Milliyet Australia Turkish Newspaper 23 April 2013 / 75 | Page 11

23 April 2013 Milliyet

AUSTRALIA

SPOR 11

GALATASARAY ŞAMPİY...

Spor Toto Süper Lig’ in 30. haftasında Fenerbahçe, Başkent’ te Gençlerbirliği’ ne 2-0 kaybetti ve sezonun bitimine 4 hafta kala lider Galatasaray’ ın 7 puan gerisine düştü.
Spor Toto Süper Lig ' in 30. haftasında Fenerbahçe, Gençlerbirliği ' ne konuk oldu. Zirveyi yakından ilgilendiren mücadeleyi evsahibi ekip Gençlerbirliği 2-0 kazanarak Fenerbahçe ' ye şampiyonluk yarışında çelme taktı. Gençlerbirliği ' nin gollerini 5. dakikada Aykut ve 41. dakikada Vleminckx kaydetti. Haftaiçi Fenerbahçe ' nin UEFA Avrupa Ligi ' nde Benfica ile oynayacağı yarı final ilk maçını düşünen Aykut Kocaman, sakatlığını yeni atlatan Moussa Sow ' a ilk 11 ' de görev vermezken, sarı lacivertliler, erken yediği gol sonrasında oyuna ortak oldu. İlerleyen dakikalarda topa sahip olarak etki alanını genişleten Fenerbahçe, ilk yarının sonlarında Vleminckx ' in kafa golüne engel olamayınca ilk devreyi 2-0 geride kapadı. İkinci yarı Moussa Sow ' un oyuna girmesi de sarı lacivertli takım adına fazla bir şeyi değiştirmeyince karşılaşma, Gençlerbirliği ' nin ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 sona erdi. Bu sonuçla Gençlerbirliği puanını 43 ' e çıkartarak UEFA Avrupa Ligi ' ne katılabilme iddiasını sürdürdü. Fenerbahçe ise 55 puanda kaldı ve ligin bitimine 4 hafta kala lider Galatasaray ' ın 7 puan gerisine düşerek şampiyonluk şansını ateşe attı.

Dünya Şampiyonları Uluslararası Gelibolu Tenis Turnuvası’ nda

Melbourne’ da altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvasına, geçtiğimiz hafta Albury’ de kentinde yapılan Liseler Arası Dünya Şampiyonasında birinci ve üçüncü olan Türk takımları da katılacak. Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvası organizatörleri turnuvanın başarılı geçmesi içi her türlü hazırlığın tamamlandığını belirterek, halkımızı turnuvaya davet ediyoruz dediler. Dünya Şampiyonu kızlarımız turnuvada favori Avustralya’ nın Albury kentinde düzenlenen Liseler Arası Dünya Tenis Şampiyonasında Kızlarda şampiyon olan İstek Kemal Atatürk Okulları Tenis Takımı, ve aynı şampiyonada üçüncü o- lan erkek takımı da turnuvaya katılacak. 6 kız, 6 erkek sporcudan oluşan Türk takımında Melbourne’ da geçtiğimiz Ocak

Galatasaray kayıpsız atlattı

Spor Toto Süper Lig’ in 30. haftasının açılış karşılaşmasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Sanica Boru Elazığspor’ u 3-1 mağlup etti. G. Saray böylece 8 maçın 6’ sında puan kaybettiği cuma maçından galibiyetle ayrıldı.
Spor Toto Süper Lig ' in 30. haftasının açılış maçında Galatasaray ile Sanica Boru Elazığspor karşı karşıya geldi. Galatasaray, sahası Türk Telekom Arena ' da ağırladığı Sanica Boru Elazığspor ' u 3-1 mağlup etti. ayında düzenlenen Avustralya Açık Tenis Turnuvasında genç bayanlar kategorisinde, tek bayanlar ve çift bayanlarda çok başarılı maçlar çıkartarak gelecek için ümit veren İpek Soylu Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvasında seri başı olarak kortta çıkacak. İpek Soylu turnuvanın favorilerinden biri olarak gösteriliyor. Turnuvanın açılışını Son Çanakkale Gazisinin oğlu yapacak Bu sene Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvasını anlamlı kılan bir başka unsur ise Avustralya Türk Enstitüsü’ nün davetlisi olarak Avustralya’ ya gelen Son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ ın oğlu Turgut Kaçmaz’ ın turnuvanın açılışını yapacak olması. 21 Nisan’ da eleme maçları ile başlayan turnuvanın, 24 Nisan Çarşamba günü ana tablo maçları öncesi açılışını Turgut Kaçmaz Tenis Avustralya yetkilileri ile birlikte yapacak. Ayrıca 28 Nisanda sona erecek olan Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvasının kupasını da Son Gazinin oğlu Turgut Kaçmaz verecek.
Oldukça hızlı bir başlangıca sahne o- lan maçta Galatasaray ' ın gollerini 2. dakikada Burak Yılmaz, 20 ve 26. dakikalarda Didier Drogba kaydetti. Sanica Boru Elazığspor ' un tek sayısı ise 22. dakikada Serdar Gürler ' den geldi. Didier Drogba, 20. dakikada attığı golle Galatasaray ' ın Türk Telekom Arena ' daki 100. resmi golünü kaydetti. Galatasaray, şampiyonluk yolunda aldığı bu kritik galibiyetle puanını 62 ' ye yükseltti. Kümede kalma mücadelesi veren Sanica Boru Elazığspor ise 35 puanda kaldı. Galatasaray maça hızlı başlayan taraf oldu. Kendisine karşı cepheden müsait bir vuruş açısı yakalayan Brezilyalı orta saha oyuncusu Felipe Melo kaleye sert vurdu. Kaleci Ivesa gelen topu yumrukladı ve top Burak Yılmaz’ ın ö- nüne düştü. Burak, düzgün bir vuruşla topu köşeye gönderdi ve takımını henüz 2. dakikada 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Galatasaray rahatlarken, Sanica Boru Elazığspor pas yaparak ev sahibi ekibin alanında etkili olmaya ve üzerindeki stresi atmaya çalıştı. DROGBA TT ARENA’ DA 100 DEDİ Karşılıklı top kayıpları ve bir o kalede bir bu kalede şeklinde devam e-
GENÇLERBİRLİĞİ GOLÜ ERKEN BUL- DU Karşılaşmaya hızlı başlayan Başkent’ in kırmızı siyahlı takımı Gençlerbirliği, 5. dakikada Aykut Demir ile 1-0 öne geçti. Sol taraftan Azoifefa’ nın kullandığı kornerde, ceza sahasında i- yi pozisyon alan Aykut, yaptığı kafa vuruşuyla, ligin ilk yarısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ nda oynanan maçta olduğu gibi takımının ilk golünü kaydetmiş oldu. GOLDEN SONRA FENERBAHÇE TO- PARLANDI Gençlerbirliği golü bulduktan sonra kendi yarı sahasına çekilirken, Fenerbahçe orta alanın kontrolünü eline geçirerek topu yönlendirme şansı buldu. Kırmızı siyahlılar, rakibinin üzerine gelmesini bekleyip kontra ataklarla gol aramak isterken, Fenerbahçe düşük temposuyla buna pek de imkan vermedi. ÖNCE KUYT, SONRA SALİH KAÇIRDI Rakip kalede gol arayan Fenerbahçe, 13 ve 17. dakikalarda Caner Erkin’ in başlattığı akınlarda ilk etkili pozsiyonlarını buldu. 35. dakikada Kuyt’ un şutunda topu elinden kaçıran Ramazan iki hamlede güçlükle meşin yuvarlağı tutabildi. 