Büyük Lokma Ye , Büyük Söz Söyleme …
 Büyük Nazif Dede çok kibar bir zât . Fâsih Dede de çok harâbat olduğu için , onu hep yanından uzaklaştırırmış , “ Hadi git ” dermiş , “ yaklaşma yanıma .”
 Allah ’ ın işine bak , Fâsih Dede vefat ediyor . Cenâb-ı Mevlâna , mânâda ( rüyada ) Mevlevîhâne ’ ye geliyor . “ Benim aşığım ” diyor , “ Fâsih Dede yürüdü bana , gölgesi kaldı bu âlemde . Selâmımı iletin Nazif Efendi ’ ye , onu çeyizlesin .”
 İstemiyor ya onu Nazif Dede , şimdi Allah ’ ın işine bak , ona gönderiyor Fâsih Dede ’ yi yıkasın temizlesin .
 Nazif Dede geliyor Galata Mevlevîhânesi ’ ne düşünceli düşünceli , hemen canlardan biri çıkıyor huzuruna , “ Efendi Hazretleri ” diyor , “ sizlere ömür , Fâsih Dede Hakk ’ ın rahmetine ulaştı .”
 Nazif Dede , “ Biliyorum biliyorum ” diyor , “ ve bana yükledi onu temizleyeyim .”
 Nazif Dede Hazretleri çeyizlemiştir Fâsih Dede ’ yi .
 İnsanlar hiçbir zaman büyük laf söylemesin . Ne derler … büyük lokma ye büyük söz söyleme . Eğer Nazif Dede o hizmeti yapmazsa çıkamaz Mevlâna ’ nın huzuruna . Bunlar hep yaşanmıştır .
 34