L'Hospitalet Sport Revista quincenal Edita Manuel y Carlos Roldán | Page 2

L`Hospitalet Sport

Revista Quincenal

El RUGBY CLUB HOSPITALET conegut popularment com l’Hospi va ser fundat l’any 1973 amb el nom d’Unió Esportiva Bellvitge.

Inicia les seves activitats en el Col·legi Mare de Déu de Bellvitge, participant juntament amb uns dos-cents escolars de l’àrea de Barcelona, en un campionat escolar.

Malgrat la precarietat de les condicions en les que desenvolupàven les seves activitats, el camp era de terra i sense llum ni vestidors, les diferents categories del equip no paren de fer bons resultats fent un magnífic paper en totes les competicions on participen, això fa créixer el club.

Deu anys més tard de la seva fundació, en la temporada 82/83, es va formar l’equip sènior integrat per un bon grapat dels joves jugadors que l’any 1973 van formar l’equip infantil amb el qual el club va començar. Es va inscriure en la lliga de categoria regional amb el repte d’obtenir l’ascens a la 2a divisió nacional. Desprès d’una magnífica temporada en la que es va guanyar el subcampionat, va arribar l’esperat ascens.

La temporada 83/84 va ser la de la consolidació entre els equips d’elit del rugby espanyol. La brillant temporada realitzada es va concretar amb el campionat de la 2a divisió nacional la qual cosa els permet l’ascens a la 1a divisió nacional i el dret de participar en la Copa FER organitzada per la Federació Espanyola de Rugby. L’excel·lent nivell de joc els porta a la final obtenint el subcampionat.

La temporada 84/85 l’entitat pren el seu nom actual RUGBY CLUB L’HOSPITALET.

El 1985 s’arriba a la final de la Copa FER jugant contra el TEKA de Madrid, es perd.

La temporada 85/86 va començar amb la incorporació de nous jugadors provinents de la cantera així com la d’un nou entrenador. Gràcies al bon joc demostrat guanyen el campionat de Catalunya, sense perdre cap partit i juguen la fase d’ascens a la 1a divisió nacional. El tercer lloc obtingut no els permet recuperar la categoria