NEFESS Nisan 13 | Page 37

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius. Claritas est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutationem consuetudium lectorum. Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula quarta decima et quinta decima.

Adım Adım Uygulama:

1. Dağ pozunda durun. Düzenli bir şekilde nefes alıp verin, nefesleri tutmayın.

2. Bacaklarınızı mat boyunca açın. Nefes verirken bacaklarınızı iki omuz genişliğinde, arada bir bacak mesafeniz kalacak şekilde açın. Sağ ayak 90 derece sağa doğru dönerken sol topuk ise 45 derece geri alınır.

3. Hiza. İki topuğunuzun aynı hizada olduğunu kontrol edin.

4. Pozun İçine Girmek. Bir sonraki nefesle kollar omuz hizasına, avuç içleri aşağıya bakacak şekilde kaldırılır. Sağ bacağı bükerek diz, parmak ucunu geçmeyecek ve 90 derecelik bir açı yapacak şekilde yavaş yavaş bacağın üstüne doğru oturun. Dize baktığınızda ayak baş parmağını ve ikinci parmağı görebiliyor olmalısınız.

5. Köklenmek. Sol bacak olabildiğince güçlü, sol ve sağ ayak yere güçlüce kökleniyor olmalı.

6. Drishti. Sanki sırtımızın arkasında bir duvar varmış gibi dik durun. Bakışlarımız sağ elin orta parmağına doğru bir noktada yumuşasın. Nefes alırken sol kola doğru bakıp hizanızı kontrol edip sonra tekrar sağa dönebilirsiniz.

7. Bu pozda sabit bir şekilde kalıp nefes alıp vermeye devam edilir. Sonra tekrar tadasana pozuna geçip diğer taraf için ikinci savaşçı pozuna girebilirsiniz.

Başlangıç Uygulaması: Tam olarak dik duramıyorsanız duvardan destek alabilirsiniz.

Anatomik Olarak Odaklanılan Bölge: Omuzlar

Faydaları:

Bacakları ve ayak bileklerini, sırtı, omuzları ve kolları güçlendirir.

Kasıkları, göğsü, akciğerleri ve omuzları esnetir.

Dengeyi arttırır.

Sırt ağrılarını giderir. (Özellikle hamileliğin son 3 ayında)

Karpal tünel sendromu, düz tabanlık, kısırlık, osteoporoz ve siyatik için tedavi edicidir.

Üst bedeninizi ve kök gücünüzü kuvvetlendirir.

Uyarılar:

-İshal

-Yüksek Kan Basıncı

-Boyun probleminiz varsa eliniz yönünde bakmak için başınızı çevirmeyin, düz olarak kalbinizin baktığı yöne bakmaya devam edin.

Süre ve Tekrarlar:

Bu pozda yaklaşık 1-2 dakika arasında kalmak uygun. Fiziksel güç arttıkça süre de yavaş yavaş arttırılır.

Hazırlayıcı Pozlar:

Baddha Konasana – Bağlı Açı Duruşu

Vrksasana – Ağaç Pozu

Supta Padangusthasana – Yatarak Ayak Baş Parmağı Pozu

Devamındaki Pozlar:

Bakasana – Karga Duruşu

Utthita Trikonasana – Üçgen Pozu

Partner Çalışması:

Arkadaki bacağınızı bir partnerle çalışarak güçlendirebilirsiniz.Partneriniz arka bacağınızın yakınında durur ve bir kemeri arka iç bacağınızdan geçirir. Ön bacağınızı büküp poza girdiğinizde partner kemeri yukarı doğru çeker. Siz de arka bacağınızla bu kuvvete karşı koymaya çalışırsınız. Zamanla arka iç bacak ve kasık bölgesi açılmaya başlar.

hazırlayan: beste sabır