Metaverse Öğrenme Ortamlarının Faydaları
Okullarda sanal gerçekliğin nasıl kullanılacağını öğrenmek , geleneksel modellere göre çocukların geçmişten gelen yerleri “ ziyaret etmesine ” veya güvenli , sanal bir ortamda tehlikeli deneyler yapmasına izin vererek çeşitli avantajlar sunar .
Roblox ve benzeri başlıklar , sanal çevrimiçi öğrenme deneyimleri elde etmenin güncel bir yolunu sunarken , bu oyunlar , meta veri deposunun birkaç temel yolla sağlayabileceği özelliklerden yoksundur .
Birincisi , Metaverse ortamları bir grafik stiline bağlı değildir . Roblox , Minecraft ve Fortnite ' ın hepsinde , öğrenmeyi engelleyebilecek ve öğrencilere en sevdikleri oyunlardan birini oynadıklarını hatırlatabilecek karikatürvari görsel yönler var .
Ancak bir Metaverse ortamı oldukça gerçekçi görünecek şekilde tasarlanabilir . Eğitimciler , seçtikleri meta veri tabanına bağlı olarak , gerçekten büyüleyici ve büyük ve genç öğrencileri cezbedecek bir ortam tasarlama yeteneklerine sahip olacaklardır .
Bu , meta veri deposu ortamlarının gerçek hayattaki konumları çoğaltabileceği ve daldırma işlemini tamamen yeni bir düzeye taşıyabileceği anlamına gelmez .
Görsel daldırma dışında , metaverse dünyaları da daha fazla fiziksel etkileşim sunabilir . Sanal gerçeklik kulaklıkları ve kontrolörleri , doğal hissettirecek şekilde tasarlanmıştır ve öğrenci teçhizatı takarken elleri ve parmakları taklit edebilir .
Sonuç olarak , eğitimciler öğrencilere nasıl yazacaklarını öğretmek veya onlara işaret dilini göstermek gibi ellerin incelikli hareketlerini kullanan öğrenme deneyimleri tasarlayabilirler . Çocuklar sanal dünyadan çıkıp gerçek dünyaya geri döndüklerinde , kas hafızası yerinde olacak ve öğrendiklerini yeniden yaşamak farklı hissetmeyecek .