Fotomag 7/2021 - Page 12

Apple iPhone 13 Pro Max
mobiltest

Apple iPhone 13 Pro Max

Skjermerende proffmobil

Det første som slår deg når du tar i bruk den nye proffmobilen til Apple , er den gedigne skjermen . Men det slutter ikke der . Er dette det ypperste du kan få av mobilkamera i dag ?
Av Toralf Sandåker

Apple understreker at begge de to iPhone 13 Pro-modellene er praktisk talt identiske . Det viktigste unntaket er nettopp skjermen . Der iPhone 13 Pro har en 6,1 " ( diagonalt ) skjerm og veier 203 gram , har iPhone 13 Pro Max en 6,7 " skjerm og veier 35 gram mer .

Skjermene er ellers like i teknologi og praktisk talt like i oppløsning , med ca . 460 piksler per tomme . De er begge Super Retina XDR-skjerm med ProMotion ( i Apple-terminologi ) OLED-skjermer , med støtte for HDR og et stort P3 fargerom .
Fysiske egenskaper Det er den største modellen , iPhone 13 Pro Max , vi har benyttet i vår test . Byggekvaliteten er meget overbevisende . Rammen er nå av rustfritt stål . Det gir noen gram ekstra , men også en bastant soliditet som hever iPhone 13 Pro over de mange konkurrentene som nøyer seg med plast ( selv om hardplast også kan være solid ). Fronten og baksiden er beskyttet av keramisk Gorilla-glass , og enheten er vær- og fuktighetsbeskyttet bedre enn IP68-sertifisering ( den skal tåle maksimal dybde på seks meter i opptil 30 minutter ).
Mobilen har fått en ny generasjon av Apples prosessor , A15 , med 6-kjerners CPU , 5-kjerners grafikkprosessor og 16-kjerners Neural Engine . Flere rapporter tyder på at ytelsen er blant de aller beste mobilene som kan skaffes , om ikke den aller beste . Avansert teknologi og høy ytelse gjenspeiler seg også i prisen . Den er også oppe blant de høyeste , bare slått av Spesialprodukter som Samsungs brettemobil Galaxy Z Fold3 og Sony Xperia Pro .
Vi nevnte så vidt skjermen . Alt ser bedre ut på denne skjermen ; bilder , videoer og apper . Fargene ,
NOVEMBER Nr . 7 - 2021
12