Liikenne Annika - Page 8

Pakolliset laskutehtävät 1.Jeppe ajaa tasaisella nopeudella 80km/h. Kuinka kauan kestää matka Oulusta Rovaniemelle? Matka= 230km t=(230:80)h = n.2,9h 0,9 x 60 =54 = 2h 54 min Auto kuluttaa 5,4litraa sadalla kilometrillä. Kuinka pitkä matka voidaan ajaa täydellä tankilla, jos tankin koko on 55litraa? 55 : 5 4 x 100 = n. 1000km V: n. 1000 kilometriä Kaksitahtimoottorissa käytettävään bensiiniin lisätään voiteluainetta suhteessa 1:50. a) Kuinka paljon voiteluainetta lisätään 15 bensiinilitraan 1:50 = 15:x x= 15x 50 litraa x= 750 b) Kuinka paljon voidaan valmistaa polttoaineseosta 15 litrasta voiteluainetta? Bensiiniä tarvitaan: 1:50 = x:15 50x = 15 x= 15 : 50 litraa = 0,3 litraa V: Polttoaineseosta saadaan 15 l + 0,3 l = 15,3 l