39. dakikada Salih Uçan, çok sşık bir çalımla rakibini ekarte edip ceza sahası önünden kaleyi gördü. Yaptığı vuruş sonrasında top auta çıktı. GALATASARAY’ DAN SONRA FENERBAHÇE’ YE DE ATTI İlk yarının sonlarına doğru Tomic’ in sağ taraftan arka direğe yaptığı ortada, iyi yükselen Vleminckx, yaptığı kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Bu gol devre arasında Gençlerbirliği’ ne transfer olan forvet oyuncusunun ligdeki 9. golü oldu. Böylece golcü oyuncu Galatasaray deplasmanından sonra Fenerbahçe’ yi de boş geçmemiş oldu. KOCAMAN’ IN HAMLELERİ SONUCU DEĞİŞTİRMEDİ İkinci yarının başlarında ileri uçta yaşadığı sıkıntı nedeniyle Aykut Kocaman Moussa Sow’ u oyuna aldı. Orta sahada Cristian Baroni’ den beklediği verimi alamayan Aykut Kocaman, Senegalli golcüsüne forma vererek forvet hattındaki oyuncu sayısını ikiye çıkardı. Reto Ziegler’ in yerine Caner Erkin’ i kaydıran Aykut Kocaman, İsviçreli solbekin yerine oyuna Mehmet Topuz’ u dahil etti. Maçın sonlarında Krasic’ i de sahaya sürerek son kozlarını oynayan Kocaman, bu hamlesiyle de beklediği etkiyi yaratamayınca karşılaşma 2-0 Gençlerbirliği galibiyetiyle sonuçlandı.
Turnuvaya giriş ücretsiz Türkiye Cumhuriyeti Canberra Büyükelçiliğinin ve Tenis Avustralya’ nın büyük önem verdiği turnuvaya girişler ücretsiz. Turnuvanın organizatörü Ümit Oraloğlu ve proje ortağı Moreland Belediye Başkanı Öztürk Yıldız, bu seneki turnuvanın çok daha başarılı geçeceğine i- nandıklarını belirterek, halkımızı maçlara bekliyoruz dediler. Melbourne Olimpik Parkta yeni yapılan toprak kortta yapılacak turnuvada Başta Türkiye ve Avustralya olmak üzere, Japonya, Almanya, Rusya, İsviçre, İngiltere gibi teniste ileri seviyede ülkelerle birlikte toplam 17 ülkeden çok sayıda sporcu mücadele edecek. Melbourne den mücadelede, Hamit Altıntop Fabio Bilica’ dan topu kaparak ceza sahası yayına doğru topla birlikte sokuldu. Sağ çaprazda koşu yapan Drogba’ yı gören Hamit, takım arkadaşına pozisyonu hazırladı. Drogba, yakın direk dibine vurarak 20. dakikada farkı ikiye çıkardı. Drogba, bu golüyle Türk Telekom Arena tarihinde Galatasaray’ ın 100. golünü atmış oldu. Golün hemen ardından Tidiane Sane, yapılan başlama vuruşunun ardından topu savunma arkasına doğru şişirdi. Topu kontrol etmek isteyen Dany, sektirdi. Serdar Gürler önünde bulduğu topu kontrol etmeden tek vuruş yaptı ve dağılmak üzere olan takımına adet e- lektroşok verdi. DROGBA BİR KEZ DAHA FARKI İKİYE ÇIKARDI Bu golün ardından Fildişili yıldız 26. dakikada farkı 2’ ye çıkardı. Golden sonra Elazığspor oyun anlayışından taviz vermedi. Ön alanda çok a- damla oynamaya ve savunmasını önde kurmaya devam etti. Ancak, ağır kalan Elazığspor savunması pozisyon vermeye devam etti. Sık sık ofsaytlarla kesilen ataklar sonrası gol gelmedi ve hakem Bülent Yıldırım ilk yarının 3- 1 bittiğini belirten düdüğünü çaldı. G. SARAY RÖLANTİYE ALDI İkinci yarıya Galatasaray, oyunun dengesini elinde bulundurarak başladı. Maçı rölantiye alan ve bulduğu skorla rahat futbol oynayan Galatasaray, Elazığspor’ un oyun direncinin düşmesiyle pozisyonlar da bulmaya başladı. Takımının saha içinde maçtan koptuğunu gören Yılmaz Vural, Sinan Kaloğlu yerine geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor’ a karşı 3 puan getiren golü atan Volkan Yılmaz’ ı oyuna aldı. Galatasaray, kendi sahasına çekilip başarılı bir şekilde alan daralttı ve aktif dinlenmeye geçti. Karşılaşma karşılıklı geçen mücadelelerin ve pozisyonların ardından 3-1 Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.
Spor Toto Süper Lig Puan Tablosu PTT 1. Lig Puan Tablosu

