Montclair Magazine May 2022 - Page 20

SIZEABLE SIGHT LINES
home
SIZEABLE SIGHT LINES
( Clockwise from top ) The art studio is on the entry level floor . RTH added windows above the backsplash in the kitchen ’ s north-facing wall . Perpendicular microllam structural beams ( engineered for extra strength ) made it possible to remove sheetrock and open up the room . Steps lead from the kitchen up to the familyroom , with its new fireplace and large hidden beam above the sliding doors that lead outside . The photo of the kitchen looking onto the wall of windows shows the eastern view , which in winter includes the New York City skyline . Here , the builders removed the existing partition walls and cabinetry and extended the original terrazzo ( a poured composite of cement andstones ) floor so they could extendthe room by 50-100 feet . “ It was put in 60 years ago , and nobody knew what mix was used ,” says Hodgson of the successful mix-and-match attempt . “ It was like baking a cake without a recipe .”
18 MAY 2022 MONTCLAIR MAGAZINE