MADDE 68 – İL DİSİPLİN KURULLARININ TOPLANTI ve ÇALIŞMA USULÜ
( 1) İl Disiplin Kurulları, yukarıda belirtilen görevlerini yerine getirmek amacıyla haftanın belirli günlerinde kurul başkanlarının çağrısı üzerine salt çoğunlukla toplanır. Toplantı gündemi, kurul başkanları tarafından belirlenir.
( 2) Başkan ve başkan vekilinin toplantıya katılmamaları halinde, en yaşlı üye kurula başkanlık eder.
( 3) Aralıksız üç toplantıya izinsiz ve mazeretsiz katılmayan üyeler istifa etmiş sayılır.
C. DİSİPLİN KURULLARI İÇİN MÜŞTEREK HÜKÜMLER MADDE 69 – BAĞIMSIZLIK( 1) Disiplin Kurulları kararlarında bağımsızdır.( 2) Disiplin Kurulu görüşmeleri kural olarak kapalı oturumlarda gerçekleştirilir. MADDE 70 – ÇEKİLME YÜKÜMLÜLÜĞÜ
( 1) Üyeler, tarafsızlıklarından ciddi şüpheyi gerektirecek haklı sebeplerin varlığı halinde ilgili dosyaya ilişkin olarak kuruldan derhal çekilmek zorundadır. Özellikle aşağıda belirtilen hallerde üyenin tarafsızlığından ciddi şüpheyi gerektirecek haklı sebebin var olduğu kabul edilir:
( a) Disiplin dosyası ile doğrudan veya dolaylı olarak, kişisel ya da bir tüzel kişinin organı olarak ilgili ise,
( b) Disiplin dosyası, kurullarında görev aldığı bir kulüple ilgili ise,
( c) Disiplin dosyası tarafları ile arasında üçüncü dereceye kadar( bu derece dahil olmak üzere) kan veya kayın hısımlığı söz konusu ise,
( ç) Disiplin dosyası tarafları veya temsilcileri ile arasında maddi menfaat birliği veya yakın ilişki söz konusu ise.
( 2) Bir üyenin tarafsızlığı hakkında ciddi şüpheyi gerektirecek haklı bir sebebin varlığı halinde ilgili üye durumu derhal Disiplin Kurulu Başkanı’ na bildirir.
( 3) Bir üyenin tarafsızlığı hakkında ciddi şüpheyi gerektirecek haklı sebebin varlığı disiplin dosyasının taraflarınca da iddia edilebilir. Bu halde ilgili, durumu öğrendiği tarihten itibaren beş gün içinde Disiplin Kurulu’ na yazılı ve gerekçeli olarak bildirmek zorundadır.
( 4) Böyle bir itiraz durumunda Disiplin Kurulu, itiraz edilen üyenin yokluğunda toplanarak itirazı karara bağlar. Bu karara karsı ancak Disiplin Kurulu’ nun disiplin dosyasına ilişkin nihai kararı ile birlikte Tahkim Kurulu’ na başvurmak mümkündür.
21