Nr. 17

Middagprogramma Koningsdag bij De Spil
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 17 Dinsdag 23 april 2024 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl
Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Middagprogramma Koningsdag bij De Spil
Vrouwen van Nu AED voor vogelbuurt
Mobiel Media Lab
Team Puur wint vieren jubileum 5 Nieuwleusen 9 geeft informatie 11 G-Voetbaltoernooi 15

Danny Koppelman oppermachtig bij LIV Halve Marathon

NIEUWLEUSEN – Danny Koppelman won zaterdag met overmacht de tweede editie van de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen . De atleet uit Hoge Hexel , uitkomend voor ACO van Elderen uit Ommen , legde de 21,1 kilometer af in een snelle tijd van 1.05.56 .
Derko Laan uit Zwolle eindigde met een tijd van 1.18.58 als tweede en Edwin Wentink uit Enschede legde beslag op de derde plaats . De triatleet , die deze wedstrijd verkoos boven die van in zijn eigen woonplaats , kwam binnen na 1.22.18 . Voor Rianne Niewold uit Punthorst was deze wedstrijd zo ’ n beetje een thuiswedstrijd . Het parcours gaat onder meer door de staatsbossen bij haar achter het huis langs . Met een tijd van 1.29.24 was de atlete van de BB lopers veruit de snelste vrouw . De tweede plaats was voor haar clubgenote Anouk van Triest uit Zwolle . Zij zette een tijd van 1.37.16 op de klokken . Annelies Noordzij uit Kampen werd derde met een tijd van 1.38.31 .

Plannen voor voedselbos bekijken kan op zaterdag 1 juni

In Nieuwleusen komt nieuw voedselbos

NIEUWLEUSEN – De realisatie van een nieuw voedselbos komt naderbij in Nieuwleusen , na maanden van voorbereidingen . De werkgroep Vergroenen van Nieuwleusen Synergie bewerkt een voormalig weiland aan de rand van het dorp tot een levendig voedselbos , waar fruit , kruiden en andere gewassen kunnen worden geoogst .
Het perceel ligt tussen het buitengebied aan de Bouwhuisweg - tussen de nummers 10 en 12 - en de woonwijk aan het Vechtland . De Bouwhuisweg is als zogenaamde ecoverbinding opgenomen in het Beleidsplan Biodiversiteit van de gemeente . Het perceel vormt een logische aansluiting met bestaand ( openbaar ) groen en vormt een natuurlijke schakel
Nu nog weiland , straks voedselbos .
Dit jaar stonden voor het eerst ook de Gebo Tours 4 Mijl en de Bos Bedden Jeugd Run op het programma van dit loopevenement .
tussen kern en het buitengebied van Nieuwleusen . Het perceel is en blijft eigendom van de gemeente Dalfsen en kent de bestemming ' Groen '. De locatie is centraal gelegen en goed bereikbaar voor de samenleving van Nieuwleusen . De bedoeling is om een groene plek te creëren om van te genieten voor alle dorpsbewoners . Bezoekers
De uitslagen staan op onze website www . dedalfsermarskramer . nl . De organisatie , Bos Bedden Loopgroep AG ’ 85 en Restaurant LIV ,
kunnen niet alleen de natuur bewonderen , maar ook zelf de handen uit de mouwen steken en meehelpen met zaaien , planten en oogsten . Een voedselbos op een toegankelijke locatie op loop- en fietsafstand leent zich uitstekend voor excursies , schoollessen en workshops voor jong en oud . Door het openbare karakter is het vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerde bezoekers .
Open dag Op zaterdag 1 juni tussen 10.00 en 12.00 uur is iedereen welkom om de plannen te komen bekijken .
Foto : Marcel van Saltbommel
kijkt met tevredenheid terug naar deze editie . Veel dank gaat uit naar de tientallen vrijwilligers waardoor alles vlekkeloos verliep .
De toegang van het perceel is via Vechtland . Onder het genot van een kopje koffie of kruidenthee vertellen leden van de werkgroep graag meer over de plannen voor het voedselbos . Ook liggen de ontwerpschetsen klaar , zodat iedereen een goed beeld krijgt van hoe het eruit gaat zien .
Prijsvraag Daarnaast organiseert de werkgroep een prijsvraag , om samen na te denken over de naam van het voedselbos . Een mooie kans voor de creatievelingen in ons dorp om hun stempel te drukken op dit bijzondere project . Nieuwleusen Synergie , de lokale organisatie die zich inzet voor duurzame ontwikkeling en gemeenschapsbetrokkenheid , ondersteunt het project . Meer informatie : e-mail : voedselbosnieuwleusen @ gmail . com In de gemeente Dalfsen zijn al enkele voedselbosjes meer . De werkgroep GroeneKerk van de Protestantse Gemeente in Dalfsen heeft bij de familie Voortman aan de Bese een klein voedselbos als toekomstig hofje van ( H ) eden . Ook in de buurtschap Millingen ligt een voedselproductietuin annex voedselbos .
NIEUWLEUSEN – Het bestuur van de Oranjevereniging Nieuwleusen heeft besloten de geplande middagactiviteiten op Koningsdag te verplaatsen naar het buitenterrein van Kulturhus De Spil . Het Palthebos is te nat en ontoegankelijk om alles daar op te kunnen bouwen . Het middagprogramma bestaat vanaf 13.00 uur uit : GRATIS brunch , kofferbakmarkt , Oranjepop met live muziek en allerlei activiteiten voor de kinderen ( springkussens , spelletjes , schminken ).

L ’ Art Brut expositie

DALFSEN - Kunstgroep Trefkoele + in Dalfsen zoekt deelnemers voor L ’ Art Brut tentoonstelling van 8 februari t / m 24 april 2025 .
Deze expositie toont kunstwerken , gemaakt door kunstzinnige mensen met een beperking uit de ateliers of dagbestedingsprojecten in de zorg en van individuele artistieke talenten met een verstandelijke of psychische beperking . De kunstgroep wil laten zien welke artistieke talenten er zijn en wat er zoal speelt op kunstzinnig gebied in ‘ Kunst en Zorg ’. Zo kan een breed publiek kennis nemen van zeer uiteenlopende kunstvormen en ontwikkelingen van talenten in de regio . Iedereen die kunstzinnig bezig is in de gemeente Dalfsen en omstreken , wordt uitgenodigd kunstwerken aan te melden voor deze tentoonstelling . Alle disciplines zijn welkom , zoals : schilderijen , tekeningen , gemengde technieken , foto ’ s , gedichten e . d .
Aanmelden kan via Ilse Veerbeek , directeur Kulturhus Trefkoele +, e-mail : ilse . veerbeek @ trefkoeleplus . nl
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl