tester
Panasonic Lumix S5 bruker de samme objektivene som de andre Lumix S-kameraene , det vil si hele det store utvalget L-Mount-objektiver fra Panasonic , Leica og Sigma , i skrivende stund 40 objektiver pluss telekonvertere og adaptere . I tillegg kommer flere uavhengige produsenter . Til denne testen har vi for en stor del brukt den nye 20-60mm-zoomen .
2018 , et fullformatsystem basert på L-Mount-standarden . Kort tid senere lå både
Lumix S1R og
Lumix S1 i kurven , med den profesjonelle videohybriden
Lumix S1H noen måneder senere .
Felles for disse tre speilløse fullformatkameraene er at de er relativt store , tunge og ganske kostbare . Men det er en grunn til det – Panasonic har tydeligvis ønsket å vise hva de er i stand til . Samtlige av de tre første Lumix S-kameraene kjennetegnes av ekstrem byggekvalitet med værsikring , meget høy ytelse og bilde- / videokvalitet , meget god ergonomi ( inkl . formidable søkere ).
Men vi tror disse tre var laget for å teste markedet , samtidig som Panasonic kunne fortsette utviklingen av et kommersielt alternativ med et større publikum . Dessuten var det behov for å bygge ut objektivtilbudet , både fra Panasonic selv og partnerne i L-Mount-systemet .
Derfor var Lumix S5 en velkommen , men ventet nyhet . Vi presenterte nyheten Lumix S5 for våre lesere på
fotomag . no Fotomag nr . 6-2020 ( oktober-utgaven ). Kameraet er teknisk avansert , ikke mye forskjellig fra Lumix S1 , men enklere , en god del mindre og lettere , og ikke minst en del billigere , særlig når vi sammenligner med hva Lumix S1 kostet da det kom . Nylig har Panasonic sluppet den kompakte kit-zoomen Lumix S 20-60mm , også testet i denne utgaven , og en kompakt S 85mm F1.8 . Ytterligere tre kompakte fastobjektiver kommer snart ; 24mm F1.8 , 35mm F1.8 og 50mm F1.8 , dessuten en lettere
DESEMBER Nr . 7 - 2020
41