen .
Het grootste deel van de tijd was het goed weer tijdens Kunst om Dalfsen , zodat ook de kunst op de buitenlocaties goed tot zijn recht kwam . Het thema was Echt Nep en sommige kunstenaars hadden

Deelnemers aan de Week van de Stenen Winkel

NIEUWLEUSEN – Onder het motto ‘ Steun de zelfstandige winkelier in jouw buurt ’ wordt jaarlijks de landelijke Week van de Stenen winkel gehouden . Dit jaar is dat van maandag 13 tot en met zondag 19 mei en een aantal winkeliers uit Nieuwleusen doet daar aan mee , met speciale aanbiedingen .
In de Week van de Stenen winkel wordt de zelfstandige winkelier in de buurt in het zonnetje gezet . Het is immers niet meer vanzelfsprekend dat er nog zoveel fysieke winkels
Helga Schuurman . zijn . Stenen winkels maken de dorpen een stukje mooier en leefbaarder . Winkelen met je favoriete shopmaatje , producten zien , proeven of aanraken , verrast worden door een
De Backxlaan in Nieuwleusen
Wendy Schipper . goed advies ... het kan allemaal in de winkels in de buurt . Het is geen verrassing dat heel wat stenen winkels het de afgelopen jaren moeilijk hebben gehad . Lockdowns en online shoppen hebben hun sporen nagelaten . Om lokale stenen winkels te steunen en hun kracht te vieren , wordt de Week van de Stenen Winkel gehouden . In deze week doen lokale stenen winkels iets bijzonders voor hun klanten : van een cadeautje bij aankoop tot het verloten van mooie prijzen . Zo vieren ze samen met hun klanten dat de deuren van de winkel ( weer ) open staan . Eén van de deelnemers is Helga Schuurman Schoenen & Podologie in Nieuwleusen . “ Ik kwam het bestaan van deze week tegen op social media ,” zegt Helga , “ en het leek me goed om eraan mee te doen . Om mensen meer bewust te maken van producten kopen in een fysieke winkel . We moeten het als winkeliers als groep doen en proberen te voorkomen dat je leegstand krijgt .” Ze benadrukt dat advies geven en meedenken met de klant één van de sterkste kanten is van de fysieke winkel , net als het geven van garantie . Dat wordt ook erg gewaardeerd door de klanten , weet ze . Helga heeft het assortiment schoenen onlangs uitgebreid , bijvoorbeeld met allerlei soorten wan-
daarvoor speciaal werk gemaakt . Op maar liefst 46 Kunstpunten in de diverse kernen van gemeente Dalfsen kon men kunst bekijken van lokale kunstenaars , maar ook van kunstenaars uit andere plaatsen . In Trefkoele + werd zaterdag een nieuwe kunstexpositie geopend en de opening werd opgeluisterd door het muzikale duo Fiore , met violiste Talitha Klooster en pianiste Nadine Blaak .
delschoenen , van duurzame merken die goed reparabel zijn , en onderhoudspakketten . In de Week van de Stenen winkel kunnen de klanten bij aanschaf van een paar schoenen , een paar sandalen erbij nemen met 20 procent korting . En bij aankoop van wandelschoenen ontvangen ze een verrassingspakket .
Wendy Schipper van My Colorful Interior in Nieuwleusen heeft al vaker meegedaan aan de Week van de Stenen Winkel . “ We moeten er als winkeliers voor zorgen dat we zichtbaar zijn ,” zegt ze . “ We mogen trots zijn op wat er hier nog aan winkels is in Nieuwleusen . En op wat de ondernemers allemaal bekostigen voor het dorp , zoals de vrolijke bloemetjes die in het winkelgebied hangen , de Sinterklaasintocht , het sponsoren van sportteams . En niet te vergeten de uitgave van deze krant , De Dalfser Marskramer , dat kunnen niet veel dorpen ons nazeggen .” Wendy heeft als actie dat de klanten een lootje krijgen , één keer per week trekt ze er eentje uit en die klant ontvangt een cadeautje . Dat vermeldt ze op haar Facebookpagina . Sinds maart verkoopt Wendy ook leuke kleine cadeautjes voor kleine prijsjes , bijvoorbeeld leuk voor Moederdag of een verjaardag .
Inwoners kunnen lokale winkels steunen , door in de week van 13 tot en met 19 mei een keer extra een product te kopen bij een lokale winkel . Steun jouw favoriete lokale winkels via social media . Geef een like of een reactie op een Facebook of Instagram-post van de winkels in jouw buurt , of deel een van hun berichten . Dat kost je helemaal niets , maar het helpt stenen winkels wel nieuwe mensen te bereiken . Plaats een bericht op social media met de hashtags # weekvandestenenwinkel en # koopklein . Maak bijvoorbeeld een foto van een product dat je bij een lokale winkel kocht en plaats deze hashtags bij je foto , of download een van de afbeeldingen op de website www . weekvandestenenwinkel . nl en plaats deze op je Facebook- of Instagram-profiel . Hiermee help je de boodschap te verspreiden dat de lokale stenen winkels in jouw buurt een bezoek waard zijn .
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl