HR viesti 1/2024 | Page 3

Perheyrityksen oivaltava keksintö palkittiin
Pemamek Oy : n eläkeläisten mentorointiohjelma palkittiin Vuoden rekrytointitekona 2023 . Ohjelma antaa arvoa eläkeläisten potentiaalille ja hiljaiselle tiedolle – ja valjastaa ne organisaation kasvun tueksi .
Pemamek lanseerasi mentorointiohjelman , jossa yrityksestä jo eläköityneiden työntekijöiden osaaminen pääsee hyötykäyttöön perehdytyksessä . Pitkän työuran tehneet pääsevät jakamaan tietoaan sekä mahdollistamaan jouhevan aloituksen uusille työntekijöille .
” Tämä voitto on meille iso tunnustus ja osoitus siitä , että olemme onnistuneet tekemään jotain vaikuttavaa ja tuomaan merkityksellisyyttä elämänvaiheeseen , joka meillä kaikilla on jossain kohtaa edessä ”, Pemamekilta kerrotaan .
Päivi Montgomery tekee työtä moninaisemman työelämän eteen
Työ- ja organisaatiopsykologi Päivi Montgomery palkittiin Vuoden rekrytointialan kehittäjänä . Hän työskentelee rekrytointikonsulttina ja uraohjaajana . MPS Careerin lisäksi Montgomery tekee töitä myös muille työnantajille .
Montgomery on osatyökykyinen , joten hän tietää myös oman kokemuksensa kautta , mistä puhuu . Vakavasta sairaudestaan huolimatta Montgomery jatkaa sinnikästä työtään inklusiivisemman työelämän eteen .
” Omistan palkinnon miehelleni . Lisäksi omistan sen kaikille niille työnantajille , jotka eivät näe pyörätuolia , opaskoiraa , rollaattoria tai ADHD : ta , vaan ihmisen ”, Montgomery sanoi kiitospuheessaan Rekrygaalassa .
Rekrytoinnin elämäntyöpalkinnon sai alan suunnannäyttäjä
Vuoden työnantajabrändi on perinteisten mielikuvien rikkoja alallaan
Vuoden työnantajabrändiksi valittu OP Ryhmä haluaa olla mukana kaikkien suomalaisten arjessa ja olla toiveikkaampien tulevaisuuksien suunnannäyttäjä – ja puhua avoimesti myös haasteista ja karikoista .
OP Ryhmä on tehnyt jo vuosia työnantajamielikuvatyötä eri kohderyhmät huomioiden . OP Ryhmä nosti kiitospuheessaan esiin sen , että työnantajabrändillä on myös liiketoiminnallista merkittävyttä .
” Se on aitoa bisnestä edistävää tekemistä . Työnantajabrändityötä tekemällä varmistamme , että jokaisella yrityksellä on se pääoma , jota he ensisijaisesti tarvitsevat – eli osaaminen . Mikään bisnes ei kukoista ilman osaamista .”
Marcus Herold sai kaikkien aikojen ensimmäisen Rekrytoinnin elämäntyöpalkinnon . Tunnustuksen tarkoituksena on nostaa jalustalle pitkän uran alalla tehneitä ihmisiä .
Herold perusti MPS-Yhtiötyrityksen vuonna 1975 . Hän on ollut mukana vakiinnuttamassa monia rekrytoinnin prosesseja sellaisiksi , kuin me ne nykyään tunnemme .
Tunnustuksesta yllättynyt ja liikuttunut Herold muistutti kiitospuheessaan Rekrygaalassa , että rekrytointiala on ihmisten ala . Samalla hän halusi antaa tunnustusta rinnallaan kulkeneille ammattilaisille :
” Tänään olen ylpeä siitä , että yhtiö jatkaa myös minun jälkeeni . Minulla on uskomattoman ammattitaitoinen ja rohkea seuraaja Elina Koskela . Hyvä seuraaja antaa mahdollisuuden luoda perustamalleni yhtiölle hyvän tulevaisuuden .”
Rekrygaala on rekrytointialan ammattilaiset yhteen kokoava tapahtuma , joka palkitsee vuosittain alan parhaat teot ja tekijät . Tapahtuman suojelijana toimii työministeri Arto Satonen . Lue lisää rekrygaala . fi Tapahtuman järjestää Duunitori .