Little Style Dergisi | ÇOCUK.MODA.TREND KASIM/ARALIK/OCAK 2017 #2 | Page 148

Türkiye genelinde artarak yayılan ve yüzlerce gönüllüye ulaşmış bir sosyal girişim olan Mektup Kardeşliği projesi ; Türkiye ’ nin her bölgesinde onlarca ilde ki gönüllü gruplarca , mektup kültürünü tekrardan hatırlatarak yaşatmak , ülkemizin farklı bölgeleri arasında kültürel bağları güçlendirmek ve dezavantajlı bölgelerdeki ilkokul öğrencilerine destek olup , ihtiyaçlarını gidermeyi amaçlıyor .

Mektup Kardeşliği projesi , Türkiye ’ nin her bölgesinde bulunan gönüllü mektup abi ve ablaları , dezavantajlı bölgelerdeki ilkokul öğrencileri olan çocuklarla mektuplaşarak bir nevi rehberlik görevini üstleniyor .
Bu güzel projenin hikayesini “ Mektup Kardeşliği ” projesi iletişim direktörü Gamze Elif Benli ’ den dinledik .
Mektup Kardeşliği projesi nasıl başladı ?
Kurucumuz Süleyman Temizer ’ in önerisiyle başladı . Bir gün birkaç arkadaş olarak bulunduğumuz Whatsapp grubumuza “ böyle bir fikrim var ne düşünürsünüz ” diye yazdı . Fikri çok beğendik biz de varız dedik . Bu şekilde birkaç arkadaşın ortak kararı sonrası kuruldu .
İlk iş birkaç gönüllü daha bulmak oldu . Bu şekilde bir proje olduğunu duyan diğer gönüllülerin katılımıyla bir Whatsapp grubu kuruldu . Whatsapp grubu üzerinden konuşarak çalışmalara başladık . Projeye son halini verdik ve netleştirdik . Sonrasında bir dezavantajlı okul bulma çalışmasına başladık .
Gamze Elif Benli
SOSYAL SORUMLULUK

MEKTUP K PROJESİ

Mardin Kızıltepe ’ de Hanisor İlkokulu Öğretmeni Kazım Demir hocamıza ulaştık . Hocamızla da istişare edip mektup atma hazırlıklarına başladık . Hepimiz isimsiz şekilde birer zarf hazırlayıp içinde kendimizi tanıttığımız ve mektup kardeşi olmak istediğimizi anlattığımız mektuplar yazdık . Bu mektupları hocamıza ulaştırdık . Hocamız bu mektupları karışık olarak kardeşlerimize verdi . Kardeşlerimizden gelen cevap mektupları sonrasında sürekli hale getirdiğimiz mektuplaşma çalışması başladı .
Bu süreç sonunda da bu projeyi tüm Türkiye ’ ye yaymak için çalışma başlattık . Şu anda Türkiye ’ nin her bölgesinde varız . Her bölgeden mektuplaşmalar başladı . 40 ile yakın gönüllülerimizin gruplar halinde çalıştığı gönüllü illerimiz oluştu .
Mektup Kardeşliği Projeniz Neyi amaçlıyor ?
3 temel amacı var . Birincisi mektup ve mektuplaşma kültürüyle alakalı . Bildiğiniz gibi harika bir nostaljidir mektup . Bu kültürü o hatıralarla yaşamak harika olacaktır , diye düşünüyoruz .
İkincisi Kültürel köprüler oluşturmak . Malumunuz çok büyük bir alanda ve yüksek nüfusa sahip bir ülkeyiz . Hal böyle olunca yöresel farklılıklar ve tabi ki zenginlikler fazlasıyla oluyor . Bu farklılıklar bir yerden sonra aramıza setler oluştumaya başladığını düşünüyoruz .
Dört bir yanı cennet gibi olan ülkemizin her bir yanının birbirine daha yakın olmasını bir arada olmayı ve iletişimi arttırmayı istiyoruz . Bunun için de bölgeler arasında mektuplaşmalar organize ediyoruz . Hiçbir ilimizde hiçbir temsilcimiz aynı bölge veya ilden bir kişiyle mektuplaşmıyor . Bu bizim en net çizgilerimizden biri , bu konuda çok kararlı davranıyoruz .
148 KAS / ARA / OCA 2017