HR viesti 3/2022 | Page 18

ILMOITUS

BUUSTIA TYÖHYVINVOINTIIN PEURUNGASTA

Työyhteisön tärkein voimavara on työntekijät ja heidän hyvinvoinnistansa huolehtiminen on keskeisessä asemassa menestyksekkään organisaation taustalla . Peurungassa on pitkä kokemus erilaisista työhön kuntoutumisen muodoista sekä vahvaa osaamista keinoista työhyvinvoinnin ylläpitämiseksi .
Hyvinvointiin sijoittaminen kannattaakin nähdä yrityksissä investointina , sillä henkilöstön hyvinvointiin panostaminen on tutkimusten mukaan todettu tulevan moninkertaisina takaisin . Hyvinvoinnin hyödyt näkyvät etenkin sairauspoissaolojen vähenemisenä , työn tehokkuuden ja asiakastyytyväisyyden kasvuna sekä työhön sitoutuneempina työntekijöinä . Työhyvinvoinnin kehittämisen taustalla on hyvä olla tutkimusnäyttöön perustuvia keinoja ja hyvinvoinnin muutoksia kannattaa tarkastella myös pidemmällä aikavälillä .
“ Työhyvinvointi on yhteistyötä niin johdon , esimiesten kuin työntekijöidenkin kesken . Jokaisella työntekijällä on vastuu työhyvinvoinnistaan omaan työhön vaikuttamisen , itsestä huolehtimisen ja palautumisen kautta . Työterveys , työsuojelu ja johto varmistavat osaltaan , että työn tekeminen terveellisesti ja turvallisesti mahdollistuu . Mielestäni työhyvinvointiin vaikuttavat merkittävästi asioiden puheeksi ottaminen , asioihin puuttuminen , ihmisen motivointi omaan itsehoitoon ja tilanteen muuttamiseen sekä kuulluksi tuleminen . Lisäksi tärkeää olisi , että toimet tapahtuisivat oikea-aikaisesti ”, kertoo Sanna Rossi , Peurungan työfysioterapeutti .
Työhyvinvoinnista puhuttaessa kannattaa hyvinvointia ja terveyttä käsitellä kokonaisvaltaisesti yksittäisten tekijöiden kuten kuormituksen tai työmäärän hallinnan sijaan . Fyysinen , psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi sekä toiminta- ja työkyky vaikuttavat kaikki toisiinsa . Lisäksi tärkeää on osaaminen ja motivaatio työtä kohtaan . Valittaessa vaikuttavia työhyvinvointipalveluita tulisi tunnistaa työntekijälle sekä työ yhteisölle keskeisiä kehittämiskohteita eri hyvinvoinnin osa-alueiden joukosta sekä räätälöidä niihin sopivia keinoja hyvinvoinnin parantamiseksi . Tähän tarpeeseen pyrimme vastaamaan moniammatillisesti liki 60 terveydenhuollon ammattilaisemme voimin .
“ Itse lähestyn työkykyä Työterveyslaitoksen Työkykytalon kautta . Talon kolmessa alimmassa kerroksessa ihmisen henkilökohtaiset voimavarat ( fyysinen , sosiaalinen ja psyykkinen terveys ja toimintakyky , ammatillinen osaaminen , omat henkilökohtaiset elämänarvot , asenne / motivaatio työtä kohtaan ), neljännessä kerroksessa johtaminen , työyhteisö ja työolot . Olennaisesti ihmisen työkykyyn vaikuttavat myös työkykytaloa ympäröivät sosiaaliset verkostot sekä yhteiskunnan rakenteet ja säännöt . Voisikin sanoa , että työkykyyn voidaan vaikuttaa sekä yksilön omin toimin että myös työnantajan ja yhteiskunnan taholta tulevin toimin yhteistyössä ”, kertoo Satu Takkinen , Peurungan psykologi .
Peurungan yrityksille suunnatut työhyvinvointipalvelut on jaettu teemoittain viiteen eri aihepiiriin : henkinen hyvinvointi , aktiivinen arki , tasapainoa ja hyvinvointia elämään , yhteistyöstä voimaa ja motivaatiota sekä voimaa ja harmoniaa luonnosta . Kaikki teemat sisältävät erilaisia kokonaisuuksia yksittäisistä työhyvinvointipäivistä pidempi kestoisiin hyvinvointivalmennuksiin . Lisäksi tuotamme monipuolisia ammatillisen kuntoutuksen palveluita , joiden avulla pyritään parantamaan esimerkiksi työllistymistä sekä työssä jaksamista . Lisätietoja saat Peurungan nettisivuilta sekä myyntipalvelustamme . n
Peurunka on esittelemässä työhyvinvoinnin ratkaisuja Työhyvinvointi-messuilla Tampereella 13 .– 15.9.2022 . Tervetuloa osastolle juttelemaan !
18 HR viesti 3 / 2022