Milliyet Australia Turkish Newspaper 07 May 2013 / 77 | Page 9

Geçen haftanın talihlisi NURETTİN ÇELİK- MELBOURNE
Bunları biliyor musunuz?

07 May 2013 Milliyet

AUSTRALIA

BULMACA 09

ÖDÜLLÜ BULMACALARIMIZLA YİNE KARŞINIZDAYIZ

Geçtiğimiz sene yayınladığımız tarihlerde büyük ilgi gören“ ÖDÜLLÜ BULMACALARA” kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ödüllü bulmacada yer alan“ anahtar kelimeyi” iletişim bilgisiyle birlikte info @ milliyet. com. au adresine gönderen okuyucularımız arasından seçtiğimiz şanslı okuyucumuz bizden 2 kişilik yemek davetiyesi kazanacaktır.

Geçen haftanın talihlisi NURETTİN ÇELİK- MELBOURNE

Bunları biliyor musunuz?
- Karıncanın bacağında tarak vardır. Sık kıllardan meydana gelen tarakla antenlerini temizler. Kursaklarında besin taşır. Aç bir arkadaşı ile karşılaştığında kursağını arkadaşına dayar ve besler. Bu olaya trofalazi denir. Dadı karıncalar kraliçe tarafından kendilerine teslim edilen larvaları havalandırır. Karıncalarda soğuk havada kullanmak üzere % 10 gliserol vardır.- Kedi 100 m yükseklikten sırtüstü atıldığında hemen kuyruğunun yardımıyla ayaklarının üzerine düşecek şekilde döner. 4 ayağını paraşüt gibi açar ve zararsız düşer. 100 metreden düşüş ile 32. kattan düşüş arasında fark yoktur. Fakat 7. kattan atılan kedi frenleme sistemine geçemeden düştüğü için zarara uğrar.- Çukurlu çıngıraklı yılanlarda kızıl ötesi dedektör vardır. Kanser teşhisinden, füzelere, oradan enerji santrallerinin kurulacağı yere, oradan suçluların yakalanmasına kadar bir çok alana bu durum örnek olmuştur.- Fener balığı uzunca bir üçgene benzer. Uç kuyruk, geniş bölümse ağızdır. Balığın başında anten ve ışık demeti var. Avlanmak istediğinde anteni yakıyor. Balıklar ışığa gelince ağzına doğru çekiyor ve balıklar içeriye giriyor.- Ardıç kuşu nağmesinde 4 ayrı notayı birden çıkarır.

BU HAFTANIN ÖDÜLÜ

Anahtar kelimeyi doğru bulup gönderen okuyucularımız arasından seçilen şanslı okuyucumuz ve beraberindeki 1 kişi Melbourne şehrinde yaşıyorsa“ Şehzade Kebab and Bakehouse” da, Sydney’ de yaşıyorsa“ Lazziz Cuisine” de Milliyet Australia’ nın konuğu olarak ağırlanacaktır.
ÖDÜLLÜ BULMACA SPONSORLARIMIZ
LazZIz CuIsIne

Seri İlanlar

SATILIK RESTAURANT

Canberra’ nın kalbi Manuka’ da 30 senedir hizmet veren, birçok ödüle sahip, 90 kişi kapasiteli ALANYA Restaurant emeklilik dolayısıyla satılıktır. İlgilenenlerin 02 6295 9678 nolu telefonu aramaları rica olunur.

SATILIK TAKEAWAY
Satılık chicken & seafood takeaway dükkanı. Broadmeadows ana cadde üzerinde istasyona yakın, 6 aylık yeni dükkan sahibinden acele satilik. Ciddi alıcıların 0424 626 878 aramaları rica olunur.
SATILIK TAKEAWAY

Coburg’ da satılık tam teçhizatlı take away dükkanı. Adres 469 Sydney Rd. Coburg. Fiyatı $ 50.000 0432 713 015

ELEMAN ARANIYOR

Penrith’ teki Panthers Pizza ve Kebab dükkanımıza serviste çalışabilecek tecrübeli bay / bayan elemanlar aranıyor. 0450 604 950

Bulduğunuz anahtar kelimeyi iletişim bilgilerinizle birlikte info @ milliyet. com. au adresine gönderebilirsiniz.
SATILIK KEBAB VE COFFEE SHOP
Gladstone Park Shopping Centre içerisindeki kebab ve coffee üzerine çalışan iş yerimiz satılıktır. Ciddi alıcıların 0411 261 626 veya( 03) 9338 1761 numaralı telefondan Mustafa Beyi arayarak görüşme için randevu almaları rica olunur. Not: Telefonda bilgi verilmez.
ELEMAN ARANIYOR

Melbourne Collingwood’ ta bulunan Türk restaurantı için mutfakta ahçımıza yardım edecek dinamik ve tecrübeli bayan eleman aranıyor. İletişim için lütfen 0450 001 345 ten Hakkı ustayı arayın.