Quins canvis hi ha hagut
amb les xarxes socials? Yamaha la temporada 2019
18
Si poguéssim tornar al passat veuríem que els nostres avis es comunicaven d’una forma completament diferent a la d’avui en dia. Si ens fixem especificament en els adolescents i la seva forma de comunicar-se, en generacions anteriors, per poder fer una quedada tots els amics s’havia d’establir amb antelació i de forma presencial, ja que no tots disposaven d’un telèfon a casa. Avui en dia, tothom té un telèfon mòbil del qual pot fer ús sempre que vulgui.
La socialització s’ha vist afectada, si volem comentar alguna cosa a algú és molt més fàcil enviar un missatge via WhatsApp que quedar en algun lloc per comentar-ho. Ara amb les xarxes socials siguis d’on siguis pots conèixer a qualsevol persona del mon, temps enrere les teves relacions socials estaven limitades a la gent del teu entorn; Objectivament sembla un gran avantatge, però ens ha portat a cada cop ser menys socials. Per desgracia en ocasions les xarxes socials no son mes que una cortina de fum en la que la persona només ensenya la cara bona i no la dolenta. Les xarxes socials son la màscara de la societat.
També cal destacar que molta gent creu que el seu èxit personal es basa en el seu número de seguidors i likes, deixant de banda que l'èxit personal te que veure amb altres coses que succeeixen a la vida “real”.
Estrès davant la falta d’informació.
No solament necessitem saber-ho tot immediatament sinó que, gràcies a que podem resoldre preguntes amb els cercadors en qüestió de minuts, augmenta la nostra operativitat i per això la quantitat de coses que podem realitzar en una petita franja de temps. En el que abans trigaven unes hores o dies, en l’actualitat és qüestió de segons, fem coses de forma paral•lela, triple, angoixant-nos en demanar-nos més a cada moment, fins a l’extenuació del final del dia.
Insatisfacció en les relacions establertes o mantingudes per xarxes
Com hem dit abans, les xarxes socials “son una màscara”, les relacions i les conversacions poden ser totalment diferents a les que tindries en persona. Estant darrere d’una pantalla estem segurs i no tenim por a dir el que se'ns passa pel cap. Les xarxes socials també ens fan percebre la realitat de forma diferent, si entrem a Instagram veurem que la vida sembla ser molt més divertida que la nostra, veus gent que viatja, que viu la vida a lo gran, quan la immensa majoria no pot portar aquest ritme de vida.
Efectes provocats per l'ús de les xarxes socials