/ KORT & GODT
Ledere skal indtænke intelligent energistyring
Kommune udpeger hovedentreprenører
I foråret udbød Egedal Kommune opgaven om at være hovedentreprenør på kommunens fireårige energirenoveringsprojekt ’ Energieffektive bygninger '. Og nu er vinderne fundet . Således har kommunen indgået en aftale om en rammekontrakt på 117 millioner kroner med Bravida , Benny Johansen & Sønner og Hoffman .
I alt vil kommunen investere 144 millioner kroner i udskiftning og modernisering af ventilations- og varmesystemer i 79 kommunale bygninger , hvoraf hovedentreprisen får 117 millioner kroner til at foretage praktisk energirenovering af bygningerne . Alle virksomhederne vil have mulighed for at byde på opgaver via miniudbud .
Står det til elektronikkoncernen Schneider Electric , bør virksomhedsledere indtænke intelligent energistyring i forretningen . Det er nemlig både dyrt og ineffektivt , når varme- , køle- og el-systemer i store kontor- og fabriksbygninger ikke taler sammen . Ifølge Michael Tode , energistyringsekspert i Schneider Electric , er der dog håb forude . Nutidens intelligente energisystemer som IoT ( Internet of Things ) og IIoT ( Industrial Internet of Things ) sammenkobler alle relevante dele , så de er integrerede og dermed kan læse og forstå hinandens data . Systemerne vil automatisk monitorere og analysere forbruget i realtid , så virksomheder kan indsamle data , der kan hjælpe dem med at nedbringe forbruget .
Er du klar til den nye elsikkerhedslov ?
Hackerangreb lægger Brødrene Dahl og Øland ned
Dansk firma sørger for bæredygtigt indeklima på Harvard
Amerikanske Harvard University samarbejder i et nyt projekt med den danske cleantech-virksomhed WindowMaster , det norske arkitektfirma Snøhetta og det svenske byggefirma Skanska om at omdanne en gammel universitetsbygning til et klimavenligt nulenergihus . Det betyder , at bygningen skal bruge 100 procent naturlig ventilation , minimum energi på opvarmning
Flere store virksomheder , heriblandt Mærsk , er blevet ramt af en ondsindet computervirus , der lægger it-systemer ned verden over – også byggekoncernen Saint-Gobain , skriver dr . dk . Da Saint-Gobain blev ramt , besluttede koncernen straks at lukke ned for alle it-systemer . Det var også tilfældet hos de danske datterselskaber Brødrene Dahl , Øland og Optimera . Det har dog stadig været muligt at komme i kontakt med virksomhederne over telefon , fortæller Morten Starup , der er kommunikationschef i Saint-Gobain Nordic , til dr . dk . og køling , naturlig belysning og samtidig ikke udlede et eneste gram CO2 . Projektet , der har fået navnet HouseZero , har til formål at demonstrere , hvordan eksisterende bygninger kan modificeres , så de bruger mindre energi , og dermed udleder mindre CO2 . WindowMaster skal i projektet sørge for , at indeklimaet bliver optimeret både i forhold til komforten og bygningens effektivitet . HouseZero-projektet er allerede i fuld gang og forventes færdigt ved udgangen af 2017 .
1 . juli trådte flere bekendtgørelser fra den nye elsikkerhedslov i kraft . Nogle af bekendtgørelserne har en overgangsperiode , så installatørerne kan nå at sætte sig ind i de nye regler . Men det gælder ikke alle , og derfor anbefaler Torben Dalsgaard , seniorkonsulent i Dansk Standard , at man er på forkant med de nye regler . ” Det er forventeligt , at flere i branchen vil tage det nye regelsæt i brug med det samme . Ikke mindst fordi det kan give nogle fordele rent forretningsmæssigt at være med på det sidste nye og følge med i , hvad der er på vej ”, siger Torben Dalsgaard . Han pointerer , at det generelt at vigtigt at holde sig opdateret : ” Der kommer hele tiden nye standarder og nye opdateringer til , idet standarderne hele tiden følger den teknologiske evolution ”.
Installator . dk | 11