“ Para almakla olmaz”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman,“ Arkadaşlarımızın profesyonelliğin gereğini yerine getirmeleri lazım. Profesyonellik bir tek ücret almak değil, aynı zamanda gereğini yerine getirmektir” dedi. Ziyaretlerde bulunmak amacıyla Bodrum’ a gelen Orman, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dün oynanan Beşiktaş-Akhisar Belediyespor maçı hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orman, alınan skordan oldukça üzgün olduklarını söyledi. Önlerinde 4 maç kaldığını belirten Orman,“ Üzüntülüyüz, şahsım, camiam, taraftarlarım adına çok üzüntülüyüz. Önümüze bakmaktan başka çaremiz yok. Arkadaşlarımızın profesyonelliğin gereğini yerine getirmeleri lazım. Profesyonellik sadece ücret almak değil, aynı zamanda gereğini yerine getirmektir” diye konuştu.“ Beşiktaşlı futbolcularının ne geçmişten ne de güncel alacağı vardır” diyen Orman,“ Herkes parasını alır, herkes de işini yapmak zorundadır. İnşallah yapacaktır” diye konuştu.

Black Caviar rekora doymuyor

Avustralya safkanı şampiyon Black Caviar hakkında tüm endişeleri silen bir zafere ulaşarak geçtiğimiz Cumartesi yenilmezlik serisini 25 yarışa çıkarttı. Sydney’ de 25,000 kişinin izlediği yarışta, altı yaşındaki Black Caviar aldığı galibiyetle birlikte 1930 Melbourne Kupası şampiyonu Phar Lap ve üç kez bu kupayı kazanan Makybe Diva gibi efsanevi yarış atlarının yanına a- dını yazdırdı. Cumartesi günkü 15. zaferiyle birlikte Black Caviar Grup 1 yarışlarında 1982 yılında Kingston Town’ ın kırdığı Avustralya rekorunu yeniden kırdı. Antrenör Peter Moody pistin kenarında açıklamalarda bulundu:“ O muazzam bir at, ne söyleyebilirim ki. Ardarda 25 yarış zaferi ve 15 Grup 1 galibiyeti.” Royal Randwick’ deki yarış bir Avustralya derbisiydi, ama yarışın tek bir yıldızı vardı. Beyzbol şapkalarından kravatlara, kadın şapkalarından minyatür bayraklara kadar tüm hipodrom izleyicisi, somon pembesi üzerine siyah noktalarla simgeleşmiş olan Black Caviar’ ın renklerini taşıyordu. Hafta başında yarışta koşup koşamayacağına dair endişeler taşıyan anrenörü Moody, onu kötü hava koşullarında yarıştırmak istemiyordu, fakat yumuşak sonbahar havası tüm endişeleri sildi. İçten gelen atağıyla 1.2km’ lik yarışın ilk 200 metresini önde götürdükten sonra jokeyi Luke Nolen onu biraz daha dışa açtı. Bazı rakip antrenörler Black Caviar i- çin New South Wales’ de yarışmanın evi Victoria’ da galip gelmekten daha zor olduğunu ve bu nedenle bazı ertelemeler olduğunu iddia etse de, Sydney’ de herhangi bir erteleme olmadı. Yarışta önü boşaldıktan sonra Black Caviar’ ı engellemek mümkün olmadı ve ikinci gelen Epaulette’ i üç boy geçerek zafere ulaştı. At sahiplerinden Neil Werrett de şunları ekledi:“ Tüm Avustralya onun arkasında, o artık ulusal bir at.” Sydney

Sera Yavuzcan Avustralya’ yı temsil ediyor

Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvasında Türk kızı Sera Yavuzcan Avustralya adına mücadele edecek. Avustralya’ da doğup büyüyen 16 yaşındaki Sera Yavuzcan ilk defa maç yapacağı, Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvasında ana tabloya girebilmek için korta çıkacak. Turnuva hakkında bir değerlendirme yapan Sera, ilk defa katıldığı turnuvada başarılı olmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Turnuvada muhtemel rakipleri arasında Türkiye’ den tenisçilerde bulunan Sera, kortta bir Türk tenisçi ile karşılaşması durumunda sadece tenise konsantre olacağını belirterek‘‘ rakibimin kim olduğunu düşünmek yerine oyuna konsantre olup işimi yapacağım’’ dedi. Sera Yavuzcan’ ın babası Taner Yavuzcan’ da Sera’ nın henüz 16 yaşında olduğunu hatırlatarak“ Sera’ yı önümüzdeki 5 yıl içinde önemli bir yerde görmek istiyoruz, çünkü Sera bunu yapacak durumda çok çalışıyor” dedi. Tenisin zor ve pahalı bir spor olduğunu dile getiren Taner Yavuzcan, Sera’ ya sponsor olmak isteyenler kapılarının açık olduğunu belirtti. Melbourne