KITA 3/2018 | Page 65

NÄKÖKULMA

Pasi Grönvall on toimitusjohtaja Infoni Oy: ssä, joka toimittaa digitaalisia infonäyttöjä leasingsopimuksella.

DIGITAALINEN INFONÄYTTÖ SIISTII RAPPUKÄYTÄVÄN

Digitaalisen infonäytön edut on huomattu myös taloyhtiöissä ja uusiin rakennuskohteisiin näyttö otetaan mukaan jo suunnitteluvaiheessa.
TALOYHTIÖIDEN HALLITUKSIIN ei viime vuosina ole ollut tunkua, ja kiristyvät vastuumääräykset vähentävät halukkaita vapaaehtoisia entisestään. Lisäksi taloyhtiöiden hallituksilla ja isännöitsijöillä on usein monta rautaa tulessa, eikä uusien asioiden pohtimiseen aina riitä aikaa. Siksi onkin helppoa tehdä niin kuin aina ennenkin. Uusiin tuuliin kannattaisi kuitenkin tutustua – varsinkin, jos ne helpottavat työntekoa.
Digitaalinen näyttö helpottaa viestintää Tehokas viestintä lisää asukastyytyväisyyttä, ja rappukäytävään sijoitettava digitaalinen porrasnäyttö helpottaa ja tehostaa viestintää merkittävästi. Näyttö on oikea monitoimikeskus: siinä voi reaaliaikaisesti tiedottaa akuuteista tilanteista, poistaa helposti tarpeettomat vanhat tiedot, ylläpitää asukaslistaa sekä pitää sauna- ja pesutupalistaa. Lisäksi infonäytössä olevat asiat saa QR-koodin avulla kätevästi näkymään myös mobiililaitteissa.
Infonäyttö on kustannustehokas Digitaalinen infonäyttö tarkoittaa kustannustehokasta palvelun parantamista. Säästöä syntyy, kun isännöitsijä saa tiedot kätevästi päivitettyä eivätkä huoltomiehet kuljeta yksittäisiä tiedotteita. Ja perinteisen ilmoitustaulunkin voi tarvittaessa säilyttää: viralliset ja koko yhtiötä koskevat asiat tulevat
digitaaliseen näyttöön, ja perinteiselle taululle asukkaat voivat laittaa omia ilmoituksiaan.
Monella taloyhtiöllä oma asukasliittymä eli intranet, johon laitetaan kaikki yhtiötä koskevat asiat. Samalla vaivalla tiedot saisi laitettua infonäytölle. Uusiin rakennuskohteisiin digitaaliset näytöt otetaankin mukaan jo suunnitteluvaiheessa.
Infonäyttöä on helppo käyttää Infonäyttöä käytetään netin kautta joko älypuhelimella tai tietokoneella. Näytön ylläpitojärjestelmän pitää olla helppokäyttöinen ja soveltusa niin isännöitsijän, huoltoyhtiön kuin taloyhtiön hallituksenkin käyttöön. Lisäksi näyttö pitää voida jakaa eri kokonaisuuksiin tarpeen mukaan: pääkäyttäjä hallinnoi koko näyttöä, muut käyttäjät vain omaa aluettaan.
Kysy asiantuntijalta Harva meistä tekee taloyhtiönsä katto-tai sähkötöitä itse, vaan kysyy asiantuntijalta. Asiantuntijalta kannattaa kysyä myös silloin, kun hankkii infonäyttöä, sillä kysymyksiä on paljon: mikä on käyttötarve, mikä on sopiva näytön koko ja valoteho, mihin paikkaan kannattaa sijoittaa ja miten asennetaan? Ei kannata hätäpäissään ostaa halpakaupasta edullisinta laitetta, vaan satsata pitkäkestoiseen laatutuotteeseen. n
3 / 2018 kita 65