LLB | Page 8

Són una entitat fundada al 1987, on atenen i orienten a les persones sense llar dels carrers de Barcelona.

Els ajuden per tenir una vida millor amb necessitats bàsiques, atenció social i sanitària, i garanteixen un allotjament als casos més vulnerables. 

Fundació Arrels

Des de 2008 es  fan recomptes periòdics a la ciutat de Barcelona per la Arrels Fundació  o la Xarxa d’atenció a persones sense llar de Barcelona (XAPSLL), formada per l’ajuntament de Barcelona i moltes entitats socials, una d’elles Arrels Fundació.  

Treballen per SENSIBILITZAR a la ciutadania, DENUNCIAR les situacions injustes i aportar SOLUCIONS a les administracions i a la societat civil per a fer possible que cada vegada més hi hagi menys persones sensesortre.

Des de l’arribada de la pandèmia i confinament estricte per la covid-19, la vulnerabilitat de les persones sense llar és més evident. Arrels fundació, al maig del 2020, van sortir al carrer fent preguntes a 289 persones sobre la seva estància al carrer, i a diferència amb els anys anteriors, sobre com vivien amb la nova situació. 

Van localitzar a 1.239 PERSONES QUE VIVIEN AL CARRER i el 27% d’aquestes va explicar que vivia al carrer desde feia un any o menys, és a dir, desde la pandèmia. El 19% va dir que tenia completa o alguna dosis de la vacuna contra el covid.

(Encara que la fundació creu que aquesta xifra es mínima i no completa, ja que no van pasar per zons on solen haver, i molts d'ells s'amaguen per estar més segurs).

Segons el recompte de la XAPSLL, 3.046 persones dormen en recursos públics i provats de la ciutat. Concretament 1.741 places als allotjaments públics i concertats i les 1.305 restants són de places privades.

Segons dades municipals, 735 persones (adultes i nenes) viuen  en solars, fàbriques en desús i locals amb dinàmica d’assentament. 

Fent recompte, en total a barcelona hi ha 4.845 persones sense llar.

Bacelona, la capital cosmopolita de la regió de Catalunya a Espanya, és coneguda pel seu art i arquitectura, a més és la segona ciutats més poblada del país i una de les que obtenen un major turísme.

Als seus carrers dormen més de 1000 persones, que conviuen dia a dia amb l'arquitectura hostil. La qual impedeix la seva estància i el seu descans com abans.

Moltes persones sense llar que solien tenir un lloc on dormir pels carrers de Barcelona, ja no el tenen. Ja siguin espais molt visitats, privats, úblics, botigues o construccions urbanes, l'arquitectura defensiva està gairabè sempre.

L'ARQUITECTURA HOSTIL

A

BARCELONA

L'ajuntament va col·locar tanques al voltant de tota l'esglèsia. per no entrar a les seves escales exteriors.

A cada aparador del local hi ha un barrot al mig.

Ferros en forma de triangle als paradors de les botigues.

Bancs individuals i col·locats sense alineament, amb direccions diferents.