Jaume Pujadas va deixar l’ Ajuntament el mateix dia per raons personals. Foto Yoyo
blanes
Ara fa uns mesos es va aprovar la dissolució del Consorci Urbanístic Illa de Blanes i es va repartir el deute entre la Generalitat i l’ Ajuntament de Blanes, en total 37,16 MEUR. A l’ Ajuntament, que tenia una representació del 42,86 %, li tocava pagar 16 MEUR i recuperava
una sèrie de terrenys que havia posat com a garantia. Amb aquest acord es pagava la Ciutat Esportiva que passava a ser propietat municipal.
En el darrer ple, s’ havia de ratificar l’ acord amb majoria absoluta; és a dir, almenys 11 vots. La proposta
|
, però, només en va rebre 9: PSC, PDeCAT i PP. La resta de formacions, ICV-EUIA, ERC, Batega, Cs i CUP, s’ hi van oposar.
Per Jaume Pujadas, de la CUP,“ per coherència hem de votar que No. Aquest no és el nostre model urbanístic perquè no és sostenible. Es va fer cas al cant de sirenes de grans obres que l’ únic que ens han portat és endeutament”.
Per Jordi Urgell, de Batega,“ aquest deute, l’ haurien de pagar les persones que van tirar endavant el projecte i no el poble de Blanes. Encara que el secretari digui que no és possible, nosaltres reclamem responsabilitats civils”.
Sergio Atalaya, de Cs, parla de projecte faraònic en època preelectoral.“ La proposta que ens presenten no és l’ única. La Generalitat va canviar els acords de manera unilateral. Ara no els interessa els terrenys i reclamen els diners. Aquesta mesura afectarà
|
les inversions municipals a curt i mig termini”.
Per Joan Salmerón, d’ ICV- EUiA, aquesta despesa mai no s’ hauria d’ haver fet.“ No som responsables del que van planificar un govern de Blanes i un de la Generalitat per poder fer l’ Illa Isozaki. Blanes mai hauria fet la ciutat esportiva, s’ haurien arreglat els degoters dels pavellons i s’ hauria col · locat gespa artificial als dos camps de futbol que hi havia”.
Salmerón també denuncia que, tot i ser membre del Consorci, no va poder votar,“ només ho van fer l’ alcalde i el representant de la Generalitat amb els vots que tenia cada administració”.
Per Joaquim Torrecillas, del PDeCAT,“ Blanes disposa d’ una gran infraestructura esportiva que es podria pagar amb els terrenys que es recuperarien. La Ciutat Esportiva és un referent. Els terrenys cedits eren per pagar un deute de
|
42 MEUR. Ara ha quedat en 16”.
Àngel Canosa d’ ERC, es pregunta donada la situació política actual,“ si Blanes paga, a on aniran els diners, a Barcelona o a Madrid? Si no hi ha Generalitat, qui ratificarà aquest conveni? És una herència maleïda”.
Pel regidor d’ Hisenda, Nicolás Laguna, del PSC,“ es recuperen uns terrenys que teníem cedits. Un dia o altre es podran vendre o treure rendiments via cànons. L’ Ajuntament té un pla de pagament i al final d’ aquest mandat, l’ índex d’ endeutament permetrà fer noves inversions”.
Per l’ alcalde Miquel Lupiáñez,“ les instal · lacions són magnífiques. Cal ser respectuosos i pagar”.
Per tant, més de cinc anys després de la inauguració de la instal · lació, encara no queda clar ni qui ni com es pagarà l’ obra. yy
|