GPS
Meer en meer fietsers en ook Trappers gebruiken een GPS-toestel om hun tochten te analyseren . Dit gebeurt vaak via websites als Garmin Connect , Strava , Mapmyride , enz . waar de gegevens ook voor andere gebruikers zichtbaar zijn . Dit houdt ook enkele risico ’ s in . De jongste jaren worden vaak ( dure ) racefietsen gestolen uit tuinhuizen en garages van gewone wielerliefhebbers . Het vermoeden bestaat dat de dieven hun informatie halen vanop dergelijke website . Standaard kan iedereen daar zien waar je gereden hebt , en dus ook waar al je fietstochten beginnen en eindigen . De kans is dus groot dat daar ook je koersfiets te vinden is . Als je ook nog uitpakt op Instagram of Facebook met foto ’ s van je blitse bolide , hebben de misdadigers hun buit zomaar uit te kiezen .
De meeste van die websites bieden via hun instellingen de mogelijkheid om dit te vermijden . Via de privacyinstellingen kan je meestal kiezen wie je trainingen kan bekijken : iedereen , enkel andere geregistreerde gebruikers , of enkel andere gebruikers die jij als ‘ vriend ’ toegevoegd hebt . Je kan vaak ook een veiligheidszone instellen rond bijvoorbeeld je thuisadres . Dan is op de kaartjes van je ritten het spoor dat je gefietst hebt niet te zien in de omgeving van je thuis , zodat het al moeilijker wordt om te zien waar je fiets wellicht opgeborgen is .
Het verbergen van je thuisadres heeft geen invloed op je statistieken . De verborgen kilometers worden niet van je totaalafstand afgetrokken 😉 . Meer hulp nodig ? Vraag hulp aan de voorzitter .
GPS-routes
Verder in dit infoblad vind je een beschrijving van de grote ritten op ons programma . Deze is ook te vinden op onze website , waar ook een kaartje van het parcours kan bekeken worden .
Je kan die kaart inzoomen en verschuiven om meer in detail te kijken ( als je rechtsklikt en de link opent in een aparte pagina is er meer ruimte ). Op de pagina staat ook een hoogteprofiel van de rit . Als je er met de muisaanwijzer over beweegt , zie je ook op de kaart waar het overeenstemmend punt zich in de route bevindt .
GPS-bezitters kunnen de route op hun toestel downloaden . De werkwijze verschilt van toestel tot toestel , maar voor de meeste Garmin-toestellen geldt de volgende werkwijze . Verbind je GPS-toestel met je computer . Kies ‘ Download als GPX-track ’ ( rechts , of bovenaan wanneer je de kaart op volledig scherm hebt afgebeeld ). Sla het bestand op in de map ‘ Garmin / Newfiles ’ op je GPS-toestel of op de geheugenkaart in je toestel . Ontkoppel je toestel en start het op . Het gpx-bestand verdwijnt nu uit de map Newfiles en wordt geconverteerd en verplaatst naar de map ‘ courses ’. Het is nu terug te vinden in de lijst ‘ Koersen ’, waar je het kan selecteren en vervolgens gebruiken om te navigeren .
Foto ’ s
Bij verschillende gelegenheden worden er wel eens foto ’ s gemaakt van de clubactiviteiten ( ritten , tweedaagse , BBQ , Trappersfeest , enz .).
Deze zijn te bekijken via de link op de website .
Bij de start van het seizoen en de vernieuwing van de website is het aanbod nog beperkt tot foto ’ s van 2018 ( Sponsorrondrit , meerdaagse Tongeren ), maar zal mondjesmaat aangevuld worden met oudere en nieuwe foto ’ s .
Wie zelf Trappersfoto ’ s heeft en deze via de site wil delen , geeft best een seintje aan de voorzitter .
In overeenstemming met de privacyregels kan iedereen die liever niet herkenbaar is op de foto ’ s of beelden dit melden aan het bestuur . We zullen je dan onherkenbaar maken op de foto , of de foto volledig verwijderen .