Biologian, maantiedon ja terveystiedon lisäksi Harjula pitää yläkoululaisille tyttöjen liikuntaa ja valinnaista kulttuurikurssia, opettaa kuudesluokkalaisille ympäristöoppia sekä toimii kahdeksannen luokan luokanvalvojana. Kahdeksasluokkalaisten kanssa on suunnitteilla leirikoulu ensi vuonna Portugaliin. Perinteistä poiketen he ovat hankkineet paikallisen kumppanikoulun ja tarkoituksena on saada aikaan pelkän yhteisen luokkamatkan lisäksi kokonaisvaltainen kulttuurivaihto, johon osallistuu paitsi nuoret myös perheet ja samalla koko kouluyhteisö.
Opetuksen suunnittelussa tulee ottaa huomioon ympäristössä vallitsevat asenteet. Ympäristöopin tunnilla Harjula tutustutti kuudesluokkalaiset Aasian kulttuureihin pitämällä heille intialaisesta joogaperinteestä lainatun meditaationhetken. Uudessa opetussuunnitelmassakin kannustetaan toiminnallisuuteen. Vanhempainyhdistyksen kokouksessa joidenkin oppilaiden vakaumukselliset vanhemmat olivat kuitenkin huolestuneet tällaisesta harjoituksesta ja tulkinneet joogan uskonnon harjoittamiseksi. Ihmettelyistä kuultuaan Harjula oli selventänyt, että kyseisen harjoituksen tavoitteena oli opetussuunnitelman mukainen kulttuureihin tutustuminen eikä asiaa ole sen koommin tarvinnut käsitellä. Harjulan esimerkki korostaa tavoitteiden tärkeyttä opettajan suunnittelu- ja opetustyön tukena (Atjonen & Uusikylä 2002, 60).
Eräänlaisen uuden kulttuurin peruskouluihin on myös tuonut uuden opetussuunnitelman myötä käynnistynyt ”digiloikka”. Harjula kertoo käyttävänsä digitaalista teknologiaa opetuksessa päivittäin, lähes jokaisella pitämällään oppitunnilla. Koululla on tabletteja sekä tietokoneita ja oppilaat käyttävät myös omia älypuhelimiaan. Sosiaalista mediaakin Harjula hyödyntää työssään. Hän toimii koulun Facebook-sivun ylläpitäjänä ja on mukana WhatsApp-ryhmissä lähinnä luokanvalvojan roolissa.
Harjulaa haastatellessa huomaa, että hän pitää työstään. Hän näkee omasta katsomuksestaan poikkeavat asenteet enemmänkin haasteena ja mahdollisuutena kuin uhkana. Kulttuurimaantieto on lähellä Harjulan sydäntä ja hän on epäilemättä itsekin tuonut palan maailmaa mukanaan Kihniöön.
Harjula viihtyy hyvin työssään