TESTER
Søkeren i A1 II er den samme som i A9III, A7R V og dessuten det mer spesialiserte hybrid stillbilde- / videokameraet A7S III. Hele 9,4 millioner punkter, bildefrekvens opp til 240p og søkerbilde uten blackout gir en naturalistisk og sanntid fremstilling av motivet, så man glemmer lett at man ser i en elektronisk søker.
at det er et veldig enkelt kamera å bruke. Det gir nesten ingen motstand, uansett hva du fotograferer – det bare leverer. Alt det avanserte foregår‘ under panseret’, så lenge du ikke begynner å dykke ned i mulighetene i detalj. De er enorme, og for mange til å dekke her. La oss heller se på hva som er nytt fra den fortsatt imponerende A1:
Små, men viktige forbedringer De to kameraene har samme stablede CMOSbrikke, men A1 II har fått en kraftigere prosessor og Sonys AI-støttede autofokus, med både flere motivtyper, og automatisk motivgjenkjenning, som bl. a. A9 III. Selv om det kreves litt øvelse( og oppslag i manualen) å optimalisere autofokusen for egne behov, er AF alene en grunn for noen fotografer til å spandere hva dette kameraet koster.
Bildestabilisatoren er også forbedret, fra 5,5 til 8,5 trinn( 7 trinn i kantene), og A1 II har fått‘ pre capture’, dvs. at kameraet kan registrere inntil 30 bilder før du trykker på utløseren.
Videoegenskapene er også forbedret. Kameraet kan nå importere hele 16 brukerdefinerbare LUTs( farge- og toneprofiler), som kan kobles til opptaksfilen. Dessuten har nå A1 II
Kamerahuset er endret fra A1, og er mer likt det vi kjenner fra A9 III. Grepet er litt dypere, og utløseren mer skråstilt.
SOMMERUTGAVE Nr. 4- 2025
43