GmAg | 页面 9

09

Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τον αθλητισμό;

-Αφότου βγήκα από το νοσοκομείο και το κέντρο αποκατάστασης ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά. Πήγα κατευθείαν να γνωρίσω προπονητές.

Πόσες ώρες προπονήστε καθημερινά;

-Κάθε μέρα κάνω γυμναστική από 2 έως και 3 ώρες και είμαι ακόμα στην αρχή.

Τι ήταν αυτό που σας πείσμωσε, σας ώθησε στο να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας και να μην το βάλετε κάτω;

-Οι στόχοι που έχω βάλει με επαναφέρουν και με κάνουν να μην το βάζω κάτω.

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας, το σχολείο μας επισκέφτηκε , ο νεαρός αθλητής κ. Γιώργος Διαλεκτάκης. Ο κ. Διαλεκτάκης, πριν από μερικά χρόνια κατά τη διάρκεια ενός αθλήματος (kite), είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα σήμερα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα βάδισης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο σχολείο μας, βιώσαμε μια εκπληκτική εμπειρία, καθώς οι περισσότεροι ήρθαμε για πρώτη φορά σε επαφή με έναν αθλητή με κινητικά προβλήματα. Ο κ. Διαλεκτάκης μας γέμισε με ελπίδα και ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα για όσους σκέφτονται να τα παρατήσουν σε διάφορους τομείς της ζωής. Διαβάστε λοιπόν τι μας είπε:

ε δύναμη Ψυχής

Σκεφτήκατε ποτέ να τα παρατήσετε;

-Όχι, γιατί δεν μου αρέσει να τα παρατάω.

Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για τα αναβολικά χάπια.

-Επειδή προσέχω τον εαυτό μου δεν έχω πάρει ποτέ αναβολικά. Μόνο σε επίπεδο προπόνησης και σε ότι βοηθάει σε θέματα ενέργειας. Για εμένα τα αναβολικά κάνουν πολύ κακό στον ανθρώπινο οργανισμό. Άλλωστε έχουμε χάσει πολλούς αθλητές εξαιτίας των αναβολικών

Αν συναντήσετε κάποιον στον δρόμο και ακούσετε κάποιο σχόλιο με προσβλητικό περιεχόμενο πως αντιδράτε;

-Έχει γίνει αρκετές φορές. Έχω γελάσει κακό κάνουνε σ’αυτούς τους ίδιους, όχι σε ‘μένα. Ό,τι και να πούνε είναι πρόβλημα δικό τους ,όχι δικό μου. Εγώ έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου όπως είναι.

Τι θα λέγατε στα άτομα με αναπηρία τα οποία διστάζουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό λόγω της αναπηρίας τους;

-Θα τους έλεγα να βάλουν στην ζωή τους τον αθλητισμό την γυμναστική έστω και σε πολύ λίγο βαθμό – άλλωστε το λίγο είναι καλύτερο απ’ το τίποτα- γιατί βοηθάει την υγεία και σε θέματα σπαστικότητας και σε θέματα κινήσεων. Το θέμα είναι όμως η ψυχολογία του ατόμου. Αν έχεις την ψυχική διάθεση και την όρεξη όλα φτιάχνουν.