Nr. 16

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 16 Dinsdag 18 april 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Al 12,5 jaar in actie : Majorettes gaan
De Spiegel wint
Drie kampioensteams Duurzaam Hoonhorst 9 internationaal 11 schoolvoetbal Dalfsen 13 bij Flash Nieuwleusen 15

Uitverkochte tent voor Tukker FM tent party

NIEUWLEUSEN – ‘ De donders dikke tent party ’ van Tukker FM was zaterdagavond helemaal uitverkocht in Nieuwleusen .
Een volle tent – op de hoek Dedemsweg / Westeinde - genoot volop van artiesten uit het piratencircuit , zoals de Paladijns , Lizzy , het Sneeuwbal Trio , Henk Wijngaard , Duo Onbekend , de Marlets , de Dutchboys , Linda & the Nightbirds , Frank en Mirella , Silver Top , Lucas & Gea , Petra Wolters , Burdy , Espada , Jose Wolters , Wouter de Polkaman , Jan & Zwaan , Hennie Weijmans , The Rapsodies , Rien en Lady Tukker . De mensen die geen kaartje hadden bemachtigd , moesten uit nood het evenement maar live volgen via www . tukkertv . nl
Meer foto ’ s op onze website www . dedalfsermarskramer . nl

Onthulling nieuwe website ‘ Minder Geldzorgen ’

DALFSEN – De website ‘ Minder Geldzorgen ’ werd vrijdagmorgen gelanceerd in kulturhus Trefkoele + in Dalfsen . Hanna Hamberg uit Oudleusen , maker van de website , verrichtte de opening samen met wethouder Jan Uitslag , in aanwezigheid van directeur Wout Noorman van Saam Welzijn . Het platform is een pilot in samenwerking met Saam Welzijn , om mensen met geldzorgen die ‘ armhankelijk ’ zijn in de gemeente Dalfsen , te bereiken en te helpen . Hopelijk houden deze mensen hierdoor meer ruimte over in het dealen met hun geldzorgen . Het platform wil een plek zijn zonder oordeel , waar je er mag zijn met je financiële zorgen .
Foto : Marcel van Saltbommel .
Op de website krijgen inwoners snel een overzicht in welke regelingen er zijn , voor welke doelroep , zowel op lokaal niveau als landelijke regelingen . Voor de officiële opening had Hanna een rode knop bij zich : een knooppunt dat voor verbinding zorgt in een net . De organisaties op de website vormen samen een vangnet , om mensen te ondersteunen . De opening van de website was nadrukkelijk geen feestje met ballonnen , want het is verdrietig genoeg dat een dergelijk initiatief in deze tijd steeds meer nodig is .
Hanna is ervaringsdeskundige op het thema kinderen en geldzorgen . Vijf jaar geleden liep het gezin bij de Voedselbank . Ze merkte samen met haar man – beiden zzp ’ ers - dat het een behoorlijke ingewikkelde klus is om zicht te krij-
De lancering van de website , door Hanna Hamberg en wethouder Jan Uitslag .
gen op snelle en vooral praktische hulp , als je financiële problemen hebt . Door de financiële stress is het sowieso al lastiger om alles te vinden en zaken op een rijtje te kunnen zetten . “ Hulp vragen is gewoon heel lastig , je denkt toch dat het je eigen schuld is , omdat je er zelf voor hebt gekozen om te werken als zzp ’ er ,” zegt Hanna . “ Het is ook heel eenzaam , je wordt steeds meer geïsoleerd , ook omdat je aan dingen niet meer mee kunt doen omdat ze geld kosten . Maar voor je kinderen wil je niet dat ze in armoede opgroeien en dat zorgt er uiteindelijk toch voor dat je toch hulp zoekt .”
Ze schetst het voorbeeld dat ze geen geld had voor schoencadeautjes met Sinterklaas en kinderen daar wel over praten in het kringgesprek op school . Hanna kwam daar achteraf over in gesprek met de directeur van school . Die vond dat een concreet onderwerp , waar school iets aan kon doen . Vanaf toen werd ergens een mand neergezet met kleine cadeautjes , waar iedereen die dat nodig had , wat uit kon halen . Inmiddels is het een gebruik geworden rond Sinterklaas dat ouders er cadeautjes instoppen als ze wat kunnen missen , of er iets uit halen als ze het kunnen gebruiken .
Platform Minder Geldzorgen wil hulp bieden , overzicht creëren en gemakkelijk doorverwijzen . Het is een soort ‘ sociale kaart ’ met adressen en instanties , zoals de Voedselbank , Schuldhulpmaatje , diaconieën , Kledingbank , Humanitas en nog veel meer instanties . De organisaties zijn in ieder geval enthousiast dat er nu een gezamenlijke , overzichtelijke website is . Deze bevat ook een blog , ervaringsverhalen , gratis tips en uitjes . En er is een Facebook-pagina en Instagram-pagina verbonden aan de website .
Bij het samenstellen heeft Hanna hulp gehad van Judith van Saam Welzijn en van stagiaire Femke , maar vooral ook door de gesprekken met de organisaties die wat doen aan armoede . Zij hielpen samen mee om het overzicht zo compleet mogelijk te krijgen . Hanna probeert nu de website zo up-todate mogelijk te houden . Nu doet ze dat nog alleen , maar hoopt dat inwoners gaan meedenken en -helpen door acties door te geven en natuurlijk ook door input te krijgen van de doelgroep . Het gaat om hulp geven én krijgen , in geld of in tijd . De kracht van mensen met geldzorgen is dat ze creatief zijn en voorlopers in het duurzaam omgaan met grondstoffen .

Kickboksgala in kulturhus De Spil

NIEUWLEUSEN - Team Sportfit uit Dedemsvaart organiseert een kickboksgala op zaterdag 13 mei . Dit evenement vindt plaats in Kulturhus De Spil en staat onder toezicht van de World Full Contact Association ( WFCA ).
Het kickboksgala biedt van 12.00 tot 16.30 uur maar liefst 25 partijen voor jeugdige vechters . ' s Avonds gaan de volwassen vechters de strijd met elkaar aan . Van 19.00 tot 0.00 uur ( zaal open 18.30 uur ) vinden er 26 partijen plaats . Naast de wedstrijden , is er ook entertainment . Zo zorgt Brace , bekend van het tv-programma Beste Zangers , voor de muzikale noot . Ook verzorgen de turnsters van Gymnastiekvereniging Nieuwleusen een spectaculaire show ’: zij zijn Nederlands kampioen groepsspringen . De presentatie is in handen van de presentator Ray Martin . Kaarten voor het kickboksgala zijn vanaf nu verkrijgbaar op www . fightday . nl Voor VIP-tafels kan er gebeld worden met 06 33 28 28 29 .
Wethouder Jan Uitslag was erg onder de indruk van de website , die wat hem betreft geheel aansluit op de aandachtsgebieden zelfregulering en bestaanszekerheid van de gemeente . Hij hoopt dat het een project wordt van de inwoners samen . Bezoek de website www . mindergeldzorgen . nl

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL