Min Drift & Vedlikehold 5/2024 | Page 35

NR . 5 - 2024
hadde merket at de sparer mye tid med løsningen , sier Hovde . – Når de plukker opp et objekt for visuell inspeksjon og eventuelt en test , er det enkelt for dem å sette på en QR-kode eller RFID-tag . Så tapper de koden inn i systemet , dermed har objektet fått sin egen digitale identitet .
Viktig med god datakvalitet Hovde peker på at det har vært en stor fordel for prosjektet at Equinor i utgangspunktet kunne levere meget god datakvalitet . Men noe vasking måtte de gjøre . – På mange anlegg fant vi flere objekter i systemet enn det var fysiske objekter på plattformen . Utstyr som var kassert eller utskiftet var fremdeles i databasen , slikt utstyr merket vi inaktivt . De blir værende for historikkens skyld , men er ikke tilgjengelig i det daglige for operatørene . Dermed er det god korrelasjon mellom det utstyret på plattformen og dokumentene som er i systemet , sier Hovde .
For større bedrifter som opererer mange kraner , blir dette et omfattende prosjekt . Da må de være villige til å gå inn på en prosess der de prioriterer implementering av løsningen . – Vi ønsker ikke bruke unødig mye tid , men vi vil gjerne gjøre oppgaven skikkelig . Equinor har selv brukt mye ressurser for å få løsningen på plass , de ser at dette vil spare dem for mye tid , sier Hovde . – Noe av grunnen til at prosjektet har gått så bra er at det har fått stor aksept . Prosjektet er forankret høyt oppe Equinors ledelse , og operatørene omfavner løsningen . Løsningen er basert på Equinors behov , den leverer det som skal leveres , uten fancy funksjoner som ikke strengt tatt er nødvendige . – Landanleggene våre er ikke en del av det pågående prosjektet , men behovet for å ha kontroll på løst utstyr er det samme der også . Det er meningen at alle anlegg etterhvert skal integreres i denne løsningen , sier Byberg .
35