TESTER
Fujifilm GFX 100S II er nok primært rettet mot stillbildefotografer , men også videoegenskapene er ganske avanserte . 4K video i både 17:9 og 16:9-format med 30 bps og 10-bit 4:2:2 fargedynamikk . Autofokus med sporing fungerer også godt med GFX 100S , det samme med inntil 8 trinn bildestabilisering og mulighet til å lagre Apple ProRes på ekstern SSD via USB-C . Med F-Log2 profil oppnår du også minst 13 trinn dynamikk og fleksibel etterbehandling .
fullformatkameraer . Søkeren er lys og blant de aller beste vi har sett , men likevel en aning mindre enn den vi kjenner fra GFX 100 II .
Denne modellen klarer nå serieopptak med 7 bilder i sekundet , riktignok med mekanisk lukker . Da får du en kort blackout mellom bildene , og det er vanskeligere å følge og spore motiver i bevegelse . Velger du derimot 2 bilder i sekundet , henger søkeren med , uten å imponere i ytelse .
Med elektronisk lukker får du 3 bilder / sek , eller ca . 4 bps beskåret til 35mm-format . Lukkertidene går fra 30 sek . ( 60 min . i S- og M-modus og med B ) til 1 / 4000 sek . mekanisk , og 1 / 16.000 sek . elektronisk . Kameraet synkroniserer med blitz inntil 1 / 125 sek ., og bare med mekanisk lukker . Merk dessuten at med elektronisk lukker , ser vi en god del linjeforskyving (« rolling shutter »), som gjør stillbildefotografering av svært rask bevegelse problematisk .
Bruksegenskaper og ergonomi Mange er kanskje ukjent med « mellomformat », og tenker på slike kameraer som dyre , store , tunge og trege . Fujifilm GFX 100S II gjør slike fordommer til skamme .
Det er like enkelt å bruke ( noen vil si mer brukervennlig ) som fullformatkameraer , og i størrelse og vekt er det sammenlignbart med
Skjermen er den samme treveis pekeskjermen som vi kjenner fra tidligere GFX-modeller , og lar deg fotografere og filme horisontalt og vretikalt med skjermen forankret i lysbanen .
DESEMBER Nr . 8 - 2024
32