Nr. 19

Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 19 Dinsdag 9 mei 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Achteruitlopen Dalfsen herdenkt
Geslaagde open dag voor ALS 5 gevallenen 7 Dierenkliniek
9
Leuke aanbiedingen voor Moederdag
16

Meimarkt bij Molen Massier

NIEUWLEUSEN - Stichting Molen Massier organiseert weer de Meimarkt op zaterdag 13 mei , van 10.00 tot 16.00 uur .

Evenement Kunst om Dalfsen trekt opnieuw vele bezoekers

DALFSEN – Het kunst en cultuurweekend Kunst om Dalfsen was weer een geslaagd en zonnig evenement .
De zon scheen het grootste deel van de tijd , met soms een spatje regen . Velen pakten hun fiets of een ander vervoermiddel om een of meerdere van de maar liefst 51 kunstpunten te bezoeken . Het thema was Recht & Rond en sommige kunstenaars hadden speciaal werk gemaakt in dit thema . Er viel weer veel kunstzinnigs te ontdekken op het gebied van schilderen , tekenen , beeldhouwen , fotografie , grafiek , sieraden en muziek .
Een markt met ruim aanbod van bloemen , planten , boeken , hobby-artikelen , cadeaus en dergelijke . Naast alle stands , is er nog veel meer te beleven : er is ook een springkussen , rodeostier en een rad van fortuin . Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen .
Kunstpunt 25 bij de Hessener Esch in Dalfsen .

Erbens Vechtdaltoer voor de 27e keer van start

DALFSEN – Toerclub Dalfsen organiseert op zaterdag 27 mei de 27e editie van Erbens Vechtdaltoer . De organisatie mikt op 800 deelnemers . Zij kunnen kiezen uit vijf verschillende afstanden , variërend van 50 tot 170 kilometer . Racefietsers , e-bikers en fietsers met rechte sturen , iedereen is welkom om een tocht te maken door het rustgevende stroomgebied van de Overijsselse Vecht tussen Dalfsen en het Duitse Uelsen .
Weinig ander verkeer Uniek voor de Vechtdaltoer is dat de routes elk jaar anders zijn , al blijven de fietsers natuurlijk wel altijd in de buurt van de Vecht . De routemakers hebben hun best gedaan om de bebouwde kom zoveel mogelijk te vermijden . De routes zijn verkeersluw en onderweg kom je hooguit een paar verkeerslichten tegen . Veiligheid staat hoog in het vaandel bij de organisatie . Zo gaan de clubleden de routes van dit jaar op zaterdag 6 mei al een keer voorfietsen . Alle routes worden voorzien van duidelijke pijlborden . De eerste pijl- ploegen vertrekken op 27 mei ’ s ochtends al om vijf uur om de pijlen op de juiste plekken aan te brengen . Zij nemen bezems mee om waar nodig bochten schoon te vegen . Voordat de fietsers starten checken motorrijders of alle pijlen er nog staan .
Goede score NTFU Uit de hoge waardering die deelnemers en de NTFU mystery guests eerder aan de Erbens Vechtdaltour gaven , zou je kunnen concluderen dat de organisatie aan elk detail aandacht besteedt . Zo kunnen de deelnemers hun fiets bij het clubhuis parkeren in een bewaakte fietsenstalling . Leden van de NTFU kunnen vlot starten omdat de organisatie gebruik maakt van Scan & Go . Onderweg rijden auto ’ s rond die fietsers met pech helpen of hen van een reservefiets voorzien . Een coördinator in het clubhuis stuurt hen , maar ook EHBO ’ ers aan . Na afloop is er een gezellige nazit in het eigen clubhuis en trakteert de club iedere deelnemer op een Vechtdalburger en een drankje . Erbens Vechtdaltoer kent geen wedstrijdelement . Starten kan tussen 7.00 en 12.00 uur op 27 mei , afhan- kelijk van de te rijden afstand . Start en finish is bij het clubgebouw van Toerclub Dalfsen aan de Gerner Es 7c in Dalfsen . Er kan ook ter plekke worden ingeschreven . Dit jaar gaat de opbrengst naar het Ronald MacDonald-huis in Zwolle en Stichting Team Dalfsen tegen de ziekte ALS . Voor meer informatie en voorinschrijven , zie de website : www . erbensvechtdaltoer . nl
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
Archieffoto : Toerclub Dalfsen . Archieffoto : Erben Wennemars .