NFF NFF Årsrapport 2017 | Page 51

NORGESMESTERSKAPENE Lillestrøm gikk til topps i jubileumsåret sitt, og Avaldsnes tok sin første tittel noensinne. På kvinnesiden tok Avaldsnes sin første tittel i klubbens historie da de gikk seirende ut av cupfinalen med 1–0 over Vålerenga. Elise Thorsnes scoret kampens eneste mål etter bare seks minutter. Vålerenga ble også historiske da de kom til finalen for første gang etter en sterk seier over LSK Kvinner i semifinalen. For tredje år på rad ble både kvinnefinalen og de aldersbestemte NM-finalene arrangert i løpet av to dager i Telenor Arena. I J19-klassen var det Fortuna Ålesund som kunne juble over NM-gull etter at Kari Erstad Skovly og Vivian Ronahi Saadis scoringer snudde 0–1 til 2–1 over Arna-Bjørnar. I J16-finalen ble det samme resultat. Der var det Tiller som gikk seirende ut etter ekstra- omganger mot Stabæk. Emilie Marie Joramo ble matchvinner for trønderne like før slutt i andre ekstraomgang. På guttesiden ble det en svært spennende G19-finale der Rosenborg ledet 2–0 over Molde. Molde slo tilbake, utlignet til 2–2 og sikret seieren etter en thriller av en straffesparkkonkurranse. I G16-klassen ble det ikke like spennende. Stabæk imponerte stort, viste frem flere flotte scoringer og kunne feire NM-gull etter hele 5–2 over Viking i finalen. Som vanlig var det fotballfest over hele landet i de første rundene av cupene, men den store festdagen på herrersiden ble oppgjøret mellom Lillestrøm og Sarpsborg 08. Etter en svært underholdende cupfinale var det Lillestrøm som kunne juble over sitt sjette NM-gull i klubbens 100. år. Kanarifuglene fikk en drømmestart med 2–0-ledelse etter ti minutter, og denne ledelsen de aldri ga fra seg, til tross for at Sarpsborg reduserte og skapte spenning. LSK- legenden Frode Kippe ble den store helten med 3–1-scoringen i andre omgang i kampen som til slutt endte 3–2. 51