Kurumsal Diplomasi , İsviçre ' de IMD ' de profesör olan Michael Watkins tarafından şu şekilde tanımlamaktadır : " Üst düzey yöneticilerin , devletler , analistler , medya ve sivil toplum kuruluşları dahil olmak üzere kilit dış oyuncularla müzakere ederek ve ittifaklar oluşturarak kurumsal çıkarları yürütürken oynadığı rol ."
Birçok şirketteki yöneticiler , kurumsal diplomasi dediğimiz kavramı yalnızca hayırseverlik veya imaj cilalama olarak algılamaktadır Bu eski moda firmalarda , paydaş katılımından sorumlu yöneticiler genellikle diplomasi ihtiyacını itibarın artırılması açısından sınırlarlar . Ve genellikle kritik bir soruyu cevaplamakta başarısız olurlar : Ne kadar yeterlidir ?
Kurumsal diplomasinin önündeki bir diğer engel de atalettir . Örneğin finans veya operasyonlardaki yöneticiler , karar verirken ve projeleri değerlendirirken dış paydaşları dikkate almaya alışık değildir . Benzer şekilde , kurumsal iletişim veya kamu ile ilişkilerde çalışanlar , kendilerini , daha geniş bir işletmenin kilit bölümlerinden ziyade , marka bilincini artırmak veya bir düzenlemeden muafiyet sağlamak
|
gibi dar işlerle görevlendirilmiş yalnız ekipler olarak görebilirler .
Günümüzün birbirine bağlı dünyasında , kurumsal diplomasinin altı unsurunun başarılı bir şekilde uygulanması , her zamankinden daha büyük olan şirketler için önemli olacaktır . Gelişmekte olan pazarlarda daha fazla şirket faaliyet gösterdikçe , ülkeler arasındaki insan hakları , işçi hakları , çevresel düzenlemeler ve değerlerdeki farklılıklar , beklenmedik şekillerde önem kazanacaktır .
Kurumsal diplomasinin 6 unsuru bu açıdan çok büyük öneme sahiptir :
Durum Tespiti : Paydaşların Haritalanması ve Analizi
|