GEOculture | Page 22

ARVIOINTI

Onnistuimme luomaan GEOculture lehden, joka on suunnattu pääosin yläkouluikäisten maantiedon opetuksen parissa työskenteleville. Toimituskuntamme vahvuutena on ollut laaja asiantuntijuus, sillä ryhmämme jäsenillä on hyvin erilaisia taustoja ja jäsenemme tulevat eri tiedekunnista. Näin saimme kokoon joukon asiantuntijoita, joista jokainen antoi oman tietämyksensä ja osaamisensa lähdekirjallisuuksia hyödyntäen GEOculture lehden valmistumiseen. Myös toimituskuntamme jäsenien eri iät toivat rikkautta lehdentekoon ja artikkelien sisältöihin. Jaoimme vastuuta niin, että jokaiselle tuli oma vastuutehtävä, jonka hoitamiseen sai tukea muilta ryhmäläisiltä. Lehti rakentuikin vahvalla yhteistyöllä tietoja, taitoja ja osaamista jakamalla.

Haasteita toi toisinaan aikataulutus, sillä jokaisella on omat opintopolkunsa meneillään ja yhteistä tapaamisaikaa oli hyvin niukasti. Sosiaalisen median avulla pidimme kuitenkin toisiamme ajan tasalla siitä, missä vaiheessa lehden valmistus milloinkin oli. Omaa vastuualuetta hoitaessa oli toisilta ryhmäläisiltä saatavissa tukea, kannustavaa palautetta sekä ideoita.

Taitto-ohjelma tuntui alussa haastavalta, koska lehden taittajaksi ryhtynyt opiskelija oli tottunut käyttämään Adoben Indesign- ohjelmaa, ja näin ollen uudessa ohjelmassa kaikki toiminnot löytyivät eri paikoista. Samoin haasteeksi koettiin, ettei koko lehden aukeamia voinut käsitellä ja katsoa samanaikaisesti. Kuitenkin opimme käyttämään Joomagia välttävästi, eikä suurempia ongelmia ilmennyt työstön alkukankeutta lukuunottamatta.

Taittosivuston suurin hyöty oli se, että lehden muokkaaminen ja tuotetun materiaalin kerääminen yhteen paikkaan tuli mahdolliseksi kaikille samanaikaisesti.

Lopputuloksena tuotimme mielenkiintoisen lehden, jonka sisältö sopii luettavaksi kaikille. Lehtemme lisää ymmärrystä maantieteen ja ympäristön vaikutuksista erilaisuuksien muodostumisessa kulttuurien välillä. Asiantuntevan ryhmämme valmistama lehti sisältää artikkeleita, joissa lukijalle tarjotaan tutkittua tietoa monikulttuurisuudesta, välineitä käytännön työelämään, ilmiölähtöisiä opetusvirikkeitä sekä haastattelun kulttuurimaantiedon opetuksesta käytännön työelämässä.