Mielenterveysomaiset Pirkanmaa | vuosikertomus 2015 | Page 30

senä tavoitteena oli koordinoida ja tukea projektin toimintaa sekä yhdistää eri ammattiryhmien ja toimipaikkojen ja ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden osaamista.
Projektiin käynnistettiin uusia koulutusryhmiä( Lempäälä, Tampereen itäinen alue, Orivesi, Ylöjärvi). Syyskaudella pidetyt koulutusryhmät toteutettiin lyhytkestoisimpina( viisi kertaa) kuin aiemmat koulutusryhmät( kuusi kertaa). Koulutusryhmistä saatujen kokemusten mukaan tiivistetty koulutuskokonaisuus oli toimiva ja tarjoaa vastaisuudessa ammattilaisille lisää mahdollisuuksia osallistua rajallisten aikaresurssien puitteissa.
Työ- ja koulutusryhmien toiminta oli tärkeää projektin kuntakohtaisen koordinoinnin onnistumiseksi. Toiminta työ- ja koulutusryhmissä oli edelleen aktiivista, ja toiminnan kautta haluttiin varmistaa kehitettyjen toimintamallien juurtuminen palveluihin aidoiksi, kestäviksi käytännöiksi.
Projektin ohjausryhmä toimi koko vuoden. Kevään ajan jatkettiin aiemmin käynnistettyjä työryhmiä( Tampere, Pirkkala) ja käynnistettiin uusia työryhmiä( Lempäälä, Ylöjärvi). Keväällä jatkettiin edellisenä syksynä käynnistettyjä koulutusryhmiä( Pälkäne, Pirkkala, Tampereen eteläinen alue). Alueellisten työryhmien keskei-
Muita projektissa mallinnettuja toimintamuotoja sekä kirjallista materiaalia
Mallinnettiin Huoli puheeksi – ikääntyvän omaisasia sanoiksi-luento. Lisäksi päivitettiin yhdistyksessä aiemmin laaditut Ikääntyvän masennus- ja Ikääntyvän harhaluuloisuushäiriö-oppaat.

Hallinto ja resurssit

Jäsenistö
Yhdistykseen liittyi uusia jäseniä 78 ja erosi 63. Vuoden lopussa yhdistyksessä oli 1 268 jäsentä.
Kokoukset
Yhdistyksen sääntömääräiset kokoukset pidettiin keväällä ja syksyllä. Kokouksissa päätösvaltaa käyttävät jäsenet. Kokousten yhteydessä pidettiin
30