Nr. 10

SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
Een uitgave van :
ACTIEF NIEUWLEUSEN ondernemersvereniging
Nr . 10 Dinsdag 7 maart 2023 Waarin opgenomen de KernPunten , berichten van gemeente Dalfsen www . dedalfsermarskramer . nl Ankum Balkbrug Dalfsen Hasselt Hoonhorst IJhorst Lemelerveld Nieuwleusen Oudleusen Rouveen Staphorst Vinkenbuurt Witharen
Sallandse Huizen
Avond4daagse Museum Palthehof
Bijenvereniging start
Koppositie in zicht in Nieuwleusen 9 gaat herinrichten 9 cursus bijenhouden 11 voor SV Nieuwleusen 10
Woning verkopen ? Gratis waardebepaling ! 0529 851110

Nieuwe eigenaren voor tweedehands spulletjes op kleedjesmarkt

NIEUWLEUSEN – Zaterdagmiddag kwamen de meeste kinderen wel weer naar buiten met een stuk speelgoed . Kulturhus De Spil organiseerde voor het eerst een kinderkleedjesmarkt in een van de sporthallen .
Heel veel deelnemertjes waren er nog niet deze eerste keer , maar daardoor hadden ze ook weinig concurrentie en konden toch goede zaken doen . De hele voorjaarsvakantie waren er allerlei activiteiten in de kulturhusen in gemeente Dalfsen , van springkussenfestivals tot jeugdtheatervoorstellingen , zodat de jeugd niet op vakantie ging , zich zeker niet hoefde te vervelen .
De kleedjesmarkt in De Spil .

Duursamen : met dichte beurs kinderkleding ruilen in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Ouders van jonge kinderen weten : voor je het weet zijn ze weer uit hun kleren gegroeid . Hoe fijn is het dan , wanneer je goede kleren kunt omruilen voor kleding in een grotere maat ? Dat kan bij het kinderkledingruilpunt Duursamen van Annelien Talen in Nieuwleusen .
Annelien Jansen-Talen is moeder van een tweeling van 6 en ze houdt van kleding . “ Ik ben een aantal jaren geleden al begonnen met een kinderkledingruilpunt . Dat had ik overgenomen van mensen in Staphorst . Samen met een moeder van school ben ik ook een keer wezen ruilen bij Sandra Groenhuis uit Dalfsen , die daar bezig was met hetzelfde . Toen Sandra aangaf dat ze er mee wilde stoppen , besloot ik haar spullen over te nemen .”
Samen doen Het idee van Duursamen is dat je kleding brengt en dat je in ruil daarvoor weer kleding mee kunt nemen . Sandra : “ Het is geen verdienmodel . De bedoeling is dat je het echt met elkaar doet . Je hebt ook wel winkels waar je gebruikte kinderkleding kunt kopen . Maar hier gaat het om ruilen en het hoeft niet per se merkkleding te zijn . Je brengt iets wat van waarde kan zijn voor iemand anders en je krijgt er iets voor terug .” An-
nelien vult aan : “ De kwaliteit hoog houden is belangrijk . De kleding hier moet netjes , actueel en gewassen zijn . Maar kinderen dragen kleding vaak zo kort , dat het meeste er nog heel goed uit ziet .” Annelien is best veel tijd met haar Duursamen project bezig , maar vindt dat geen straf . ‘ s Avonds voor de televisie sorteer ze de kleding : op maat , van maat 50 tot 140 +, naar jongens en meisjes en op seizoen . Het meeste komt heel netjes bin-
Kinderkledingruilpunt Duursamen : Annelies Jansen-Talen ( links ) en Sandra Groenhuis .
Het springkussenfestival . nen , een enkele keer wast ze het nog even . Ze is blij dat ze het punt van Sandra over heeft genomen , al was het was wel een klus om de 56 bakken in Nieuwleusen te krijgen .
Mooie gesprekken Sandra heeft het ruilen van kinderkleding een paar jaar met heel veel plezier gedaan . “ Nu onze kinderen wat ouder zijn , ben ik meer buitenshuis gaan werken . Daarom wilde ik ermee stoppen . Ik vond het sociale aspect van het kleding ruilen heel leuk . Het heeft mij heel wat gezellige contacten opgeleverd en het is ook fijn , wanneer je van betekenis voor anderen kunt zijn .’ Annelien vult aan : ‘ Je hebt vaak mooie gesprekken . Iemand die hier kleding komt uitzoeken , is toch al gauw een uur bij je over de vloer ! Soms blijkt dan dat iemand problemen heeft ’. Sandra vult aan : ‘ Ik heb laatst een jonge moeder naar de gemeente doorgestuurd , vanwege energiearmoede . toen bleek ze recht te hebben op ondersteuning . Hoe leuk is het dat je zo van betekenis bent !” Wil je meer weten of zelf kinderkleding komen ruilen ? Op facebook is Annelien te vinden onder de naam Duursamen , op Instagram zoek je op duursamen _ nieuwleusen . Je kunt Annelien een appje of sms sturen via nummer 06-18958402 . Wil je meer weten over de doorgeeftassen met kleding voor vrouwen in Dalfsen ? Stuur dan een mailtje aan : kettingkledingruildalfsen @ hotmail . com Een uitgebreider artikel staat op www . dedalfsermarskramer . nl

Dialectavond in Oudleusen

OUDLEUSEN - Bibliotheek Oudleusen organiseert weer een dialectavond op woensdag 15 maart om 19.30 uur in ontmoetingscentrum De Wiekelaar .
Het verhaal is dit keer geschreven door Willie van Oenen . Na het voorlezen van dit dialectverhaal , kunnen de aanwezigen zich storten op de ' moeilijke ' maar vooral oude dialectwoorden en via meerkeuzevragen proberen de goede betekenis daarvan aan te kruisen . Voor de winnaar is er een prijs . Eerst wordt er nog een korte diaserie van Dalfsenaar Henk van de Beeke getoond over Dalfsen , gemaakt bij het DNA-verhaal van Dalfsen . De toegangsprijs is vijf euro .

Autoschade ? Wij helpen u graag !

Korterink , uw erkende Focwa schadeherstelbedrijf voor alle merken en contractpartner van bekende verzekeraars .
Oude Rijksweg 510 , Rouveen 0522 - 291346 • korterink . nl
Het meest actuele nieuws op dedalfsermarskramer . nl
Volg De Dalfser Marskramer ook op Twitter en Facebook :
@ dalfsermarskr dedalfsermarskramer Dalfsermarskramer
TOP H E RSTEL
TOP H E RSTEL
SCHA DEGA RAN T
SCHA DEGA RAN T
TOP H E RSTEL