BeStrongOnline
Θωρακιστείτε με τις συμβουλές μας
1. Μην ξεχνάτε ότι δεν είστε μόνοι – Αν σας παρενοχλούν διαδικτυακά, να θυμάστε ότι αυτό έχει συμβεί και σε άλλους. Η διαδικτυακή παρενόχληση μπορεί να σας κάνει να νιώθετε απομονωμένοι, πληγωμένοι και θυμωμένοι – αλλά να σκέφτεστε ότι τα συναισθήματα αυτά θα περάσουν. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να λάβετε την στήριξη που χρειάζεστε.
2. Eπιλέγετε τους διαδικτυακούς σας φίλους προσεκτικά – Να θυμάστε ότι οποιοσδήποτε γίνει δεκτός σαν φίλος σας θα μπορεί να βλέπει ό, τι έχετε συμπεριλάβει στο προφίλ σας. Θα έχει τη δυνατότητα, δηλαδή, να κάνει κοινή χρήση ή να αντιγράφει στο προφίλ σας. Θα έχει τη δυναtότητα, δηλαδή, να κάνει κοινή χρήση ή να αντιγράφει τις φωτογραφίες ή τις προσωπικές σας πληροφορίες και να τις αναρτά κάπου αλλού.
3. Δημιουργήστε έναν ισχυrό κωδικό πρόσβασης για όλους σας τους λογαριασμούς, αλλάζετέ τον τακτικά και μην τον μοιράζεστε με κανέναν. Βεβαιωθείτε ότι στον κωδικό σας περιλαμβάνεται συνδυασμός πεζών και κεφαλαίων χαρακτήρων, αριθμών, και συμβόλων. Αυτό σημαίνει ότι άλλα άτομα δεν θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας, να υποκλέψουν προσωπικές σας πληροφορίες ή να αναρτήσουν προσβλητικά σχόλια ή προσβλητικές φωτογραφίες εξ ονόματός σας..
4. Ελέξτε τις ρυθμίσεις προστασίας της ιδιωτικότητας – επιλέξτε τις πληροφορίες που μοιράζεστε με άλλα άτομα, για παράδειγμα μπορείτε να ρυθμίσετε το προφίλ ή τα δεδομένα σας ως ιδιωτικά ή να επιτρέπετε μόνο σε ορισμένους ανθρώπους να επικοινωνούν μαζί σας και να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες. Βεβαιωθείτε ότι δεν μοιράζεστε ποτέ τη διεύθυνση κατοικίας σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας ή την ηλεκτρονική σας διεύθυνση με οποιονδήποτε χρήστη του διαδικτύου..
5. Αναζητήστε το όνομά σας στο Google, προκειμένου να ελέγξετε ποιες ιδιωτικές σας πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Τι θα βρει δηλαδή κάποιος αν πληκτρολογήσει το όνομά σας; Ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τις ρυθμίσεις προστασίας της ιδιωτικότητάς σας.
6. Διατηρήστε θετική στάση – Η κατάσταση θα βελτιωθεί. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που θα σας κάνουν να νιώσετε χαρούμενοι, μαζί με ανθρώπους που σας εκτιμούν και σας αγαπούν.
7. Μην απαντάτε αμέσως αν λάβετε προσβλητικά διαδικτυακά μηνύματα.
8. Ενημερώστε αμέσως κάποιον που εμπιστεύεστε, όπως γονιό, δάσκαλο, μέντορα, συγγενή, αδερφό ή αδερφή- οποιονδήποτε! Αν σας παρενοχλεί κάποιος διαδικτυακά, θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.
9. Αποκλείστε το άτομο που σας παρενοχλεί διαδικτυακά – υπάρχει πάντα τρόπος να αποτρέψετε κάθε είδους επικοινωνία με αυτό- ελέγξτε τις ρυθμίσεις προστασίας της ιδιωτικότητας ή ασφάλειας ης υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε.
10. Αναφέρετέ το – Κάθε διαδικτυακή παρενόχληση στην οποία υποβάλλεστε μπορεί να κοινοποιείται. Είτε πρόκειται για κακεντρεχή σχόλια, γραπτά μηνύματα, διαδικτυακές ομαδικές συζητήσεις ή ομαδικό εκφοβισμό, δεν παύει να είναι παρενόχληση και δεν είναι αποδεκτή. Αποκλείστε το συγκεκριμένο άτομο και κάντε χρήση της επιλογής « αναφορά κατάχρησης » που είναι διαθέσιμη σε όλους τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
11. Διατηρήστε θετική στάση – Η κατάσταση θα βελτιωθεί. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που θα σας κάνουν να νιώσετε χαρούμενοι, μαζί με ανθρώπους που σας εκτιμούν και σας αγαπούν.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές, καλέστε χωρίς χρέωση τη Γραμμή για την Τεχνολογία“ ΜΕ Υποστηρίζω” 8001180015, Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο“ Π. & Α. Κυριακού”, Πτέρυγα“ Ε. Δαλακούρα”. www. youth-health. gr, www. youth-life. gr, www. vodafone. gr / bsafeonline
Aπό την καμπάνια καταπολέμησης του bullying του Diana Award