Living Magazine Romanian Living Magazine V4 | Page 8

COPAIBA Uleiul esent , ial al Amazonului

Brazilia ocupă aproximativ jumătate din America de Sud , acoperind o suprafață totală de 8.514.215 de kilometri pătrați . În această zonă se află 60 % din pădurea tropicală din Amazon . Reprezentând peste jumătate din pădurile tropicale rămase pe planetă , Amazonul este format din cea mai mare și cea mai biodiversă zonă a padurii tropicale din lume , cu un număr estimat de 390 miliarde de copaci individuali . Aici stau copacii de unde obținem oleoresin Copaiba , care este distilat pentru a produce ulei esențial Copaiba .
Uleiul esențial din copaiba este așa de unic și efectiv din cauza nivelului său ridicat de beta-carofilenă . Copaiba are cele mai înalte niveluri de beta-carofilenă pe care le cunoaștem . Beta-carofilena , cunoscută și sub denumirea de BCP , este o terpenă . În 2008 , oamenii de știință europeni au aflat că beta-carofilena a avut proprietăți asemănătoare canabinoidului . Ca multe alte canabinoide și terpene , BCP vizează receptorii CB2 al organismului , ignorând receptorii CB1 care sunt implicați în furnizarea drogului asociat cu canabisul și mai specific , cu canabinoidul CTH . Deși uleiul esențial din Copaibă are abilitatea de a oferi beneficii majore fără a-ți da senzația de amețire . Din acest motiv uleiul esențial din Copaiba a devenit o parte neprețuită a colecției dōTERRA .
Uleiul esețial de Copaiba poate fi găsit in obiecte precum săpunuri , creme , loțiuni și parfumuri . Din secolul al XVI-lea , Copaiba a fost utilizat in practicile tradiționale de sănătate . Atunci când se aplică local , aceasta promovează pielea netedă , pielea curată și reduce apariția petelor . Este de asemenea un puternic antioxidant care promovează sănătatea sistemului imunitar .
Uleiul esențial de Copaiba este derivat din oleoresinul arborelui Copaiba , care poate crește de la 18 la 30 de metri înălțime . Acest proces de recoltare al oleoresinului copaiba este similar cu modul în care s-ar putea atinge un arțar . Un recoltator va căuta copaci sănătoși care au trunchiuri de diametre mari . Apoi fac o mică gaură de aproximativ un metru de la sol . O dată ce gaura a fost facută , rumegușul este curățat și colectorul de oleoresini este pus în funcțiune . În general , recoltatorul va fi capabil să colecteze ceva oleoresine imediat . O dată ce oleoresinul a fost colectat de la atingerea inițială , un dop este introdus în gaură iar recoltatorul se va intoarce la copac la fiecare câteva săptamâni pentru a colecta oleoresin suplimentar .
Jungla Amazoniană este foarte densă și este aproape imposibil de a călători prin ea cu vehicule convenționale . De aceea , cele mai multe călătorii atât în scopuri personale cât și comerciale se fac cu
8 / EUROPE LIVING MAGAZINE